Lagbanner
LISTA: Stjärnorna med ett år kvar på kontraktet

LISTA: Stjärnorna med ett år kvar på kontraktet

Här är några av de största stjärnorna vars kontrakt löper ut om ett års tid och därmed är aktuella för att byta klubb under sommarens övergångsfönster.

Sommaren är verkligen här nu och bortsett från sol och värme är ett tydligt tecken på det att både spekulationerna och handlingarna den senaste tiden skjutit i höjden när det kommer till sommarens övergångsfönster.

Varje dag kommer nya rykten till liv och vi har redan fått bevittna ett flertal affärer som fått en att höja på ögonbrynen. Fler kommer det också att bli – det är en sak som är säker.

Vid månadsskiftet listade undertecknad några av de hetaste spelarna som sitter på utgående kontrakt med sina respektive klubbar och en del av dem har redan fått klarhet i var deras framtid finns från och med nästa säsong.

Nu har det blivit dags att ta oss en titt på femton av de största namnen vars kontrakt löper ut om ett års tid och således är aktuella för att byta klubb den här sommaren. Några av dem är redan så gott som klara för en övergång medan andra sitter i förhandlingar.

Robert Lewandowski – Bayern München 
Allt talar för att Lewandowski redan har spelat sin sista match för klubben då han varit tydlig med att han ser sin framtid någon annanstans. Barcelona är just nu det hetaste spåret för anfallaren och det enda som står i vägen för en övergång är spanjorernas ekonomi samt Bayern Münchens högfärdighet.  

Sadio Mané – Liverpool 
Efter sex år tillsammans verkar det som att samarbetet mellan Liverpool och Mané nu har kommit till vägs ende. 30-åringen säger sig vara öppen för att testa på något nytt i karriären och då Bayern München ser ut att ha senegalesen överst på önskelistan över ersättare till Lewandowski kommer det förmodligen framöver bli Tyskland som gäller för honom. Enda kruxet är att Bayern hittills kommit med på tok för låga anbud.

Mohamed Salah – Liverpool 
Salah har de senaste åren varit Liverpools stora stjärna framåt i banan och det är således inte särskilt överraskande att de gärna vill förlänga med sin frontfigur. Brittisk media gör allt i sin makt för att skapa dramatik kring egypterns framtid, men det mest troliga är att parterna kommer komma överens om ett nytt avtal innan den nya säsongen sparkas igång.

Cristiano Ronaldo – Manchester United 
Återkomsten till Old Trafford blev inte riktigt som Ronaldo hade tänkt sig. Nog för att han allt som oftast levererade och kammade hem den interna skytteligan i överlägsen stil, men det var få av hans lagkamrater som presterade på topp och det sägs att den portugisiska superstjärnan är så pass frustrerad att han överväger lämna klubben redan efter en säsong. Oavsett vad som är sant lär en kontraktsförlängning dröja.

Karim Benzema – Real Madrid 
Snacka om att Benzema hade en succéfylld fjolårssäsong där han sprutade in mål och var en av de största nyckelfigurerna till att Real Madrid kunde lägga vantarna både på ligatiteln och Champions League-pokalen. Med den säsongen färskt i minnet lär fransmannen kunna begära vad han vill av den spanska huvudstadsklubben för att skriva under ett nytt kontrakt.



Lionel Messi – Paris Saint-Germain 
Hur pass motiverad är Messi egentligen att fortsätta harva omkring i Frankrike? Hans första säsong i PSG-dressen kan inte direkt beskrivas som någon större succé och ett tecken på att sejouren nog som mest kommer sträcka sig ytterligare ett år är att det har pratats betydligt mer om att han ska avsluta karriären i USA än att underteckna ett nytt avtal med PSG.

Raheem Sterling – Manchester City 
Redan för ett år sedan talades det ihärdigt om att Sterling var på väg bort från Manchester City, men 27-åringen blev som bekant kvar. Sedan i vintras har spekulationerna åter tagit fart då klubben uppges vara missnöjda med hans inställning både på och utanför planen, och det känns verkligen inte som en omöjlighet att han kommer säljas i sommar.

N’Golo Kanté – Chelsea 
Känslan är att det under i stort sett varje sommarfönster funnits rykten som kopplat Kanté samman med en övergång till Manchester United. Det här året är inget undantag, men med tanke på historiken får man ta det hela med en nypa salt eller två. Mittfältaren verkar fortfarande trivas som fisken i vattnet i Chelsea och är således förmodligen öppen för att fortsätta samarbetet.

Marcus Rashford – Manchester United 
Majoriteten av supportrarna till Manchester United har förkunnat sin kärlek till Rashford och har nog svårt för att förlika sig med tanken på honom i en annan tröja. Anfallaren hade dock ingen vidare fjolårssäsong och det känns som att den nytillträdde tränaren Erik ten Hags syn på honom kan komma att bli direkt avgörande för hans framtid i föreningen.

Serge Gnabry – Bayern München 
Förutom Lewandowski har det i Bayern München-kretsarna på senare tid även snackats en hel del kring Gnabrys framtid. 26-åringen har de senaste säsongerna spelat en viktig roll i offensiven, men har samtidigt haft en tendens att blanda och ge då han mellan varven hamnat i mindre svackor. Något som ligger till grund för att klubbledningen tvekar över att gå med på hans krav för att förlänga och i det här fallet känns det verkligen 50/50 huruvida det kommer sluta med ett nytt kontrakt eller en försäljning.



Roberto Firmino – Liverpool 
Om man ska tro Firmino själv så vill han helst av allt bli kvar i Liverpool då han trivs bra med tillvaron både på och utanför planen. Brassens status är dock inte lika längre hög i klubben och med tanke på alla krämpor han dragits med är det inte så svårt att förstå att Liverpool är öppna för att sälja under sommarens övergångsfönster.

Jorginho – Chelsea 
Sedan i våras har det pratats om att Jorginho längtar hem till Italien och hoppas på att en flytt ska bli till verklighet nu i sommar, där Juventus verkar vara det hetaste alternativet. Skulle övergången inte bli av sägs han vara beredd att fullfölja sitt kontrakt för att sedan om ett år återvända till sitt hemland. Än lär det sista ordet inte vara sagt i det här fallet.

Toni Kroos – Real Madrid 
Att Kroos inte är mer än 32 år gammal är svårt att förstå med tanke på hur länge han varit en del av världstoppen. Men mittfältaren förväntas fortsätta köra på så länge kroppen håller och motivationen finns där. Efter att han för ett par veckor sedan varit med och vunnit Champions League uttalade han sig om sin framtid och menade på att han vill bli kvar i Madrid. Således är en kontraktsförlängning att vänta.

Jan Oblak – Atlético Madrid 
Enligt många anses Oblak vara en av världens absolut bästa målvakter och det går inte att förneka att han de senaste åren varit en stabil pjäs mellan Atlético Madrids stolpar. Men nu kan hans tid i klubben vara till ända då det verkar som att både 29-åringen själv och Atlético funderar över att gå skilda vägar redan i sommar. Intresse lär i så fall inte saknas för slovenens tjänster.

Ilkay Gündogan – Manchester City 
Bara dagar efter att ha spelat den stora hjälterollen när Manchester City säkrade ligatiteln började det rapporteras om att Gündogan är fri att söka sig om efter en ny klubb i sommar. Samtidigt snackas det om att en kontraktsförlängning är på gång och det råder just nu stor förvirring kring mittfältarens framtid. Flera storklubbar ska redan ha anmält sitt intresse och en sak som i alla fall är säker är att tysken inte kommer gå lottlös ur det här.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-06-14 07:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans