Lagbanner
Rubiales avgår som spansk fotbollspresident

Rubiales avgår som spansk fotbollspresident

Under den senaste månaden har Luis Rubiales haft en stor del av fotbollsvärlden emot sig efter kyssen på Jenni Hermoso. Idag meddelade han i en intervju med Piers Morgan, att han avgår som spansk fotbollspresident.

Sedan tidigare har FIFA stängt av Rubiales från all fotbollsrelaterad aktivitet i 90 dagar till följd av pampens kyss på landslagsspelaren Jenni Hermoso under VM-finalens prisceremoni.

Rubiales har dock vägrat att självmant avgå och har istället anklagat Hermoso för att ha ljugit. Landslagsstjärnan svarade med att anmäla presidenten för sexuella trakasserier.

Men nu ser historien ut att närma sig ett slut.

Under söndagskvällen meddelade Rubiales i en intervju med Piers Morgan att han, efter påtryckningar från bland annat regeringen och spelarfacket, kommer att avgå från sin presidentpost.

- Ja, jag kommer att avgå. Jag avgår eftersom jag inte kan fortsätta mitt arbete, säger han.

- Jag har pratat med min pappa och mina döttrar. De vet att det inte är en fråga som handlar om mig. Några nära vänner har sagt till mig: Luis, nu måste du fokusera på din värdighet och på att fortsätta ditt liv. Om du inte gör det kommer du förmodligen att skada personer som du älskar, sporten du älskar och allt du har byggt upp".

- I den här situationen är det här det intelligentaste beslutet och något jag måste göra, avslutar han.

TV: Lagerström om Rubiales: "Självinsikt som är obefintlig"
 

SvenskaFans.com2023-09-10 23:42:13
Author

Fler artiklar om SvenskaFans