Lagbanner
Dags för lottning i Champions League – här är förutsättningarna

Dags för lottning i Champions League – här är förutsättningarna

I dag klockan 17:00 har det blivit dags att lotta gruppspelet i Champions League. Här är allt du behöver ha koll på inför lottningen.

Ligorna är i full gång sedan september och snart har det även blivit dags för årets upplaga av Champions League att gå av stapeln.
 
Kvalspelet är sedan i går fullbordat och senare i dag kommer det lottas vilka klubbar som ska ställas mot varandra i gruppspelet – som har sin början den 20 oktober.
 
Djurgården hade chansen att kvalificera sig till den finaste klubblagsturneringen av dem alla, men åkte snöpligt ut redan efter sin första match. Således finns det inte heller det här året någon svensk representant med.
 
Men misströsta inte, det kommer med all säkerhet ändå bli fartfyllt och underhållande där de regerande mästarna Bayern München ska försöka försvara sin titel. Bland utmanarna hittar vi bland annat Liverpool, Real Madrid och Juventus – som alla tre lär ställa in siktet på att ta sig hela vägen till finalen i Istanbul.
 
Här nedan är samtliga deltagande klubbar listade – som är indelade i fyra olika potter:
 
Första potten:
Bayern München
Sevilla
Real Madrid
Liverpool
Juventus
Paris Saint-Germain
Zenit St. Petersburg
Porto
 
Andra potten:
Barcelona
Atlético Madrid
Manchester City
Manchester United
Sjachtar Donetsk
Borussia Dortmund
Chelsea
Ajax
 
Tredje potten:
Dynamo Kiev
Red Bull Salzburg
RB Leipzig
Inter
Olympiakos
Lazio
Krasnodar 
Atalanta

Fjärde potten:
Lokomotiv Moskva
Marseille
Club Brügge
Borussia Mönchengladbach
Istanbul Basaksehir
Midtjylland
Rennes
Ferencvaros
 
Potterna utgörs beroende på placering i den inhemska ligan under föregående säsong samt hur man presterat i Champions League de senaste fem åren.  
 
För den som tidigare år följt lottningen går den till på samma vis som vanligt. Ett lag per pott lottas in i en och samma grupp – som till slut kommer utgöra åtta olika grupper. Dock kan klubbar från samma land inte lottas mot varandra. Till exempel kan inte Real Madrid och Barcelona hamna i samma grupp.

Lottningen börjar klockan 17:00 och går att följa via UEFA:s hemsida och Viaplay.
 
*  *  *

Samtidigt som lottningen äger rum kommer UEFA även dela ut priser till bland annat årets bästa spelare, årets bästa tränare samt den bästa målvakten, försvararen, mittfältaren och anfallaren både på herr- och damsidan.
 
Mer information finns att tillgå på UEFA:s hemsida

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-10-01 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans