Lagbanner
Sillysvepet: United vill ha Soumare – Inter och Giroud är överens

Sillysvepet: United vill ha Soumare – Inter och Giroud är överens

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:30)

Cibicki klar för Polen-flytt
I morse rapporterade vi att svenske Pawel Cibicki var nära en flytt till den polska ligan. Nu står det klart att Leeds United säljer 26-åringen till polska Pogón Szczecin.

Castrovilli – Contes tredjeval?
Christian Eriksen och Arturo Vidal står högst upp på Inter-bossen Antonio Contes mittfältsönskelista. Om någon av dem inte skulle ansluta till klubben har man ett tredjealternativ, nämligen Fiorentinas Gaetano Castrovilli.
(
Calciomercato)

Juventus samtalar med Raiola
Världens mest omdebatterade agent, Mino Raiola, diskuterar just nu med Juventus om framtida övergångar. Juventus har bland annat hört sig för gällande Ajax-spelaren Ryan Gravenberch, AZ-spelaren Calvin Stengs och Manchester Uniteds Paul Pogba.
(
Calciomercato)

Först Fernandes, sedan Soumare?
Manchester United hoppas att Bruno Fernandes kommer att bli klar för klubben inom några dagar. Parallellt med detta samtalar klubben med Lille gällande den 20-årige mittfältaren Boubakary Soumare som man hoppas ska följa Fernandes fotspår och fortsätta karriären på Old Trafford.
(
Daily Star)

Från Udinese till Watford
Ignacio Pussetto förväntas lämna Udinese i veckan för att skriva på för Premier League-klubben Watford. Den 24-årige argentinaren har bara startat två Serie A-matcher den här säsongen och hoppat in tio gånger.
(
Gianluca di Marzio)

Norwich lånar slovakisk landslagsman
De kommande sex månaderna kommer slovaken Ondrej Duda att representera Premier League-jumbon Norwich. 25-åringen ansluter på lån från Hertha Berlin.
(Norwich hemsida & Slovakien-red. på SF)

West Ham budar på målvakt
Preston-målvakten Declan Rudd jagas av West Ham. Med tanke på de stora målvaktsbekymren the Hammers haft under säsongen vill klubben säkra upp bakom Fabianski. Förutom Rudd har West Ham också kikat på Darren Randolph.
(
Football Insider)

Todibo på väg bort från Barcelona
Speltiden har uteblivit i Barcelona under säsongen vilket gör att den franske mittbacken Jean-Clair Todibo funderat över sin framtid. 20-åringen uppges nu vara klar för ett lån till Bundesliga-klubben Schalke 04. Även klubbar som Southampton, Monaco, Bayer Leverkusen och Hertha Berlin har visat intresse.
(
Westdeutsche Allgemeine Zeitung)

Tottenham budar på mittfältare
Flamengo-spelaren Gerson kan vara på väg bort från den brasilianska ligan. Tottenham har, enligt senaste rön, nämligen kontaktat Flamengo gällande Gerson. Flamengo har svarat att priset är 30 miljoner euro – något Spurs nu överväger att betala för mittfältaren.
(
Globo Esporte)

Inter och Giroud överens
Chelsea och Inter har inte förhandlat färdigt med varandra ännu men det verkar Inter och Olivier Giroud ha gjort. Den franske anfallaren uppges redan ha kommit överens med Inter om ett kontrakt och nu ska bara klubbarna enas innan övergången är klar.
(
Calciomercato)

Dortmund vill ha Hakimi permanent
Achraf Hakimi är för närvarande utlånad från Real Madrid till Borussia Dortmund – något som de senare vill ändra på. 21-åringen har nämligen imponerat så pass mycket att Dortmund vill värva honom permanent och kan lägga fram ett erbjudande till Real inom kort.
(Ruhr Nachrichten)

17-åring lockar tyska klubbar
Både RB Leipzig och Schalke 04 har visat sina intressen för Nimes-målvakten Amjhad Nazih. Nazih är blott 17 år gammal och medverkade i Frankrikes U17-lag i U17-VM i somras.
(
L’Equipe)

Bayern intresserade av Semedo
Barcelonas högerback Nelson Semedo har noterats av Bayern München som en framtida värvning. Bayern förväntas dock lägga ett bud på Semedo först i sommar – vilket även Tottenham kan komma att göra.
(
Mundo Deportivo)

Atalanta lånar Caldara
Den 25-årige mittbacken Mattia Cladara är tillbaka i Atalanta. Italienaren har inte lyckats etablera sig i Milans lag och lånas därför tillbaka till laget han tillhört vid två tillfällen, senast säsongen 2017/18.
(
Milans hemsida)

Milan utmanar Arsenal
Arsenal har tidigare ryktats vara ute efter Bayern Münchens mittback Jerome Boateng. Nu stöter klubben på patrull då även AC Milan visat sitt intresse för 31-åringen. Bayern kräver omkring 12.5 miljoner pund för Boatengs namnteckning.
(
Sky Sports)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:15)

Xavi allt närmare Barcelona

Den legendariska mittfältaren kan enligt uppgifter skriva på som tränare för Barcelona när som helst.
(Marca)

Calhanuglu till Arsenal?
Mikel Arteta ska vara intresserad av att värva mittfältaren Hakan Calhanuglu från Milan.
(Sky Sports)

Elyounoussi flyttar till Japan
Anfallaren Tarik Elyounoussi lämnar AIK för japanska Shonan Bellmare.
(Shonan Bellmare)

Djurdjic lämnar Hammarby?
Bajens anfalare kan vara på gång till Kina samtidigt som klubben jagar Vidar Örn Kjartansson som är tillbaka i Rostov efter utlåningen till Rubin Kazan.
(Expressen)

***

MORGONENS NYHETER (09:00)

Eriksen överens med Inter?
Enligt uppgifter i Italien kan danske stjärnan Christian Eriksen ha spelat sin sista match i Tottenham. Han ska ha kommit överens med Inter om ett kontrakt till 2024.
(Gazzetta dello Sport)

Kadewere till Premier League?
Den förre djurgårdsanfallaren ser ut att lämna franska Le Havre för större klubbar. Aston Villa och Newcastle är de senaste att visa intresse, något Norwich och Tottenham gjort tidigare.
(Football Insider)

...eller till Lyon?
Även den franska storklubben Lyon jagar zimbabwiern Tino Kadewere.
(Birmingham Mail)

Stones kan lämna Manchester City
Mittbacken John Stones kontrakt går ut om två år och förhandlingar om en förlängning har ännu inte inletts.
(Express)

Donny van de Beek kvar i Ajax
Den 22-årige nederländske landslagsmittfältaren kommer inte lämna Ajax i januari, trots att han bland annat ryktats till Manchester United.
(ESPN)

Lemar till Wolves?
Thomas Lemar kan lämna Atlético de Madrid och skriva på för Wolverhampton till följd av klubbens nära kontakt med hans agent Jorge Mendes.
(Mundo Deportivo)

Dembele till Liverpool?
Jürgen Klopp ska vara väldigt intresserad av att värva Barcelonas fransman.
(El Desmarque)

Manchester United vs. David Beckham
Den 19-årige argentinske mittfältaren Agustin Almendra har imponerat i Boca Juniors och ser ut att vara på väg bort. Både Manchester United och David Beckhams klubb Inter Miami ska vara intresserade.
(Daily Star)

Polen nästa för Pawel Cibicki?
Det mesta tyder på att Leeds säljer förre Malmö- och Elfsborg-anfallaren till topplaget Pogon Szczecin. Närmast har han haft svårt att ta en plats i nederländska ADO Den Haag dit han varit utlånad.
(Sky Sports)

*****

Lördagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-12 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans