Lagbanner
Mattias Johansson spräckte poängnollan: "Krävs en vänsterback"

Mattias Johansson spräckte poängnollan: "Krävs en vänsterback"

Han hade noll poäng den här säsongen. Men när Panathinaikos hemmavann med 3-0 så spelade högerbacken Mattias Johansson fram till ett av målen. ”Det krävs en vänsterback för att man ska få en assist”, säger svensken med ett leende till SvenskaFans.com.

ATHEN (SVENSKAFANS.COM)
Panathinaikos jobbar hårt för att få ordning på en tung säsong i Super League. Athen-klubben, med svensken Mattias Johansson i laget, hade efter 17 matcher endast spelat in 22 poäng.
 
Så på söndagskvällen i omgång 18 kom en mycket välbehövlig seger hemma mot jumbon Panionios med 3-0. Panathinaikos skapade två jättelägen redan under dom första minuterna och i den 14:e så satte Christos Donis dit bollen till 1-0. Federico Macheda utökade till 2-0 innan paus efter att gästerna haft ett par fina lägen trots att hemmalaget dominerat stort.
 
Panathinaikos kunde till och med kosta på sig att bränna en straff i den 62:e minuten. För 3-0 skulle komma ändå, mycket tack vare en svensk.  Ytterbacken Mattias Johansson slog ett väladresserat inlägg från sin högerkant som Emanuel Insua mötte med foten.
– Det var skönt. Ett perfekt inlägg till vår vänsterback var det faktiskt. Det krävs en vänsterback för att man ska få en assist. Jag hade en (framspelning) i första också men det avslutet gick i stolpen, säger en glad Mattias Johansson till SvenskaFans.com.
 
Assisten var Johanssons första poäng den här säsongen på 15 spelade matcher. Och där vill han såklart synas ofta. 
– Ja, det är klart. Jag är ju med mycket i anfallen så det är klart att man vill göra poäng.

"PROBLEM MED MÅLSKYTTET"
 
Matchen slutade 3-0 och Johansson stod för en ny fin insats precis som förra helgen borta mot Olympiakos (förlust 0-1).
– Vi har ju haft problem med målskyttet, men idag gör vi tre så det är klart att det är ett steg framåt. Tidigare har vi bara gjort mål på straff i princip så det är skönt att göra tre spelmål idag dessutom.
 
Genom tre nya poäng nu är Panathinaikos nu tabellsexa med 25 poäng efter 18 omgångar.
– Det är många lag där omkring. Det är tight. Men vi har ju för bra lag där vi ligger egentligen. Det är bara att vi inte har fått ut allting. Topp 6 ska vi komma. Vi ska ju slåss om tredjeplatsen med AEK (Athen) nu när Olympiakos och PAOK har ryckt.
 
Samtidigt som Panathinaikos match så besegrade PAOK just AEK Athen med 1-0 och AEK:s vänsterback Niklas Hult fick rött kort i 90:e minuten.  
 
Olympiakos är serieledare på 44 poäng och PAOK jagar bakom på 43.
 

Anton Edman2020-01-12 21:40:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans