Lagbanner
Sillysvepet: Arthur klar för Juventus - Pjanic kritar på fyraårskontrakt med Barca

Sillysvepet: Arthur klar för Juventus - Pjanic kritar på fyraårskontrakt med Barca

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

Officiellt: Arthur klar för Juventus
Barcelona-mittfältaren lämnar Spanien och La Liga för spel med Juve i Serie A. Det blev officiellt under måndagseftermiddagen.


Officiellt: Pjanic kritar på för Barcelona
En kort stund efter att nyheten om Arthurs övergång till Juve blivit klar så kom nyheten att Miralem Pjanic kritat på för Barca. Den bosniska landslagsspelaren har kritat på ett fyraårskontrakt med katalanerna.
(Barcelonas hemsida)

Byte: Skriniar mot Agüero?
Manchester City kastar blickarna mot Inters försvarare Milan Skriniar. Det får Inter att fundera på en bytesdeal som skulle ta Sergio Agüero till Milano.
(CalcioMercato)

... och City förhandlar om Ake
Samtidigt uppger The Athletic att Manchester City inlett förhandlingar som ska ta Nathan Ake från Bournemouth till Guardiolas lag.
(The Athletic)

Fyra nya år för Kurzawa
PSG-backen blir kvar i den franska huvudstadsklubben fram till 2024.
Juventus förlänger med Buffon och Chiellini
Duon stannar i Turin-klubben ett år till. City letar ersättare i Burnley
Om Leroy Sané lämnar Manchester City kan ersättaren bli Burnleys ytter Dwight McNeil. Guardiola uppges tro på 20-åringens talang.
(ESPN)

Brescia vill ha mer för Tonali
Inter fortsätter sin jakt på på Sandro Tonali, men parterna är långt från varandra. Inter erbjuder 30 miljoner euro + fem miljoner i bonus. Brescia uppges vilja ha minst 50 miljoner.
(Gazzetta dello Sport)

Setién hänger löst i Barcelona...
Klubben tänker inte ge Quique Setién förnyat förtroende till nästa säsong. Spelarna förstår honom inte och klubbledningen är besviken på resultaten. Det hävdar...
(Goal)

… och Xavi förbereder att ta över
Han har tidigare ryktats ta över som manager för Barcelona. Nu, när ryktena om Setién tagit fart, uppges Xavi Hernández göra sig redo för att axla rollen som Barcelonas nya frontfigur.
(AS)

"Säger inte nej till Tottenham eller PSG"
Atalantas ytterback Timothy Castagne har ögonen på sig och säger själv att han är intresserad av en flytt, om det blir till rätt klubb. Förutom Spurs och PSG rycker även Leicester i belgaren.
(Le10Sport)

Tottenham budar på Vázquez?
Om ett år löper Lucas Vázquez kontrakt med Real Madrid ut. Tottenham hoppas dock att spanjoren redan nu vill ansluta till London-klubben. Spurs uppges erbjuda Real runt 15 miljoner pund för yttern.
(Daily Mail)

Arsenal letar i Levante
Gunners uppges redan ha lagt att bud på Levantes makedonske mittfältare Enis Bardhi. 
(Onda Deportiva)

... men kan tappa Balogun
18-årige anfallstalangen Folarin Balogun vill inte förlänga kontraktet som löper till 2021. Kommer rätt bud så säljer Arsenal när transferfönstret öppnar.
(The Athletic)

John Guidetti tackar för sig
I ett inlägg på Instagram tar den svenske anfallaren avsked av Hannover. Guidetti återvänder till Alaves.
(John Guidetti)

Robin Olsen lämnar Cagliari
Som vi skrev om igår ville Serie A-klubben förlänga med den inlånade svensken, men inte betala bonus till Roma som då stoppade för en fortsättning i Cagliari. En ny flytt är nära och Gazzettan rapporterar om intresse från Italien, Tyskland och England.
(Gazzetta dello Sport)

Kulusevski stannar i Parma
Parmas svenskstjärna Dejan Kulusevski kommer att stanna kvar i klubben resten av den här säsongen. Under måndagen ska klubbarna ha kommit överens om förlängningen. Fowler återvänder inte till Australien
Den tidigare Liverpool-stjärnan Robbie Fowler fortsätter inte som manager för Brisbane Roar. Han lämnar efter blott 24 matcher som huvudansvarig.
(Brisbane Roars hemsida)

United och Inter inte överens
Inters Beppe Marotta säger att Inter och Manchester United inte lyckats komma överens om en låneförlängning för Alexis Sànchez. Alexis höga lön uppges vara det stora problemet.
(Mirror)

Ajax släpper stjärntrio?
Nícolas Tagliafico, André Onana och Donny van de Beek uppges ha fått grönt ljus att lämna Ajax den här sommaren om de önskar. Chelsea är intresserade av de två förstnämnda, medan Manchester United primärt jagar van de Beek.
(Express)

Kalou ryktas till Brasilien
Hertha Berlin-spelaren Salomon Kalou sitter på ett kontrakt som går ut inom kort. Ivorianen kopplas nu ihop med den brasilianska klubben Botafogo som kan värva 34-åringen på fri transfer.
(Yahoo Sports)

Torino kan sälja Aina
Både Everton och West Ham följer den nigerianske försvararen Ola Aina, tillvardags i Torino. Enligt senaste rön är Torino redo att släppa 23-åringen om rätt erbjudande inkommer.
(Inside Football)

Gomes kommer lämna United
Den 19-årige mittfältaren Angel Gomes förväntas lämna Manchester United redan imorgon. Han har inte skrivit på något nytt kontrakt och både Juventus samt Chelsea ryktas vilja värva honom när kontraktet under tisdagen löper ut.
(Sky Sports)

Gyökeres kan lämna Brighton
Lånet till St. Pauli är över för Viktor Gyökeres. Det är emellertid fortsatt oklart vart han hamnar härnäst. Huvudpersonen själv säger till Fotbollskanalen att framtiden är osäker i Brighton.
(Fotbollskanalen)

Liverpool vill ha White
Leeds mittback Ben White uppvaktas av en rad klubbar, däribland Liverpool. Den Brighton-ägda 22-åringen ryktas kosta omkring 35 miljoner pund.
(Football Insider)

… men inte Koulibaly
Trots de senaste dagarnas rapporter skriver medierna nu att Liverpool inte är intresserade av att värva Napolis mittback Kalidou Koulibaly. Liverpool kommer att lyssna på bud gällande Dejan Lovren i sommar och kan vara på jakt efter en ny mittback, men den mittbacken är inte Napoli-försvararen.
(Sky Sports)

Officiellt: Atalanta värvar av Juventus
Mittfältaren Simone Muratore lämnar Juventus för Serie A-konkurrenten Atalanta. Juventus skriver att övergången kostar Atalanta sju miljoner euro över fyra år.
*** *** ***

SÖNDAGENS NYHETER

SvenskaFans.com2020-06-29 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans