Lagbanner
Sillysvepet: ”Maddison förlänger med Leicester” – Inter letar i Mönchengladbach

Sillysvepet: ”Maddison förlänger med Leicester” – Inter letar i Mönchengladbach

Vi har samlat de senaste nyheterna och ryktena som florerar kring sommarens övergångsfönster. Här är vad måndagen har att bjuda på.

Rikard Norling får sparken av AIK
Derbyförlusten mot Djurgården blev tränarens sista match i klubben då han under måndagen fick beskedet att han entledigas från sin roll som chefstränare.
(AIK Fotboll)
(AIK på SvenskaFans)

...och här är favoriten som kan ta över tränarposten i Gnaget


Inter spanar i Mönchengladbach
Matthias Ginter har gjort stora framsteg sedan han flyttade till Borussia Mönchengladbach och en klubb som fått upp ögonen för försvararen är Inter. Den italienska storklubben sägs nämligen undersöka möjligheterna att värva 26-åringen.
(Bild)

Leeds hoppas på superlöftet 
En spelare det snackats en hel del om under våren är Jonathan David. Kanadensaren har kopplats ihop med bland annat Dortmund och Manchester United, men nu ryktas det om att Leeds tänker försöka locka över honom till de brittiska öarna nu när de tagit steget upp till Premier League.
(Express)

... men går miste om Cavani?
En annan anfallare som Leeds haft kopplingar till är Edison Cavani. Dock verkar det som att uruguayanen väljer att fortsätta karriären i Benfica.
(Todo Fichajes)

Talangen intresserar Klopp
Harvey Barnes har visat framfötterna för Leicester under den gångna säsongen. Så pass att Jürgen Klopp nu vill se honom gå till Liverpool i sommar.
(Mirror)

Officiellt: Lovren till Zenit
Som väntat har nu FC Zenit gjort klart med Dejan Lovren. Mittbacken lämnar därmed Liverpool efter sex säsonger.
(Zenit)

Maddison förlänger med Leicester
James Maddison jagas av andra klubbar, men ska nu ha valt att förlänga sitt kontrakt med Leicester. Det nya kontraktet sträcker sig till 2024.
(Goal)

Nytt namn på Chelseas lista
Ben Chilwell och Nicolás Tagliafico har båda tidigare varit på tapeten gällande en övergång till Chelsea. Nu har ytterligare ett namn adderats till listan över tänkbara vänsterbackar, och det är Getafes Marc Cucurella.
(AS)

... och Pedro snart ett minne blott
Föga överraskande är Pedros tid i Chelsea nu över. Detta bekräftade Frank Lampard och spanjoren ser härnäst ut att hamna i Roma.
(Chelsea-red. på SF)

Vertonghen lämnar Tottenham
Efter över 300 matcher i den liljevita dressen har Jan Vertonghen och Tottenham beslutat sig för att gå skilda vägar. 
(Tottenham-red. på SF)

Baines lägger skorna på hyllan
Sedan 2007 har Leighton Baines varit en del av Everton, men nu har han gjort sin sista match för klubben i hans hjärta. Den 35-årige vänsterbacken låter nämligen meddela att karriären är över.
Leverkusen i stället för Chelsea?
Det kan mycket väl bli så att Chelsea snart får stryka en av sina målvaktskandidater från listan. André Onana uppvaktas nämligen av Bayer Leverkusen, som redan ska ha erbjudit Ajax 20 miljoner euro plus bonusar.
(Telegraaf)

”Ikoné kan ersätta Sancho”
Om det nu blir så att Jadon Sancho lämnar Borussia Dortmund kommer en ersättare att hämtas in, och enligt nya uppgifter kan det bli Lilles Jonathan Ikoné som ska försöka axla Sanchos fallna mantel.
(Times)

Ny utlåning att vänta för Kubo?
Utlåningen till Real Mallorca blev lyckad för Takefusa Kubo, men trots det anses han ännu inte vara redo för att kriga om en plats i Real Madrid. Därför kan det bli så att japanen lånas ut till Sevilla där han dessutom kommer få känna på spel i Champions League.
(Marca)

Nyckelspelaren stannar i Southampton
Trots stort intresse för hans tjänster har James Ward-Prowse bestämt sig för att bli kvar i moderklubben Southampton då han inom kort kommer krita på ett nytt kontrakt.
(Telegraph)

Grekiskt intresse för Balotelli
Karriären fortsätter dala för den ständigt kontroversielle Mario Balotelli. Sejouren i Brescia blev inte vad han hade hoppats på och mycket talar för att han kommer lämna i sommar. I så fall kan kanske grekiska Aris bli hans nästa klubbadress då de skulle kunna tänka sig ge anfallaren en chans.
(Sportime)

Turkiet nästa för Eliasson?
Niclas Eliasson har en imponerande säsong bakom sig i Bristol City. Intresset för 24-åringen är stort och bland klubbarna som sägs spana på honom hittar vi Lazio, Villarreal och Celtic. Nu ska även Fenerbahce ha anmält sitt intresse och uppges redan förhandla med Eliassons agent.
(Bristol Post)

Schalke in i jakten på Longstaff
Tiden i Newcastle är av allt att döma över för Matthew Longstaff. Mittfältaren väntas testa sina vingar utanför de brittiska öarna och en av många intresserade klubbar är Schalke 04.
(Daily Star)
 
Morelos ännu ett alternativ
För ett par dagar sedan kom det uppgifter om att Sebastian Andersson uppvaktas av Lille. Nu är det Rangers anfallare Alfredo Morelos som fransmännen sägs kika på.
(RMC Sport)

*** *** ***

SÖNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-07-27 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans