Lagbanner
En vecka kvar – här är de hetaste övergångsryktena

En vecka kvar – här är de hetaste övergångsryktena

En ynka vecka återstår innan vinterns övergångsfönster bommar igen. Här är några av de hetaste ryktena som just nu florerar i fotbollsvärlden.

Efter otaliga rykten och spekulationer under de senaste veckorna kliver vi nu in i den sista och helt avgörande veckan. Vinterns övergångsfönster slår nämligen igen sina portar på fredag om exakt sju dagar och innan dess finns det en hel del övergångar som ska hinna slutföras.
 
Likt under den föregående veckan har undertecknad även nu samlat ihop några av de hetaste snackisarna och sammanställt dem här nedanför.

Christian Eriksen – från Tottenham till Barcelona
Något överraskande har det under hela vintern endast handlat om Inter som nästa destination för Eriksen. Nu har dock Barcelona lagt sig i det hela och det återstår att se om den katalanska storklubben lyckas snuva Inter på danskens signatur.

Edinson Cavani – från PSG till Manchester United
England i stället för Spanien? Det kan bli verklighet för Cavani, som länge kopplats samman med en flytt bort från den franska huvudstaden. Atlético Madrid såg tidigare ut att vara väldigt nära ett köp, men nu har Manchester United tillsammans med Chelsea seglat upp som nummer ett att lägga beslag på anfallarens tjänster.

Carlos Tevez – från Boca Juniors till Manchester United
Anfallskrisen är stor i Manchester United och ett tydligt bevis på det är att den före detta spelaren Carlos Tevez nu uppges kunna återvända till Old Trafford. Tevez, som i början av februari fyller 36, håller sedan två år tillbaka till i Boca Juniors. Kan det verkligen vara något mer än bara ett fullständigt galet rykte?

Dayot Upamecano – från RB Leipzig till Bayern München
Allt talar för att Jerome Boateng kommer lämna Bayern München senast i sommar. Således är den tyska storklubben på jakt efter en ersättare och ska redan ha funnit honom i RB Leipzig, då man vill ha deras försvarsklippa. Förmodligen blir övergången inte aktuell förrän till sommaren.
 
Douglas Costa – från Juventus till Bayern München
Troligtvis en rejäl högoddsare, men då Bayern väntas vilja krydda till offensiven i vinter har Costas namn dykt upp som ett tänkbart alternativ. Brassen står inte särskilt högt i kurs hos Juventus och ett lån tillbaka till Tyskland hade kanske gynnat honom. 

Timo Werner – från RB Leipzig till Barcelona
Real Madrid, Liverpool, Chelsea – och nu Barcelona. Storklubbarna runtom i Europa hopar sig kring den tyske målsprutan som den här säsongen noterats för 25 fullträffar på 26 framträdanden. Leipzig lär inte vilja släppa honom i vinter, men till sommaren lär de få kämpa för att behålla honom.

Emre Can – från Juventus till Borussia Dortmund
Länge har Juventus varit nitiska med att man inte har för avsikt att låta den 26-årige mittfältaren lämna i vinter. Nu verkar det dock som man tänkt om och en övergång tillbaka hem till Tyskland är högaktuellt. Detta till Borussia Dortmund som sedan ett par månader tillbaka ryktats vara sugna på honom.

Dani Olmo – från Dinamo Zagreb till RB Leipzig
I princip vilken minut som helst väntas RB Leipzig kunna presentera den spanska supertalangen som deras senaste nytillskott. 21-åringen ska redan ha tagit adjö av sina lagkamrater i Dinamo Zagreb och därefter begett sig till Tyskland för att underteckna kontraktet.

Hakan Calhanoglu – från AC Milan till Tottenham
För en vecka sedan var det Arsenal han kopplades samman till. Nu är det i stället ärkerivalen Tottenham som är på tapeten, då turkisk media menar på att 25-åringen kan bli Christian Eriksens ersättare.

Bruno Fernandes – från Sporting till Manchester United
Förra veckan uppgavs han vara så gott som klar för Manchester United och det basunerades i media ut att han gjort sin sista match för Sporting. Sedan dess har inget skett och nu snackas det om att hela affären spruckit då klubbarna inte lyckats enas om övergångssumman.

Thomas Lemar – från Atlético Madrid till Arsenal
Efter ett par veckors tystnad är fransmannen åter aktuell för en flytt till de brittiska öarna. Arsenal och Atlético Madrid uppges ha enats om en övergång och affären kan bli officiell redan innan helgen tar vid.

Willian José – från Real Sociedad till Tottenham
Tottenham vill ha en ny anfallare i vinter och ska nu ha beslutat sig för att den 28-årige brassen är rätt man. Dock sitter han på ett kontrakt med Real Sociedad som sträcker sig fram till och med 2024 – vilket gör att han väntas bli dyr att lösa ut.

Paco Alcácer – från Borussia Dortmund till Valencia
Sedan Erling Braut Håland klev in i bilden är inte längre Dortmund i behov av den spanske anfallaren och det mesta tyder på att hans tid i klubben är förbi. Just nu är Valencia det hetaste spåret, men räkna med att fler lag kommer adderas till listan.

Olivier Giroud – från Chelsea till Inter
Klockan tickar och för varje dag som går ser det mindre och mindre sannolikt ut att Giroud hamnar i Inter. Ständigt dyker det upp nya uppgifter om fransmannen där han ena stunden är klar för att kort därefter vara långtifrån en övergång. En typisk affär som lär avgöras först i de sista skälvande timmarna.

Hirving Lozano – från Napoli till Everton
Carlo Ancelotti lämnade nyligen Napoli och tog i stället över Everton. Nu hoppas han kunna återförenas med Lozano, som han i somras övertalade att gå till den italienska klubben. I och med att han så sent som i somras värvades för 42 miljoner euro väntas han bli allt annat än billig för Everton.

Xherdan Shaqiri – från Liverpool till Roma
Trots att speltiden varit skral vill inte Liverpool göra sig av med sin schweizare, som uppvaktas av Roma. Den italienska huvudstadsklubben väntas dock inte ge upp så lätt fast än att man redan fått nobben en gång.
 
Adnan Januzaj – från Real Sociedad till Roma
Skulle Roma inte lyckas övertala Liverpool angående Shaqiri kan det i stället bli Januzaj man går efter. Belgaren har haft svårt att övertyga i Real Sociedad och kanske han kan få en nytändning i den eviga staden?

Jannik Vestergaard – från Southampton till Leicester
I tisdags gjorde mittbacken sitt första ligaframträdande för Southampton sedan i början av november och vi kan slå fast att han just nu inte upplever sin livs bästa tid. Leicester ska något överraskande vilja plocka in honom i vinter och ett bud på 15 miljoner pund ska vara på väg söderut.

Valentino Lazaro – från Inter till Newcastle
Ett flertal klubbar har anmält sitt intresse för österrikaren, som nu ska ha beslutat sig för att det är Newcastle han vill till. Ett lån säsongen ut är aktuellt för att sedan återvända till Inter där han hoppas kunna ta en startplats.

Lucas Tousart – från Lyon till Hertha Berlin
I åtminstone ett par veckors tid har det här ryktet florerat, och kanske det nu äntligen är på väg att bli till verklighet. Lyon ska nämligen efter många om och men beslutat sig för att sälja sin mittfältare till Hertha Berlin – som väntas få betala runt 25 miljoner euro.
 
Amin Younes – från Napoli till Bayer Leverkusen
En flytt hem till Tyskland ska stå högt upp på 26-åringens önskelista, som vantrivs med tillvaron i Napoli. Bayer Leverkusen tillsammans med Köln och Werder Bremen har visat intresse för yttern, som sägs föredra de förstnämnda.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-24 12:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans