Lagbanner
Niklas Hult tillbaka efter sjukdom: ”Dålig tajming”
Hult tillbaka för AEK.

Niklas Hult tillbaka efter sjukdom: ”Dålig tajming”

Han har missat två matcher i rad på grund av sjukdom. Men när AEK Athen vann med 3-1 hemma mot Panetolikos så var Niklas Hult tillbaka i truppen och i startelvan. ”Egentligen hela julledigheten låg jag hemma i Sverige och var sjuk, så det var dålig tajming”, säger Hult till SvenskaFans.com.

ATHEN (SVENSKAFANS.COM)
AEK Athen gör allt i sin makt för att jaga ikapp topplagen i Super League. Nu har laget även fått tillbaka Niklas Hult från sjukdom. Den svenske ytterbacken har missat lagets två senaste matcher men var på söndagen tillbaka i startelvan när laget hemmavann mot Panetolikos med 3-1.
– Jag drabbades av influensa eller något vilket gjorde att jag missade dom två sista matcherna innan uppehållet (jul och nyår). Det var lite typiskt. Egentligen hela julledigheten låg jag hemma i Sverige och var sjuk, så det var dålig tajming, säger Hult till SvenskaFans.com.
 
Känner du dig bra nu?
– Jag har fortfarande en förkylning med snuva och hosta och så. Men det är lite så man har det nu den här årstiden känns det som.

INTE NÖJDA
 
Niklas Hult spelade hela matchen som vänsterback i ett AEK som fick jobbet gjort mot bottenlaget Panetolikos, men inte mycket mer än så. Efter 1-1 i paus hördes spridda burop från läktaren. I andra halvleken var hemmalaget lite piggare och vann alltså med 3-1. 
– Första halvleken var vi inte nöjda. Det har varit lite ledigheter nu och det kändes som att vi hade svårt att komma igång. Hela laget var lite sådär halvdana men vi får ändå 1-0 innan dom gör 1-1 precis innan halvtid.
– I andra har dom egentligen inte mycket. Vi tar tag i det lite mer, men jag tycker inte att vi spelar på topp. Men det var tillräckligt för att vinna idag.
 
AEK Athen bytte tränare i början på december. Nikolaos Kostenoglou lämnade och italienaren Massimo Carrera styr nu skutan. Det har gett resultat. Under nye coachens fem matcher har laget fyra vinster och ett kryss.
– Jag tycker ändå att vi har kommit igång. Men nu första matchen här (efter uppehållet) blev det lite konstigt. Vi var väl inte riktigt nöjda även om det var mycket bättre i andra halvlek. Men sedan vi bytte tränare så känns det som att vi har tagit ytterligare ett steg mot vad vi vill så det känns bra.

UTGÅENDE KONTRAKT
 
Niklas Hult är inne på sitt sista år på kontraktet med AEK. Men han är fåordig kring framtiden.
– Jag har (kontrakt) fram till sommaren och jag kör på så mycket jag kan så får vi se vad som händer.
 
Pågår förhandlingar med AEK?
– Nej det skulle jag inte säga att det gör. Det är ganska lugnt.
 
Vill du stanna?
– Ja men jag trivs jättebra här och familjen trivs jättebra och vi har haft många fina år här i Grekland nu så vi är öppna för att stanna.

Anton Edman2020-01-06 10:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans