Lagbanner
Belgien backar från beslutet

Belgien backar från beslutet

Som första europeiska land avslutade man säsongen, trodde vi.

Uppdatering:
Belgiska Pro League gick i förra veckan ut med att man beslutat sig för att avsluta säsongen och att då aktuell tabell skulle gälla som slutställning. Belgien hade då en omgång kvar innan man skulle inleda det slutspel man använder för att kora en ligavinnare.

Nu backar man, eller skjuter i alla fall upp beslutet. Detta för att alla proffsklubbar i landet ska få säga sitt på ett bättre sätt än tidigare. 

Belgarna ska även ta en ny titt på de krav Uefa ställer för att få räkna säsongen som klar, även om den inte är helt avslutad. Man vill inte att de klubbar som kvalificerat sig för Europaspel ska riskera att strykas från de internationella cuperna. Enligt mediauppgifter pågår just nu diskussioner med Uefa om just detta.

Det slutgiltiga beslutet väntas istället fattas den 24 april.
 


***

Artikel från 2 april:

Belgien väntar inte längre. Säsongen är avslutad. Nuvarande ställning gäller som sluttabell.

Det innebär att Club Brügge är nykorade belgiska mästare och att Gent tar den andra Champions League-platsen. Hur man gör med nedflyttning är ännu inte klart.

Till skillnad från många andra ligor spelar man i Belgien med att slutspelssystem. 29 av de 30 planerade ligaomgångarna var avslutade. I praktiken innebär det att man avstår sista omgången och att man helt stryker slutspelet.

Det kan betyda att det blir svårare att genomföra liknande beslut på andra ställen i Europa. Belgarna betonar att säsongen ska anses vara avslutad, med en segrare – inte att man ställt in den. Detta antagligen för att blidka Uefa som gett sken av att ”strukna säsonger” kan innebära att man tappar sina Europaplatser.
 
Källa: Rory Smith/ NY Times

SvenskaFans.com2020-04-09 16:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans