Lagbanner
Sillysvepet: Özil har hittat en ny klubb

Sillysvepet: Özil har hittat en ny klubb

Tordsagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:30) 

Spurs nära avtal med Spence
En övergång för Englands U21-landslagsback är nära förestående. En läkarundersökning kommer att genomföras inom 48 timmar. 
(The Athletic)

MFF lånar ut anfallare till HJK Helsingfors
Malik Abubakari kommer få testa lyckan i HJK dit han lånas ut. 
(Malmö FF på twitter)

Tuchel vill inte ha Ronaldo
Chelsea-tränaren tänker inte gå vidare med planerna att signa portugisen.
(Fabrizio Romano)

Barcelona går för Azpilicueta
Katalanerna kommer nu göra ett officiellt försök för att få in den spanska landslagsbacken i laget.
(Fabrizio Romano)

Brentford gör en dubbelvärvning 
Strakhosa är klar för Londonklubben och det är även Yarmoliuk. 
(Brentford twitter)

Özil klar för ny klubb
Istanbul Basaksehir blir mittfältarens nya arbetsgivare framöver.


Pompey förstärker mellan stolparna
Målvakten Griffiths ansluter på lån från West Bromwich.
(Pompeys hemsida)

Arsenal intresserade av Zinchenko 
The Gunners arbetar på en övergång av Manchester City-spelaren.
(90 plus)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:45)

United ger upp om de Jong?
Det fortsätter gå trögt för Manchester United när det kommer till en värvning av Frenkie de Jong. Något som fått den engelska klubben att ha satt en deadline för när man ska ge upp holländaren och i stället försöka med andra alternativ.
(Sport)

... men sägs vara överens med Barcelona
Ska vi tro transfergurun Fabrizio Romano är Manchester United och Barcelona nu överens med varandra gällande de Jong. Dock återstår det att övertala spelaren själv. Fortsättning följer...
Ingen Ronaldo till Chelsea
Föga överraskande har Chelsea nu beslutat sig för att inte göra ett försök att få över Cristiano Ronaldo till London.
(Daily Mail)

”PSG vill förlänga med Messi”
Trots att succén uteblev under debutsäsongen hoppas PSG kunna få Lionel Messi att förlänga sitt nuvarande kontrakt med ett år så han är bunden till klubben till och med 2024.
(Marca)

Arsenal säljer till Juventus?
Juventus är på jakt efter förstärkningar bakåt i banan och har fått upp ögonen för Gabriel. Arsenal sägs vara beredda att sälja brassen om rätt anbud kommer in.
(Independent)

Manchester City sugna på Koundé
Sevillas Jules Koundé är en eftertraktad herre och senaste klubben att kopplas samman med den franske försvararen är Manchester City.
(Daily Mail)

”Gnabry nära att förlänga”
Efter flera turer fram och tillbaka verkar det nu som att Serge Gnabry tagit ett beslut om sin framtid – som han fortsatt ser i München. 27-åringen uppges nämligen vara nära att skriva på ett nytt kontrakt med rekordmästarna.
(Kicker)

Napoli försöker med Dybala
Det är ännu oklart var Paulo Dybala kommer spela nästa säsong. Nu har Napoli gett sin in i leken och hoppas kunna övertyga argentinaren om att flytta till Neapel.
(Corriere della Sera)

Officiellt: Dembélé fortsätter i Barcelona
Nu står det klart att Ousmane Dembélé även framöver kommer representera Barcelona då han skrivit på ett nytt kontrakt som är giltigt fram till och med 2024.
”Elfsborg säljer till Toulouse”
Oliver Zandén ser ut att ha gjort sitt i Elfsborg då han uppges vara klar för en övergång till franska Toulouse. Samtidigt väntas boråsarna presentera Niklas Hult innan veckan är till ända.
(Sportbladet)

Malmö lånar ut anfallaren
Malik Abubakari har haft svårt för att få det att stämma i Malmö och kommer därför spendera resten av året på lån hos HJK Helsingfors.
(Malmös hemsida)

Schalke lånar från Ryssland
Schalke fortsätter rusta inför återkomsten till Bundesliga och har nu gjort klart med den tjeckiske mittfältaren Alex Kral, som ansluter på lån från Sparta Moskva.
(Schalkes hemsida)

Brentford spanar i Hamburg
Trots att Hamburgs misär aldrig verkar vilja ta slut har de en spelare som drar till sig stort intresse i form av mittbacken Mario Vuskovic. Nu sägs Brentford vara sugna på att locka över kroaten till de brittiska öarna.
(Hamburger Morgenpost)


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:00)

Monstererbjudande för Cristiano Ronaldo
30 miljoner euro till Manchester United, 250 miljoner till Ronaldo och 20 miljoner euro i agentavgifter. Det ska vara erbjudandet för att få portugisen att flytta till Saudiarabien. Svanberg snart i Wolfsburg
Flera italienska klubbar, med Napoli i spetsen, har varit med i jakten. Nu uppges Mattias Svanberg i princip vara klar för ett flytt till Wolfsburg. 10 miljoner, inklusive bonus, och ett femårskontrakt väntar i Tyskland.
(Nicolo Schira)

Hammarby och MFF budar på Jeremejeff
Allsvenska skyttekungen är het när det svenska transferfönstret öppnar i morgon. Häcken vill behålla anfallaren som uppges ha en utköpsklausul på omkring 10 miljoner kronor.
(Sportbladet)

Arsenal har inte gett upp Tielemans
Det personliga kontraktet uppges vara klart och Gunners jobbar vidare för att få in Youri Tielemans från Leicester, där han har ett år kvar på kontraktet.
(CBS)

Milan håller hårt i Leao
Klubbar som Chelsea har uppgetts vara intresserade av Rafael Leao, men Milan väntas ge honom ett stort lönelyft för att få honom att stanna i Milano.
(Gazzetta dello Sport

Chelsea förhandlar med PSG
Med Koulibaly på ingång har Chelsea inlett samtal om ännu en mittback: Presnel Kimpembe. Paris uppges redo att släppa sin franska landslagsman.
(The Athletic)

Bröderna förenas i OGC Nice?
Nye Nice-tränaren Lucien Favre har högsta prioritet på att värva in Gladbach-anfallaren Marcus Thuram. I Nice finns sedan tidigare hans lillebror, Khephren.
(RMC Sport

Officiellt: Albin Ekdal till Spezia
Officiellt: Vidal till Flamengo
Arturo Vidal lämnar Inter och flyttar till Brasilien. "En dröm", berättar spelaren själv.
(Flamengo)

Chelsea hör sig för om de Jong
En av sommarens långkörare kan ha fått ännu en ingrediens. Samtidigt som Barcelona och Man United förhandlar om Frenkie de Jong (som uppges vilja stanna i Barcelona) så undersöker Chelsea möjligheten att värva mittfältaren.
(Givemesport

Nära överenskommelse om Martinez
En annan följetong kan närma sig sitt slut. Lisandro Martinez uppges nu vara mycket nära att genomföra flytten som tar honom från Ajax till Manchester United.
(Fabrizio Romano)

Everton eller Wolves för Dzeko?
Inter vill sälja sin anfallare och satsa på att få in Dybala. De två PL-klubbarna visar intresse för att få över Edin Dzeko till England.
(Gazzetta dello Sport

Atlético vill köpa loss Mara
Krisande Bordeaux unga U20-landslagsman Sekou Mara har övertygat Atlético de Madrid. Fransmännen vill dock ha 15 miljoner euro, vilket kan vara för mycket för Madrid-klubben som behöver sälja innan man värvar.
(L'Equipe)

***

Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-14 18:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans