Lagbanner
Kvällens Champions League

Kvällens Champions League

Halva gruppspelet har spelats och grupperna “vänder” nu när den fjärde omgången står för dörren.

I sedvanlig ordning spelas det två matcher med start 18:45. I grupp F hittar vi först matchen mellan Dortmund och Newcastle. Mötet lagen emellan för två veckor sedan på St James’ Park slutade med en uddamålsseger för tyskarna, och skatorna är nu ute efter revansch. En oviss drabbning på förhand som kan sluta hur som helst på ett kokande Westfalenstadion.

Den andra matchen med tidig avsparkstid hittar vi också i Tyskland och närmare bestämt på Volksparkstadion. På grund av kriget i Ukraina får Shakhtar Donetsk spela sina hemmamatcher på Hamburgs arena. Kvällens motståndare är gruppettan Barcelona som gått rent så här långt. Det blir något att bita i för ukrainarna som parkerar på tredjeplats i grupp H. 

Resterande matcher spelas på vanlig avsparkstid med start 21:00. 

Grupp E är efter tre matcher en jämn historia där Feyenoord något överraskande toppar gruppen före förhandsfavoriten Atlético Madrid. Lazio parkerar som trea och Celtic som jumbo. Det mesta talar för att de tre förstnämnda kommer slåss om att ta sig vidare till åttondelsfinal. 

I den andra matchen i grupp F tar Milan emot PSG och det kan bli en riktigt underhållande historia. Det är Leao mot Mbappé och så återvänder Gigi Donnarumma till klubben där han slog igenom som 16-åring, och som i mångt och mycket fostrat honom till den målvakt han är i dag. 

Det är inte lika hett i grupp G där Manchester City och Leipzig är överlägsna och Young Boys och Röda Stjärnan kommer få slåss med näbbar och klor om att knipa tredjeplatsen. I kväll gästar Young Boys Etihad och schweizarna får sikta på att försöka hålla nere siffrorna så gott det går. Emil Forsbergs Leipzig reser till Serbien där en och annan hetsig Röda Stjärnan-anhängare kommer försöka piska på stämningen och göra livet surt för tyskarna. 

Kvällens matcher i sin helhet:

Grupp E

21:00 Atlético Madrid-Celtic
21:00 Lazio-Feyenoord

Grupp F
18:45 Dortmund-Newcastle
21:00 Milan-PSG

Grupp G
21:00 Röda Stjärnan-Leipzig
21:00 Manchester City-Young Boys

Grupp H
18:45 Shakhtar Donetsk-Barcelona 
21:00 Porto-Royal Antwerp

SvenskaFans.com2023-11-07 17:55:00

Fler artiklar om SvenskaFans