Lagbanner
Sigrid har cancer

Sigrid har cancer

Varje dag får ett barn i Sverige en cancerdiagnos. Sigrid 7 år, är en av dem.


Bilden och orden hör inte ihop.
Sigrid 7 år har Akut lymfatisk leukemi (ALL) och har precis påbörjat en minst två år lång behandling med cellgifter som kommer tära på hennes kropp, liv och tillvaro.
I det finns ingen rättvisa.

Varje år får cirka 350 av 1,6 miljoner barn i Sverige en cancerdiagnos. Det är alltså ovanligt att barn får cancer, men det ska det också vara och förbli. Förhoppningsvis än mer ovanligt och tillslut obefintligt. Men det är också ett barn om dagen som insjuknar och för några veckor sedan fick jag till mig att Sigrid hade gjort det.

Det drabbade mig enormt. Jag har följt Sigrids uppväxt i sociala medier. Sigrids pappa är, liksom jag själv, en Öis-supporter och vi stöter på varandra på läktarna. Sigrids mamma Isabelle och jag jobbade tillsammans på SverigesRadio för fler år sen och hennes Instagram-konto har genom åren fyllts av livfulla barnbilder på Sigrid och hennes syskon. Sigrid fanns inte då för många år sen när vi var kollegor, men hon finns nu.

Och hon ska ingenstans om jag får säga mitt.

Det enorma lidande som drabbar framförallt ett barn som har cancer och vidare den familj som tvingas leva med cancer går inte att föreställa sig. Samtidigt skriver Sigrids mamma att Sigrid får bästa möjliga vård, de som familj bästa möjliga stöttning. Hon skriver att Sigrid igår var hemma från sjukhuset och hjälpte till att laga dumplings.

Att det, mitt i allt fruktansvärt och mardrömslikt, kan vara så - har vi forskningen att tacka. I samband med Barncancerfondens kampanj Fotbollströjefredag vill jag därför dela Sigrids insamling till med er som har råd att bidra för att forskningen ska göra Sigrid frisk igen och på sikt leda till att barn och cancer förblir en omöjlig ekvation. Även Örgryte IS skänker 10% av sin tröjförsäljning idag till samma insamlign. 

Varje dag sen beskedet om hennes cancer nådde mig, har jag hejat på Sigrid. Det finns inget annat lag, match och seger som betyder mer än hennes tillfrisknande.

Mot cancer.
För Sigrid.

TILL SIGRIDS INSAMLING FÖR BARNCANCERFONDEN

 

Aldijana Talicaldijana.talic@svenskafans.com@SuperAldi2023-03-31 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans