Lagbanner
Sillysvepet: Liverpool överens med Jota

Sillysvepet: Liverpool överens med Jota

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Liverpool överens med Jota...
Igår blev Thiago klar för klubben och idag förväntas Diogo Jota bli klar för Liverpool. Den 23-årige anfallaren kommer att kosta runt 45 miljoner pund samtidigt som Ki-Jana Hoever går åt motsatt håll för runt 13.5 miljoner pund.
(BBC)

… och Hoever är presenterad
Under lördagen presenterade Wolverhampton värvningen av holländaren Ki-Jana Hoever.

Arsenal möter inte Lyons krav
Lyons president Jean-Michel Aulas har sagt, enligt Goal, att Arsenal vägrar möta kraven för att värva Houssem Aouar. 22-åringen ses som ett hett byte det här fönstret och Arsenal ser honom som ett viktigt tillskott.
(Goal)

Norwich tackar nej till Barcelona
Max Aarons hade kommit överens med Barcelona om de personliga villkoren för en flytt. Dock har Norwich tackat nej till den katalanska storklubben då Barcelona endast ville låna högerbacken utan en utköpsklausul – vilket Norwich vill inkludera i avtalet.
(Sky Sports)

”Mendy har sagt farväl till Rennes”
Chelseas sjunde nyförvärv den här sommaren ser ut att bli verklighet då målvakten Edouard Mendy sagt sitt farväl till lagkamraterna i Rennes. Den 28-årige målvakten kommer kosta 23 miljoner pund vilket gör att Chelsea, denna sommar, spenderat hela 254 miljoner pund.
(Daily Mail)

Officiellt: Zappacosta till Genoa…
En ny lånesejour i Serie A väntar för Chelseas ytterback Davide Zappacosta. Ifjol var han utlånad till Roma, nu väntar Genoa för 28-åringen.
(Genoas hemsida)

… även Pjaca är klar
Juventus har också valt att låna ut en spelare till Genoa. Det gäller kroaten Luka Pjaca som därmed går ut på sitt fjärde utlån sedan han anslöt till Turin-klubben 2016.
(Juventus hemsida)

Officiellt: Traoré till Aston Villa
Bertrand Traoré har nu officiellt lämnat Lyon för Premier League-spel med Aston Villa. 25-åringen är således tillbaka i England efter att ha tillhört Chelsea mellan 2014-2017.
(Aston Villas hemsida)

Javi Martínez nära flytt till Baskien?
Det är sällan vi skriver om rykten till Athletic Club, på grund av deras transferpolicy förstås, men ryktas det i alla fall att Javi Martínez kan vara på väg ”hem” igen. 32-åringen, som lämnade Athletic för Bayern München 2012, kommer kosta runt 10 miljoner euro.
(Marca)

Real vill låna ut Jovic
Den serbiske anfallaren Luka Jovic har inte rosat marknaden sedan han anslöt till Real Madrid. Nu funderar Los Blancos på att låna ut 22-åringen. Milan ryktas vara en av intressenterna.
(AS)

Milan i samtal med PL-spelare
Fulhams mittfältare André Zambo Anguissa är under luppen. Kameruniern, som ifjol var utlånad till Villarreal, kan vara på väg bort från uppflyttade Fulham. Milan har nämligen visat sitt intresse och sitter nu i samtal med spelaren.
(Gianluca di Marzio)

Juventus kan ta tillbaka Kean
Everton-floppen Moise Kean har kopplats ihop med sin tidigare klubb Juventus. De italienska mästarna hoppas att man kan låna tillbaka spelaren som man tidigare sålt för runt 25 miljoner pund. 20-åringen ryktas vilja lämna England snarast.
(Goal)

”Vi har hört oss för”
Sheffield Uniteds manager Chris Wilder bekräftar att man har kontaktat Liverpool angående anfallaren Rhian Brewster. Wilder erkänner att man erbjudit Liverpool att låna spelaren den kommande säsongen.
(Sky Sports)

Godín nära Cagliari
Ett treårskontrakt är att vänta för uruguayanen Diego Godín i Cagliari. Mittbacken är nämligen bara detaljer ifrån att lämna Inter efter blott ett år i klubben.
(Calciomercato)

Ingen Ings till Spurs
Southamptons manager Ralph Hasenhüttl har dementerat alla rykten om att klubben skulle vara intresserade av att sälja Danny Ings till Tottenham den här sommaren.
(Daily Echo)

Puig får lämna Barcelona
Han har beskrivits som en stortalang men Ronald Koeman uppges inte vilja ge Riqui Puig chansen den kommande säsongen. Barcelona-talangen har nämligen fått höra att han ska leta efter en ny klubb.
(Marca)

*** *** ***

Fredagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-09-19 17:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans