Lagbanner
Sillysvepet: Kvällen med alla övergångar

Sillysvepet: Kvällen med alla övergångar

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (21:30)

Tobias Sana klar för BK Häcken


Issa Diop byter Londonklubb
Diop blev ett stort nyförvärv för West Ham när han blev klar på transfer från Toulouse. I West Ham har det blivit fyra säsonger för försvararen som nu hunnit bli 25 år. Nu lämnar han dock östra London för västra delarna, då Fulham förstärkt med fransosen.
(Fulham FC)

Mikkel Damsgaard är klar för Brentford
Brentford fortsätter att värva danskt. Nu har Londonklubben gjort klart med den danske mittfältaren Damsgaard från Sampdoria. 22-åringen sägs kosta Brentford €15m.
(Brentford-red)

Tashreeq Matthews lämnar Varberg för rivalerna
Sydafrikanske Matthews var fenomenal för Varbergs BoIS ifjol och klubben förväntade sig en storförsäljning av yttermittfältaren. Så har det inte blivit, Matthews har varit skadat i år och inte haft någon ambition att spela vidare på västkusten. Nu lämnar han för IK Sirius.
(IK Sirius-red)

Nya uppgifter; Torino vill ha Isak Hien
Tidigare i veckan kom uppgifter om att Torinos tränare Ivan Juric inte tyckte Isak Hien var Torino-material, men nu verkar Torino ändå ha siktet inställt på Djurgårdsbacken. Stockholmsklubben sägs begära 40 miljoner kronor.
(Gianluca di Marzio)

Monaco värvar från Chelsea
Malang Sarr skrev på för Chelsea för två somrar sen, efter en imponerande tid i Nice. Det har dock bara blivit åtta Premier League-framträdanden för fransosen som också hunnit med en utlåning till Porto. Nu lånas han av Monaco som också har en köpoption.
(AS Monaco)

Besard Sabovic återvänder till Djurgårdens IF
Den tidigare svenska U21-landslagsmannen återvänder till Sverige och Djurgården, följt av ett brutet kontrakt med ryska Khimki.
(Forum 1891)

Klart: Arnor Traustason till IFK Norrköping
Comebacken blir av. Arnór Traustason är klar för IFK Norrköping, för vilka han tillhörde 2014 till 2016. Sedan dess har 29-åringen tillhört Rapid Wien, AEK Aten, Malmö FF och New England Revolution.
(IFK Norrköping)

Watford lånar in Choudhury
Englands tidigare U21-landslagsman Hamza Choudhury har knappast gått förbi obemärkt för de flesta. 24-åringen har spelat i Premier League för Leicester sedan 2017. Speltiden har dock blivit mindre de två senaste säsongerna och nu lånas Choudhury ut till Watford, som dessutom har en köpoption.
(Watford)

Hammarby förlänger med trio
Under året har Fredrik Hammar, Ludvig Svanberg och Jusef Erabi spelat i Hammarbys farmarlag HTFF i Division 1. Där har samtliga imponerat på sportchef Jesper Jansson då de belönas med förnyat kontrakt. Däremot lämnar 18-årige Ben Engdahl för FC Nordsjälland.
(Hammarby IF)

Ander Herrera vägrar lämna PSG
Det är nu tre år sedan Herrera lämnade Man United för PSG. Men mycket till speltid i Paris har det inte blivit och den numera 32-årige mittfältaren är inte längre önskvärd i klubben. Men Herrera trivs bra med sin lön och livssituation i Frankrike och vill inte lämna.
(Le Parisien

Kiko Casilla lämnar Leeds för Getafe
 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Chelsea närmar sig de Jong
Följetången Frenkie de Jong ser ut att kunna gå mot sitt slut – med en flytt till Chelsea.
(Daily Mail)

Sarr snart i Monaco
Malang Sarr har klarat av läkarundersökningen och lånet från Chelsea till Monaco väntas bekräftas inom kort.
(Fabrizio Romano)

Monza närmar sig Pablo Mari
Arsenal och Monza väntas snart bli överens om Pablo Mari. Mittbacken lånas ut över säsongen och lånet kan bli permanent om Monza håller sig kvar i Serie A.
(Fabrizio Romano)

Damsgaard klar för Brentford
Brentford har gjort klart med Sampdorias Mikkel Damsgaard och affären väntas bli officiell inom kort.
Milan går efter Lokonga?
Milan sägs ha ögonen på Arsenals mittfältare Albert Sambi Lokonga. Kontakt ska redan vara tagen och belgaren sägs kunna få lämna.
(Marco Conterio)

… och följer Ilic
Milan, tillsammans med Lazio, rapporteras även följa Hellas Veronas Ivan Ilic.
(Football Italia)

Inget bud på Tonali
Trots tidgare rykten ska Milan inte ha fått något bud från Arsenal på Sandro Tonali. Istället jobbar man på en kontraktsförlängning.
(Football Italia)

Officiellt: Engvall till Sarpsborg
Norska Sarpsborg lånar in Mechelens Gustav Engvall för resterande del av säsongen.
(Sarpsborg)

Talangen lämnar Atletico för Bayern
Atletico Madrids 15-årige mittfältare Javier Fernandez flyttar till Bayern München.
*** 

MORGONENS UPPGIFTER (08:45) 

Ingen överenskommelse gällande Silva
Barcelona och Manchester City diskuterar en övergång för Bernardo Silva, men trots att det rapporterats om att parterna enats om en prislapp är så inte fallet. Faktum är att de fortfarande står väldigt långt ifrån varandra i den frågan.
(Daily Mail)

Sarr i stället för Arnautovic?
Nu när det inte verkar bli något med Marko Arnautovic ska Manchester United i stället ha vänt blickarna mot Watford och Ismaila Sarr. Det återstår att se om de har större lycka med den 24-årige anfallaren.
(The Sun)

... eller blir det kanske Gakpo?
En annan anfallare som ska finnas på Manchester Uniteds radar är PSV Eindhovens Cody Gakpo. Dock väntas han gå loss på över 35 miljoner pund – vilket ska avskräcka United.
(Telegraph)

Officiellt: Sanchez presenterad av Marseille
Efter att ha brutit sitt kontrakt med Inter blev det som väntat så att Alexis Sanchez begav sig till Frankrike för att göra klart med Marseille.
Chelsea förbereder nytt bud
Cesare Casadei står högt upp på Chelseas önskelista och efter att ha fått tidigare bud nobbade väntas man nu göra ett nytt försök där man höjer summan till tolv miljoner pund.
(Standard)

... medan Nice hoppas kapa affären
Samtidigt som Chelsea förbereder ett nytt bud ger sig Nice in i leken med hopp om att kunna roffa åt sig talangen framför ögonen på engelsmännen.
(Gianluca Di Marzio)

Arsenal funderar på Tonali
Den engelska huvudstadsklubben är sugna på att förstärka sitt mittfält och ska ha identifierat Sandro Tonali som ett tänkbart alternativ. Saken är bara den att Milan värderar sin guldklimp till runt 50 miljoner euro.
(Daily Mail)

... och leder jakten på Pino
Hela 40 miljoner euro ska Arsenal ha erbjudit Villarreal för att släppa Yeremy Pino och spanjorerna uppges överväga att acceptera budet. 19-åringen jagas även av Liverpool, men det är Arsenal som sitter i förarsätet gällande en övergång.
(Metro)

Everton nästa för Gyökeres?
Det är den svenska Championship-podden ”Fooball’s coming home” som är först på bollen med ryktet som menar på att Viktor Gyökeres är på gång till Everton.
Frankfurt bekräftar Kostics sorti
Av allt att döma har Filip Kostic spelat sin sista match för Eintracht Frankfurt. Tränaren Oliver Glasner bekräftar nämligen att serben kommer lämna, och det till Juventus som han väntas presenteras av i stort sett när som helst.
(Transfermarkt)

Newcastle spanar i Benfica
Goncalo Ramos har fått en flygande start på den här säsongen och det har inte gått Newcastle obemärkt förbi, som nu ska vara redo att försöka locka till sig anfallaren från Benfica.
(Express)

Officiellt: Blåvitt plockar in Markovic
Eman Markovic skiftar från IFK Norrköping till IFK Göteborg, där den 23-årige norrmannen har skrivit under ett treårskontrakt.
(Alltid Blåvitt)

*** ***

Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-10 21:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans