Lagbanner
Hur kommer du följa VM? Svara på SvenskaFans enkät

Hur kommer du följa VM? Svara på SvenskaFans enkät

Hjälp oss få en bättre bild av hur svenska supportrar kommer följa detta VM genom att svara på några korta frågor.

Världens största mästerskap drar igång om, från idag, 10 dagar. Ett mästerskap, som senast det spelades i juni/juli 2018 följdes av fyra miljarder människor, där bara finalen som enskild match sågs av otroliga 1.12 miljarder.

Jag var en av dem. Jag och många tusen andra som trängdes på en hamngata i kroatiska staden Split. Det var en varm sommarkväll och Kroatien mötte Frankrike. En kväll med bättre förutsättningar är svår att hitta. Men det blev kvällen med ett antiklimax och livet behövde gå vidare. Besvikelsen dämpades något av att vi alla dagen efter förenades i den 30-gradiga värmen på stränder runt det blåa havet.

Livet gick vidare, men minnena består.

Nu stundar ett vinter-VM. För åtminstone oss som minns VM med värme från 2018 eller från när guldet grävdes i USA 1994. Ingen sol, inga semesterdagar, inget Sverige och inga referenser kanske är det bästa sättet att sammanfatta distansen till detta VM på. För vi vet inte vad som väntar i Qatar, eller? Jag själv har varit där, sett Andy Murray och Andy Roddick spela tennis i ett Doha som då för 13 år sen var en byggarbetsplats, men hur det ser ut idag har jag ingen närhet till. Och hur det kommer att firas, hur det kommer att sjungas, hur det kommer att minnas och bli ihågkommet - allt det återstår att se och allt det vi hittills inte varit vana vid återstår att acklimatisera sig till.

Valet av Qatar som värdnation har blivit kritiserat, diskuterat och omdebatterat. Annat går inte att säga. Men fotbolls-VM ska spelas och vi ska se till att bevaka såväl matcherna som de parallella frågorna och ämnen som är relevanta för oss som medmänniskor och supportrar.

Då resten av fotbollsvärlden står stilla kommer strålkastarna riktas mot VM och all dess storhet. Men kommer du att följa det eller är du en av dem som inte tittar om Sverige inte spelar? Kanske hinner du inte för att just semesterdagarna är slut eller för att du vill förhålla dig på ett visst sätt i debatten om Qatar?

Hjälp oss få en bättre bild av hur svenska supportrar kommer följa detta VM genom att svara på några korta frågor i vår enkät! Det skulle vi uppskatta.
 

» Till enkäten

Aldijana Talic2022-11-10 11:10:00

Fler artiklar om SvenskaFans