Lagbanner
Nu drar världens största turnering igång

Nu drar världens största turnering igång

Det har blivit söndag den 20 november vilket betyder startdatum för VM-slutspelet 2022 i Qatar.

Bara timmar och minuter kvar till att domaren, Daniele Orsato, sätter pipan i munnen och blåser igång det 22 VM-slutspelet i historien. 32 lag ska göra om den åtråvärda VM-bucklan, vilka det blir står klart när domaren visslar för sista gången i finalmatchen den 18 december.

Dagens match, öppningsmatchen, spelas mellan värdlandet Qatar och Ecuador med start klockan 17:00.
Matchen spelas på Al Bayt Stadium och Ecuador får ses som favorit att vinna matchen även om Qatar kommer ge allt för att visa världen att det här mästerskapet tillhör dem. De gör i dag sin första VM-slutspelsmatch någonsin. Vid tidigare VM-slutspel har hemmanationerna ofta presterat bra. Vid 13 av de tidigare slutspelen har hemmanationen nått semifinal.

Enligt FIFA startar lagen troligen så här:

Qatar: Saad Alsheeb, Boualem Khoukhi, Bassam Alrawi, Abdelkarim Hassan, Pedro Miguel, Abdulaziz Hatem, Hassan Alhaydos, Karim Boudiaf, Homam Ahmed, Almoez Ali, Akram Afif.
Ecuador: Alexander Dominguez, Robert Arboleda, Felix Torres, Piero Hincapie, Pervis Estupinan, Jhegson Mendez, Moises Caicedo, Gonzalo Plata, Jose Cifuentes, Romario Ibarra, Enner Valencia.

Qatar och Ecuador har mötts vid tre tillfällen genom åren, samtliga träningsmatcher. De har vunnit varsin match och den tredje slutade oavgjort. Då återstår det att se vad denna match kan bjuda på i dag.

Matchen startar klockan 17:00 och visas på TV4 eller Cmore.



Rubrikernas VM
Inför ett stort mästerskap har det knappast skrivits mer än som det gjort om Qatar. Allt från mutor för att få slutspelet, landets lagar vilket blir ett hinder för besökare till de många byggnadsarbetarna som död i samband med att färdigställa arenorna.

De senaste dagarnas stora rubriker har handlat om inhyrda supportrar till de olika lagen, att all ölförsäljning på arenorna stoppas med två dagar kvar till avspark och Gianni Infantinos märkliga utspel. Han har bett Ryssland sluta kriga under VM:et, att ingen ska fokusera på allt det kontroversiella runt mästerskapet utan istället bara sätta fotbollen främst och sist men inte minst ett tal som nog ingen förstod att där han beskriver hur han känner sig.

Tyvärr, som för alla mästerskap, uppstår skador och storspelare tvingas att lämna återbud med kort varsel. Senast i raden Karim Benzema som inte kan spela under hela VM.

Svenskafans.com2022-11-20 10:40:00

Fler artiklar om SvenskaFans