”Det här var riktigt skoj”

Benfica mot Rio Ave i en kvartsfinal i portugisiska cupen. Det låter kanske inte så frestande. Men vilken kväll det blev i Katedralen.

LISSABON (SVENSKAFANS.COM)
Victor Nilsson Lindelöf, Glenn Strömberg, Anders Andersson, Stefan Schwarz, Sven-Göran Eriksson med flera. Många stora svenska fotbollsprofiler har satt avtryck i SL Benfica.

På tisdagskvällen var SvenskaFans på plats för att ta tempen på storklubben. Benfica ställdes mot Rio Ave FC i kvartsfinalen av den portugisiska cupen där Sporting Lissabon är regerande mästare.

Ändå en viktig match, förklarade en portugisisk journalist på plats på mäktiga Estadio da Luz som rymmer drygt 65 000 åskådare. Den här kvällen var Katedralen dock en bra bit från utsåld. Så undertecknad fick inte uppleva den där maximala atmosfären. Men jag fick en försmak, och det gav mersmak.

Det blev faktiskt en underbar kväll. En fantastisk fotbollsmatch. 22 tekniskt mycket duktiga fotbollsspelare bjöd på stor underhållning och många mål.

Redan efter tre minuters spel skruvade Chelsea-lånet, Rio Aves Lucas Piazon, in en mycket vacker frispark och gav gästerna ledningen. Wow, vilken start.

Franco Cervi fixade 1-1-kvitteringen bara minuter senare innan bortalaget chockade Benfica igen. Mehdi Taremi nickade skickligt och smart in 2-1 och det var bara att luta sig tillbaka och njuta av skådespelet.

Benfica såg inte alls heta ut i starten på andra. Men Haris Seferovic byttes in i den 61:a och i den 64:e hade han kvitterat. I den 71:a hade anfallaren med sin andra strut till 3-2 vänt matchen och vi fick en ännu bättre känsla för potentialen på hemmapubliken.

Chanserna fortsatte hagla. Det var känslor. Det var fram och tillbaka och Benfica vann trots allt rättvist.

Jag längtar redan tillbaka till Estádio da Luz. För det här med portugisisk fotboll var riktigt skoj.