Lagbanner
”Vore bäst för alla parter” – byter Sancho klubb i vinter?

”Vore bäst för alla parter” – byter Sancho klubb i vinter?

Andreas Holm besvarar frågor om Jadon Sanchos nuvarande situation och var hans framtid kan tänkas finnas när det blir dags att lämna Dortmund.

Tre år har hunnit passera sedan Jadon Sancho tackade för sig på de brittiska öarna för att inleda sitt stora äventyr hos Borussia Dortmund – som lovade guld och gröna skogar.

Succén lät inte vänta på sig och som bekant anses det 20-årige yrvädret vara en av världens mest spännande fotbollsspelare. Under de senaste övergångsfönsterna har hans namn kopplats samman med diverse storklubbar och under den gångna sommaren trodde många att en övergång skulle träda i kraft.

Så blev inte fallet och Sancho har fortsatt representera Dortmund – dock utan att imponera. Engelsmannen har under hösten varit en blek kopia av sig själv och detta har gjort att rykten kommit till liv om att han vill lämna Tyskland snarast möjligen. Detta reder undertecknad ut tillsammans med Andreas Holm som har järnkoll på den gulsvarta föreningen.

Sancho har inte varit sig själv under hösten, vad tror du det beror på?
- Det är säkerligen flera faktorer. Främst att han – liksom de flesta andra spelarna i laget – är ur form. Det är klart att även jag leker med tanken att Sancho såg sig flytta i somras, men att Zorc helt enkelt inte ville släppa honom än och att de dåliga prestationerna den här säsongen är ett resultat av frånvarande motivation. Jag tror dock mer på den första tesen. Han har ju ett eget varumärke att värna om, och jag skulle egentligen inte hålla Sancho sämre än så många andra – vilket kanske säger mer om årets Dortmund än om spelaren i fråga.

Nyligen fick Lucien Favre lämna sitt uppdrag som tränare, vad innebär det för Sancho och hans framtid?
- Jag hoppas att experimenten framåt är över, att Terzic väljer att spela spelare där de passar bäst och att det alltid finns en anfallare längst fram. Sancho kan dock inte skylla på Favre i någon mening, han har verkligen fått förtroende av schweizaren.

Tror du hans dippande form kan leda till att en försäljning blir aktuell i vinter?
- Ja, det tror jag. Och om den inte blir av nu så blir det så till sommaren. Någon annan utväg kan jag inte se, och med hösten i åtanke vore det bäst för alla parter.

Det har snackats om en prislapp på över en miljard kronor för honom, kan Dortmund verkligen motstå en sådan summa?
- Nej... eller ja, några riktigt bra affärer de senaste åren gör att vi nog kan det. Men nej, det kommer vi inte göra. Coronaviruset har så klart också satt sina spår i ekonomin. Frågan man kan ställa sig är så klart om det kan ge ännu fler slantar att avvakta, men det är nog inte aktuellt i det här fallet.

Vid en försäljning, vilken klubb tror du i så fall hade passat honom bäst?
- Oj, svår fråga för en som inte har stenkoll på de aktuella klubbarna. Men om vi pratar engelska toppklubbar tror jag att Liverpool och Chelsea har förstatjing, då relationerna mellan klubbarna är goda. Men kanske Manchester United, som också visat störst intresse, är det lag som passar honom bäst.

Vad bör Dortmund göra för pengarna man inkasserar vid en försäljning?
- Investera i backlinjen, en ersättare till Sancho och en backupanfallare till Håland. Kan man få allt det?

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-25 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans