Lagbanner
Fansens röst: ”Håland måste leverera”

Fansens röst: ”Håland måste leverera”

Åttondelsfinalerna hägrar i Champions League och för Borussia Dortmunds del väntar PSG, som Andreas Holm tror kan bli en svår nöt att knäcka.

Champions League är äntligen tillbaka då det nu blivit dags för slutspelet att ta vid och närmare bestämt åttondelsfinalerna.
 
Trots det tidiga stadiet har vi redan nu ett flertal godbitar att se fram emot, och en av dem är definitivt mötet mellan Borussia Dortmund och PSG. Tyskarna har under vintern spänt musklerna och med målsprutan Erling Braut Håland till sitt förfogande hoppas de kunna bräcka några av världens största stjärnor i den franska huvudstadsklubben.
 
Som en uppladdning inför den första matchen har undertecknad snackat med Dortmund-redaktionens Andreas Holm om hur hans tankar går inför tillställningen.
 
Över två månader har passerat sedan det senast begav sig, hur har Dortmund presterat sedan dess?
- Det är fortfarande skakigt, får en ju säga. Resultatmässigt hade det absolut kunnat se sämre ut, vi har ändå lyckats hålla kontakt i toppen, men rent spelmässigt är frågetecknen många. När vi väl vinner så beror det på individuella prestationer snarare än på laginsatsen och Favre har inte kunnat sätta ett system och spel som spelarna känner sig trygga i. Erling Hålands ankomst har givetvis vässat till vårt anfall, och i den senaste ligamatchen mot Eintracht Frankfurt såg det faktiskt riktigt bra ut. Det var kanske vår bästa insats i Bundesliga hittills den här säsongen.

Vad var din första tanke när ni lottades mot PSG, och hur ser du på era motståndare?
- Vi har ju för vana att lottas mot svårt motstånd och även om det skulle bli tufft oavsett så är ju PSG ett digert motstånd. Inte minst så är det ju ett extra roligt möte eftersom Thomas Tuchel nu kan välkomnas tillbaka till Westfalenstadion. Om en ska vara krass så var det mesta faktiskt bättre på hans tid i klubben, även om han inte nådde upp till den nivå som Klopp tog laget till.

Vad talar för avancemang till kvartsfinalen?
- Inte särskilt mycket men just det att vi i fredags gjorde en så förbannat bra insats mot Eintracht stärker åtminstone möjligheterna. Kan vi hålla ihop vårt spel på egen planhalva minst lika bra som då har vi en chans. Det är ju dock PSG och inte Eintracht vi möter nu så det krävs givetvis också en del tur. Men jag minns 0–0-matchen mot Barcelona i höstas med glädje, det var en förträfflig insats även om vi inte lyckades vinna. Spelar vi lika bra defensivt som då, samtidigt som Håland-Sancho levererar så kan det gå.

Om vi vänder på det, vad talar emot?
- Det mesta: Marco Reus, troligen Julian Brandt, saknas och vi har varit riktigt risiga bakåt under stora delar av säsongen. Vi har inte haft möjlighet att rotera i startelvan utan det kommer ställas stora prov på spelarna i den här matchen. Det är sällan vi behöver hantera spelare av den dignitet som finns i PSG – enda gången är väl egentligen när vi möter Bayern – så det mesta talar för att PSG kommer segla vidare.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-17 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans