Lagbanner
LISTA: De tio mest värdefulla spelarna i världen

LISTA: De tio mest värdefulla spelarna i världen

Här är de tio mest värdefulla spelarna 2023, enligt statistikjätten transfermarkt.

Erling Haaland, Manchester City - €180.00m 
Föga förvånande är det den norske målmaskinen som toppar listan över de mest värdefulla spelarna. Sedan flytten från Dortmund förra sommaren har han öst in mål på Eastlands och under sin debutsäsong i City stod han för 52 mål på 53 matcher. Den här säsongen står han hittills noterad för 7 mål på 8 matcher. 

Kylian Mbappé, PSG - €180.00m
En annan superstjärna hittar vi på andraplats i PSG:s Kylian Mbappé. Anfallaren har tagit fotbollsvärlden med storm de senaste säsongerna och ses just nu som världens kanske bästa spelare. Under det senaste året har det blåst rejält kring fransmannen, och hans vara eller icke vara i den franska huvudstadsklubben har varit ett ständigt samtalsämne. Trots massiva flyttrykten har han blivit PSG trogen och när Neymar och Messi lämnade klubben i somras, är han nu spelaren att luta sig mot.

Vinicius Junior, Real Madrid - €150.00m 
Real Madrids guldklimp har haft en enastående utveckling i den spanska huvudstaden de senaste säsongerna. Från att ha varit ifrågasatt på grund av hans oförmåga att omsätta sitt spel till poäng, stod han i fjol för 44 poäng på 55 matcher. I upptakten av den här säsongen har den 23-årige brassen mestadels gått skadad, men han är i dag definitivt en av fotbollens största stjärnor och kommer säkerligen vara det under många år framöver. 

Jude Bellingham, Real Madrid - €120.00m 
Under det senaste året har flera av Europas största klubbar varit intresserade av engelsmannens tjänster. Till slut föll valet på Real Madrid, och vilken succéstart det har blivit i klubben för Bellingham. Målskytt i de fyra inledande matcherna i La Liga och i går var han återigen tungan på vågen när han en bit in på stopptid avgjorde Champions League-mötet mot Union Berlin med matchens enda mål.

Bukayo Saka, Arsenal - €120.00m  
Den stora publikfavoriten i norra London har lagt besvikelsen från EM-finalförlusten 2021 med England bakom sig. 22-åringen stod för en briljant fjolårssäsong med 14 mål i Premier League, och var en stark bidragande orsak till att Arsenal slutade tvåa i ligan efter Manchester City. Den här säsongen har Saka & kompani siktet inställt på ligatiteln och om engelsmannen kan återupprepa sitt fina spel och statistik är det ingen omöjlighet att Premier League-pokalen hamnar på Emirates härnäst.

Victor Oshimen, Napoli - €120.00m
På tal om målmaskiner var Napolis anfallare i fjol hela Serie A:s skyttekung, när man tog hem en efterlängtad ligatitel. Med 26 mål på 32 matcher var han hett eftertraktad av flera klubbar under sommarens transferfönster. Trots intensiva rykten som placerade honom i både Manchester United och i Saudiarabien blev han kvar i Neapel, och det är nog Napoli-supportrarna väldigt glada för. 

Jamal Musiala, Bayern München - €110.00m
Bayern Münchens tyske bolltrollare är i dag en av de mest sevärda spelarna i den europeiska toppfotbollen. Men trots sin briljanta teknik och bollkontroll finns det saker att slipa på för den offensiva mittfältaren. Poängproduktionen lämnar fortfarande en del att önska, och för att Musiala ska ses som en av de absolut bästa spelarna i världen i framtiden krävs det att han producerar fler poäng.

Phil Foden, Manchester City - €110.00m 
Phil Fodens kvaliteter har gett honom smeknamnet “The Stockport Iniesta“ i vissa kretsar. På grund av skador har dessvärre engelsmannens utveckling stagnerat något det senaste året, men när han är skadefri och i form är han en alltjämt en viktig kugge i Pep Guardiolas bygge. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit med att vinna fem Premier League-titlar och en Champions League-titel.

Pedri, FC Barcelona - €100.00m 
Den spanska mittfältsmaestron fick sitt riktiga genombrott i Barcelona säsongen 20/21. Sedan dess har utvecklingen i princip bara stegrat uppåt. I dag är han en nyckelspelare på Barcas mittfält och har som 20-åring redan hunnit med att göra 111 matcher i den blå röd-randiga tröjan, sedan övergången från Las Palmas i september 2019.

Rodrygo, Real Madrid - €100.00m 
Sist på listan hittar vi ännu en Real Madrid-spelare. Rodrygo har precis som landsmannen Vinicius dragit med en del skadeproblem i den vita tröjan, men stod i fjol för 9+9 i La Liga och ses som en viktig del i Ancelottis offensiv, nu när Karim Benzema lämnat för Al Ittihad. Om han och Vinicius får vara någorlunda skadefria har marängerna sitt på det goda i offensiv väg i många år framöver.       

Källa: transfermarkt.com 


TV: Haalands första säsong i City
 

Rasmus Karlsson2023-09-21 15:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans