Lagbanner
”Vore nog bäst för alla om han lämnade” – byter Alli klubb i vinter?

”Vore nog bäst för alla om han lämnade” – byter Alli klubb i vinter?

Bror Hemming besvarar frågor om Dele Allis nuvarande situation och var hans framtid kan tänkas finnas när det blir dags att lämna Tottenham.

Den senaste tiden har varit allt annat än angenäm för Dele Alli – som fått minst sagt sparsamt med speltid under hösten. Allt som oftast har han inte ens tagit plats i matchtruppen och situationen beskrivs som ohållbar för 24-åringen.

José Mourinho är uppenbarligen ingen större beundrare av mittfältaren, som tidigare ansågs vara en av de främsta spelarna på de brittiska öarna. Marknadsvärdet har sjunkit som sten och en flytt bort från Tottenham ser alltmer ut att kunna bli till verklighet.

Att det sker redan i vinter är inte en omöjlighet. Tottenham-redaktionens Bror Hemming besvarar här nedanför frågor om Alli och hans möjligheter för framtiden.

Hur kommer det sig att Alli gått från självklar i laget till frysboxen?
- Den enkla sanningen är väl att andra spelare har gjort det bättre. Det var ganska länge sen nu som Dele Alli tappade hungern. Han fick ändå spela vidare, för han var ju Dele Alli, den största stormatchspelaren i klubben. Men det var uppenbart att han inte längre hade "det". Han hade slutat vara en retsticka. Det var lika uppenbart att han tyckte att Fortnite var roligare. Den här säsongen har det blivit ohållbart. Han har inte varit i närheten av tillräckligt bra för att få spela mer än han har gjort. Om något har han fått för mycket speltid sett till vad han har presterat. 

Vad är din åsikt om hans stora stagnering?
- Det är mentalt. Han var bäst för att han älskade fotbollen. Han var fortfarande nyfiken på den, det fanns inga gränser för vad han kunde och inte kunde göra. Han uppfann sin egen verklighet.

- Han är inte som andra spelare. Men det vandrar omkring sådana där typer på våra gator, rastlösa människor som inte går att tvinga in i något som de inte vill. Så om Fortnite är mer intressant än fotboll så finns det inget som kan få honom att bara ställa om och åter brinna på samma sätt för fotbollen igen. Esport ger honom kickarna som fullsatta läktare brukade göra. Sedan behöver det inte vara så för all framtid. Men det känns inte som att vändningen är nära, i alla fall inte i Tottenham.

Tror du han väljer att fortsätta kämpa eller blir det att han lämnar klubben?
- Alltså, kämpa gör han ju inte. Inte på det sätt vi brukar mena med att kämpa. Men han är nog helt okej med att få lön varje vecka. Sedan kan jag inte tänka annat än att han mår dåligt. Så han kämpar nog på sitt sätt. Men det vore nog bäst för alla om han lämnade. Det skulle kunna ge honom en nytändning.

Är det aktuellt med en flytt redan nu i vinter?
- Jaja, det måste vara aktuellt. Det gäller bara att någon vill betala tillräckligt för att Daniel Levy ska säga ja, och Dele Alli måste ju själv vara med på det. 

Var tror du han hamnar vid en eventuell flytt?
- Den uppenbara klubben är väl PSG.

Bör Tottenham i så fall försöka hitta en ersättare till honom?
- Nja, det blir nog svårt. Det är klart att bra spelare alltid är välkomna, men det ekonomiska läget och allt som stökar med fotbollen och världen just nu gör att jag inte tror att Tottenham kommer att ersätta honom om han nu lämnar.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-25 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans