Lagbanner
Fansens röst: ”Hur firar man utan sina fans?”

Fansens röst: ”Hur firar man utan sina fans?”

PSG tvingas klara sig utan sina supportrar när man nu ställs mot Borussia Dortmund i returmötet, vilket Andreas Karlsson menar på missgynnar laget.

Inför tomma läktare ska Paris Saint-Germain försöka vända underläget från det första mötet då man nu tar emot Borussia Dortmund hemma på Parc des Princes – något som inte direkt gynnar hemmalaget.
 
PSG-redaktionens Andreas Karlsson menar på att matchen fortfarande lever men att det kommer bli en oerhört märklig tillställning med tanke på supportrarnas frånvaro.
 
Förlust med uddamålet i det första mötet, vad finns det att säga om matchen?
- Att jag personligen inte alls är förvånad, trodde inför att det skulle bli 3–1 till Dortmund. Men själva matchen var verkligen udda från PSG:s håll. Om det var något som Tuchel dirigerat eller om Dortmund helt enkelt bara gjorde det svårt för PSG låter jag vara osagt, men PSG fick inte spela sitt eget spel man är vana vid. ”Endast” 53 procent i bollinnehav är inte likt PSG och det finns många frågor till Tuchel angående hans val av – eller brist av –byten. Håland gjorde lite som han ville och att man inte kunde kontrollera honom med tre mittbackar är något som svider lite extra.
 
Har det hänt något i laget sedan dess som den oinvigde bör känna till?
- Inte mer än att coronaviruset ställt till det för PSG då matchen mot Strasbourg nu i helgen blev inställd. Marquinhos har även uttalat sig att han hellre ser att matchen mot Dortmund blir inställd än att PSG får spela utan sina fans.
 
Hur tror du det kommer påverka matchen att den spelas utan publik?
- Det var rätt så förväntat att det skulle bli spel inför tomma läktare. Ryktena drog igång redan innan helgen och sedan PSG:s match mot Strasbourg borta blev helt inställd kändes det nästan klart att den här matchen skulle spelas inför tomma läktare. Detta är ingen fördel alls då PSG är starka hemma med publikens stöd på Parc des Princes, Marquinhos hade som sagt själv sagt att han hellre ser att matchen blir uppskjuten än att Dortmund får fördelen att spela med sina hemmafans samtidigt som PSG inte får det. Ska sägas att rätt så många är eniga om att för säkerhetens skull så kanske detta är det bästa trots allt, men en märklig situation oavsett.
 
- Men nu är det bekräftat och PSG ska ha sina fans utanför arenan. Det återstår att se om vi som ser på TV kommer kunna höra något. Om PSG går vidare, ja hur firar man då på sin hemmaplan utan sina fans? Om PSG åker hur, vad blir reaktionen inför en tom arena då? Som sagt, märklig situation.

Vad krävs för att ni ska vända i returen?
- Att de offensiva krafterna verkligen tar tag i matchen från start, visa varför ni har en hög prislapp på er och mer eller mindre bär laget. Sedan gäller det att återigen se upp för kontringarna som Dortmund kommer att få. Man ska inte glömma att en seger med 1–0 tar PSG vidare.
 
Hur stora skulle du säga chanserna är att ni tar er vidare till kvartsfinal?
- Skulle säga att det är 50 procent. PSG är otroligt starka på hemmaplanen, men det återstår att se nu om det gäller även nu utan publik.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-03-10 21:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans