Lagbanner
Silly Season: Milosevic förlänger med AIK – Tottenham sugna på Greizmann

Silly Season: Milosevic förlänger med AIK – Tottenham sugna på Greizmann

Nyårsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Det är dags för Silly Season. Så här håller transferfönstret öppet i Sverige och de fem stora ligorna i Europa:
England, Frankrike och Tyskland: 1 januari – 31 januari.
Italien och Spanien: 3 januari – 31 januari.
Sverige: 8 januari – 31 mars.

» Här hittar du Fifas transferkalender

* * *  * * *  * * *

KLART: Alexander Milosevic skriver nytt kontrakt med AIK
Det står nu klart att AIK:s stjärnback Alexander Milosevic, 29, stannar i klubben. Kontraktet blev förlängt på nyårsaftons midnattsslag mer eller mindre. 

Milosevic uttalar sig om förlängningen på aikfotboll.se:
”AIK är mitt hem och kärleken från supportrarna gör mig motiverad varje dag. Både klubben och jag vill framåt och sättet som vi tog oss an matcherna i slutet av säsongen gav mig mersmak. Vi har en bra mix i laget med rutinerade spelare tillsammans med många unga spelare med otroligt stor potential, och det är härligt att se alla talanger som kommer fram i akademin. Jag är inte här för att slappna av utan nu lägger vi in en växel till. Mot bättre tider, nu kör vi, gott nytt år"
(AIK)

Arsenal förhandlar med Lyon om Guimaraes
Mittfältaren Bruno Guimaraes, 24, har varit ett namn för större klubbar än franska storklubben Lyon – Arsenal har varit på tapeten till exempel. 
Nu är Londonklubben ute efter brassen för att stärka upp mittfältet. Både Mikel Arteta och tekniska direktören Edu vill ha 24-åringen i Arsenal.  Guimaraes som har spelat 22 matcher i år ska kosta 51 miljoner euro att köpa loss.
(Nicolo Schira)

KLART: Häckenduo lämnar för Brighton
Landslagsspelarna Julia Zigiotti Olme, 24, och Emma Kullberg, 30, har bekräftats klara för engelska Brighton & Hove Albion, meddelar klubben på deras hemsida. Båda lämnar BK Häcken och har skrivit på till och med 2023.
(Brightons hemsida)

Juventus vill ersätta Morata med tidigare Napolianfallare
Den polske anfallaren Arkadiussz Milik, 27, ser Juventus som en tänkbar ersättare för Alvaro Morata, 29. Turinklubben vill låna polacken men Marseille är bara intresserad av en permanent övergång.
(Marca)

Lo Celso uppmärksammas av Juventus
Tottenham har enligt uppgifter fått en första kontakt av Juventus om ett möjligt lån av mittfältaren Giovani Lo Celso, 25.
Argentinaren ska vara exalterad över en flytt till Turin och Serie A. Den omtalade Dejan Kulusevski ska kunna ingå som en del av transfern, säger Calciomercato-journalisten Alessio Lento. (Calciomercato

Tottenham överväger Antoine Griezmann
Den franske anfallaren kom till Atletico Madrid från FC Barcelona på lån i somras i ett led av katalanska klubbens försök att rädda ekonomin. Barca vill nu förlänga avtalet med Antoine Griezmann, 30, ett år till, men inget är klart ännu. Nu går Tottenham Hotspur in i handlingarna för att se över möjligheterna för att värva franske landslagsstjärnan, framförallt tränaren Antonio Conte, 52, visar intresse.
(Fichajes)

PSG blickar mot Dembélé
Den bångstyrige ytterdribblern Ousmane Dembélé, 24, kan vara på väg till Paris Saint-Germain. Men det hänger på en viktig detalj – om Kylian Mbappé lämnar PSG. (Hadrien Grenier)

Real Madrid ska värva BÅDE Mbappé och Håland i sommar
Det  senaste kring superstjärnorna är att Real Madrid i sommar ska värva Kylian Mbappé, 23, och Erling Håland, 21. Mbappé kommer troligtvis komma gratis då han har ett utgående kontrakt. Det frigör pengar för att även kunna köpa loss Dortmundanfallaren inför säsongen 2022/2023.
(ESPN)

...Håland förtydligar: ”Jag kommer spela i Spanien”
Norges affischnamn håller inte igen när det gäller hans framtid. Erling Håland, 21, förtydligade för ett gäng fotbollssupportrar på semestern i Marbella att det kommer en tid där han representerar Barcelona eller Real Madrid. 
”Jag kommer spela här i Spanien”, sade han.
(AS)

Newcastle förhandlar om Trippier
Atletico Madrids engelske högerback Kieran Trippier, 31, har länge diskuterats vara på väg tillbaka till Premier League. Nu dyker Fabrizio Romano upp med uppgifter om att nyrika Newcastle har siktet inställt på högerbacken.

Samtal pågår redan och The Magpies känner sig övertygade om att en övergång är högst sannolik. (Fabrizio Romano)

Ranieri under press i Watford
Tiden i Watford har inte varit en dans på rosor för Claudio Ranieri sedan han ankom i oktober – bara två vinster på tio matcher sedan dess. Klubben är just nu bara två poäng över nedflyttningsplats, och det gör att han nu sitter osäkert på sin post hos The Hornets.
(Daily Mail)

Conte vill ha Franck Kessie
Mittfältaren har ett utgående kontrakt i AC Milan, därför ser Tottenham Hotspur sin möjlighet att värva Franck Kessie, 25, gratis i sommar. Londonklubben förbereder nu ett lukrativt kontraktserbjudande för ivorianen.
(ESPN)

Barcelona har erbjudandet klart för Morata
Det är 100 procent klart att Juventus inte kommer köpa loss spanske anfallaren Alvaro Morata, 29, för 40 miljoner euro, som Atletico Madrid kräver, i sommar. Det öppnar upp för Xavi och Barcelona att kunna slå till på deras första alternativ som lagets nya nummer nio – Morata är samtidigt öppen att ansluta till Barca.

Det som står i vägen för en tidigare affär är att Juve vill få in en ersättare innan 29-åringen kan lämna. Tidigare uppgifterna om ett byte med Memphis Depay är inte längre ett alternativ. (Fabrizio Romano)

Napoli ser över värvning av Tuanzebe
Manchester Uniteds försvarare Axel Tuanzebe, 24, finns på Napolis radar. Samtal är redan igång enligt uppgifter och budet från neapolitanska klubben ska ligga på drygt 400 000 euro – Manchesterklubben kräver en miljon euro för att acceptera ett lån säsongen ut.

Tuanzebe ska själv redan ha accepterat erbjudandet. (Fabrizio Romano)

KLART: ”2022. Nu kör vi!”
Fabrizio Romano kom tidigt med årets första silly-nyhet. (Fabrizio Romano)

* * *  * * *  * * *
FÖLJ FREDAGENS HÄNDELSER HÄR!

SvenskaFans2022-01-01 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans