Lagbanner
Fansens röst: ”Absolut sämsta tänkbara för PSG”

Fansens röst: ”Absolut sämsta tänkbara för PSG”

Jakten på kvartsfinalspel inleds i kväll för Paris Saint-Germain då man ställs mot Dortmund, och Andreas Karlsson hoppas spelarna kan lyckas stoppa Håland.

Trots att PSG spenderat otaliga miljoner på superstjärnor har man fortfarande som bäst nått kvartsfinal i Champions League. Det hoppas man råda bot på det här året och det första hindret för den franska huvudstadsklubben är Borussia Dortmund.
 
PSG-redaktionens Andreas Karlsson bävar för tyskarnas duo i form av Jadon Sancho och Erling Håland, men hoppas att Thomas Tuchel och hans manskap har det som krävs för att hålla dem i schack.
 
Över två månader har passerat sedan det senast begav sig, hur har PSG presterat sedan dess?
- Ser man rent resultatmässigt kan man inte klaga, 16 matcher spelade och man har 14 vinster, två oavgjorda. Prestationsmässigt både kan och kanske ska man kräva lite mer, då det inte sett allt för självklart ut i spelet. Det ska sägas att PSG dragits med en hel del skador på viktiga spelare och positioner.
 
Vad var din första tanke när ni lottades mot Dortmund, och hur ser du på era motståndare?
- Att det var en av de tuffaste motståndarna vi kunde få. Visst, jag håller med om att det finns "större" klubbar, men sättet som Dortmund spelar kan mycket väl vara det absolut sämst tänkbara för PSG. Tuchel har inte alls för bra ytterbackar att ställa på planen, då dras tankarna direkt mot en viss Sancho. PSG står väldigt gärna högt med samtliga spelare när man har boll, vilket öppnar upp för kontringar, det kommer bli tufft. Nu med glödhete norrmannen så är jag ännu mer orolig.
 
Vad talar för avancemang till kvartsfinalen?
- Att PSG har mer eller mindre världsspelare på varje position, förutom då på ytterbackarna där jag ser att Dortmund lär hota. Det är Champions League, alla de stora spelarna vill glänsa och då får vi också oftast se bra prestationer från spelare som Neymar, Mbappé, Icardi, Verratti... Ja, jag kan nämna nästan hela PSG:s startelva. Sedan har ju också Tuchel tränat Dortmund och några av spelarna han ställs mot på tisdag, sedan om det är till någon jättefördel låter jag vara osagt.
 
Om vi vänder på det, vad talar emot?
- Att PSG inte blivit testade denna säsong, man har spelat ett rätt så reservbetonat lag, även om det kanske inte har varit självmant, i ligan. Och det är som alltid för PSG att de enda viktiga matcherna är i Champions League – ligan tar man hem oavsett mer eller mindre. Och frågan är om man är på topp när det väl gäller nu under våren, ser vi till de tidigare åren är det just under våren som formkurvan pekar nedåt. Sedan är det en viss engelsman och en norrman som sätter skräck hos mig i det tyska laget.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-18 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans