Lagbanner
Sillysvepet: Eric Larsson lämnar Malmö FF – Rashford till Paris SG?

Sillysvepet: Eric Larsson lämnar Malmö FF – Rashford till Paris SG?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (21:30)

Örebro värvar från Värnamo
Christian Moses, 29, har inte fått göra mer än fyra inhopp i Allsvenskan för IFK Värnamo i år. Nu värvar ÖSK anfallaren och signerat ett långtidskontrakt.
(Örebro SK)

Kennedy Igboananike lämnar Div 1-klubb för Div 2-spel
Den tidigare allsvenska anfallaren har under året spelat för IFK Haninge i Division 1, men inte fått målskyttet att lossna alls. Nu lämnar han Division 1 och Haninge mållös för att testa lyckan i Division 2-klubben Syrianska FC.
(Fotbolltransfers.com)

Paris SG visar intresse för United-forwarden
Marcus Rashford har inte kommit till sin rätt i Manchester United de senaste säsongerna och utvecklingen har stagnerat. Nu vill britten se sig om för nya äventyr och en klubb som är intresserad ska vara PSG.
(l'Equipe)

Eric Larsson lämnar Malmö FF
Det ser ut som att högerback Eric Larsson har tröttnat på utebliven speltid i Malmö FF, för nu är han på väg att skriva på för en övergång till grekiska OFI Kreta.
(Sportbladet)

Dahlberg klar för IFK Göteborg
Blåvitt värvar tillbaka Pontus Dahlberg från Watford, för vilka man sålde honom till, och har skrivit ett kontrakt med målvakten till och med 2026.
(Alltid Blåvitt)

Torino värvar från London
Nikola Vlasic är klar för Torino på lån från West Ham, men med en köpoption som kan nyttjas efter säsongen. Den 24-årige kroaten lämnar därför London efter bara ett år.
(Torino)

Filip Kostic klar för Juventus..
..så gott som åtminstone, läkarundersökningen är klar och nu ska det bara signeras.
 



EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Rabiot nobbar Man United?
Adrien Rabiot sägs överväga att vänta ut sitt kontrakt med Juventus och kunna lämna på en free transfer nästa sommar, istället för att flytta till Manchester United nu.
(Express)

Elliott förlänger med Liverpool
Harvey Elliott kritar på ett nytt långtidskontrakt med Liverpool.
Nottingham budar på Dennis
Nottingham har lagt ett bud värt £20 miljoner för Watfords Emmanuel Dennis.
(The Athletic)

… och närmar sig Freuler
Remo Freuler uppges vara klar för Nottingham. Mittfältaren har skrivit på till 2025 och kostar €9 miljoner plus bonusar.
(Fabrizio Romano)

Sirigu klar för Napoli
Salvatore Sirigu flyttar till Napoli. Målvakten har skrivit på ett ettårskontrakt med en option för ytterligare ett år.
(Napoli på SvenskaFans)

Pablo Mari till Monza
Arsenals Pablo Mari är nu klar för Monza, som nu ska ha registrerat honom. Det rör sig om ett lån med köpobligation.
(Football Italia)

Kostic på plats hos Juventus
Filip Kostic har landat i Turin för att genomgå läkarundersökningen med Juventus.
Simakan istället för Skriniar?
Om PSG misslyckas med sitt värvningsförsök av Inters Milan Skriniar kan man istället ta sikte på RB LEpzigs Mohamed Simakan.
(L’Equipe)

Dahlberg återvänder till Blåvitt?
IFK Göteborg uppges jobba på att låna hem Pontus Dahlberg från Watford.
(Aftonbladet)

Officiellt: Khalili tillbaka i HIF
Abdul Khalili återvänder till Helsingborg. Mittfältaren är klar på ett kontrakt säsongen ut.
(Helsingborg)

***

MORGONENS UPPGIFTER (08:30)

Stjärnduon snart i Chelsea?
Förutsatt att Barcelona är villiga att släppa både Frenkie de Jong och Pierre-Emerick Aubameyang så står Chelsea beredda att plocka in duon.
(Sky Sports)

... men Manchester United ger inte upp
Trots att de Jong gjort klart och tydligt att han inte har någon lust att gå till Manchester United vägrar klubben ge upp hoppet om den holländske mittfältaren.
(90Min)

Oklart kring Christensen och Kessie
Barcelona har ännu inte registrerat varken Andreas Christensen eller Franck Kessie och om katalanerna inte gör det innan helgens ligapremiär uppges de båda vara fria att söka sig om efter nya klubbar.
(ESPN)

Gomez så gott som klar för City
Manchester Citys jakt på en ny vänsterback ser ut att ha nått sitt slut då klubben väntas göra klart med Sergio Gomez när som helst.
Vad kommer hända med Icardi?
PSG fortsätter att rensa ur truppen och nästa spelare att placeras i frysboxen är Mauro Icardi. Klubben vill göra sig av med anfallaren, men den stora frågan är om det finns något lag som är beredda att plocka in honom med tanke på hans höga lönekrav.
(L’Equipe)

Everton blickar mot Österrike
Det ser inte ut att bli någon återkomst till Everton för Idrissa Gueye och i stället funderar engelsmännen över att gå för Salzburgs Mohamed Camara.
(Daily Mail)

Lyon nobbar Nottingham Forest
Nottingham Forest ska ha gjort ett försök att få över Houssem Aouar från Lyon, men den franska klubben tackade nej till anbudet och det återstår att se om engelsmännen gör ett nytt försök.
(L’Equipe)

Frankfurt värvar från Norge?
I och med att Filip Kostic väntas bli klar för Juventus kommer Eintracht Frankfurt att plocka in en ersättare. En av huvudkandidaterna på tyskarnas lista är norrmannen Ola Solbakken, som tillhör succélaget Bodø/Glimt och sitter på ett kontrakt som löper ut vid årsskiftet.
(Bild)

Rennes med prestigevärvning
Trots intresse från större klubbar är det Rennes som går vinnande ur dragkampen om PSG:s Arnaud Kalimuendo, vilket väntas gå loss på hela 25 miljoner euro.
”Stuttgart ute efter Zirkzee”
Om det blir så att Sasa Kalajdzic lämnar Stuttgart i sommar så är klubben sugna på att ersätta honom med Joshua Zirkzee – som Bayern München är villiga att sälja. Dock väntas man få konkurrens då ett flertal klubbar hemmahörande i England också visar intresse för anfallarens tjänster.
(90Min)

Kvartett kan lämna Leverkusen
Nadiem Amiri, Paulinho, Dailey Sinkgraven och Joel Pohjanpalo är alla till salu förutsatt att Bayer Leverkusen erhåller tillräckligt stora bud.
(Transfermarkt)

*** ***

Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-11 21:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans