Lagbanner
Sillysvepet: Zandén lämnar Elfsborg – Bayern München värvar de Ligt

Sillysvepet: Zandén lämnar Elfsborg – Bayern München värvar de Ligt

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:00) 

Bremer överens med Juventus


Celtic dubbelvärvar
Den skotska storklubben har gjort klart med Aaron Mooy från kinesiska Shanghai Port samt försvararen Moritz Jenz från Lorient.
(Celtic FC) 

Everton ger inte upp Cornet?
Burnleys 25-årige yttermittfältare ser ut att lämna klubben i sommar. Championship-klubben nobbade Evertons tidigare lånebud på ivorianen men Frank Lampard & kompani funderar på att återkomma med ett nytt förbättrat bud.  
(Sky Sports) 

Tottenham går för Zaniolo?
Men först måste Londonklubben göra sig av med ett gäng spelare för att kunna frigöra plats åt italienaren. Sedan tidigare har Juventus visat ett stort intresse för 23-åringens tjänster.
(Calciomercato) 

Wolves i förarsätet om Nunes
Sporting Lissabons succéman kan vara på väg till Premier League och Wolverhampton. Klubben ska vara de enda som visar ett ”konkret” intresse för brassen som tidigare i sommar ryktats till Liverpool, Chelsea och Man City.  
(Footballfancast) 

Officiellt: Wague lämnar Barcelona
Arrizabalaga till Napoli?
Chelseas andrakeeper kan vara på väg till Serie A. Neapel-klubben ska vara intresserade av att plocka in spanjoren permanent eller på ett säsongslångt-lån.  
(Standard) 

Officiellt: Williams till Blackpool
Liverpools 21-årige mittback lånas ut till Blackpool i The Championship under hela nästa säsong.
(Liverpool FC) 

City nobbade Neymar
PSG ska ha erbjudit Manchester City att värva den brasilianske stjärnan men Pep Guardiola tackade nej då han ansåg att det kunde skada harmonin och balansen i truppen.
(Le Parisien) 

Officiellt: Örebro värvar målvakt
Det handlar om 20-årige Daniel Strindholm senast från Malaga som skrivit på ett flerårigt avtal med Superettan-klubben.
(Örebro SK) 

Officiellt: de Ligt klar för Bayern München
Efter många turer fram och tillbaka står det nu klart att mittbacken lämnar Juventus för de tyska mästarna.
...Och är övertygade om Laimer
RB Leipzigs Konrad Laimer kan vara klubbens nästa värvning. Bayern ska ha lagt ett andra bud på mittfältaren som sedan tidigare ska vara överens med giganten om de personliga villkoren.
(Fabrizio Romano) 

ten Hag räknar med Ronaldo
Cristiano Ronaldo har ryktats bort från Man United i sommar men nu går klubbens tränare ut och säger att portugisen inte är till salu och att han ser fram emot att arbeta med 37-åringen under den kommande säsongen.
(Fabrizio Romano) 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Cavani har bestämt sig för Villarreal
Edison Cavani lämnade Manchester United tidigare i somras. Nu ska han ha kommit överens med Villarreal om en övergång till La Liga.
(Marca)

BK Häcken presenterar storvärvning
Anna Sandberg har imponerat stort i KIF Örebro såväl ifjol som i vår. Nu är den 19-åriga vänsterbacken klar för Häcken för närmast en rekordsumma i svensk damfotboll.
(Sportbladet)

Sebastian Nanasi till Kalmar FF
Nanasi har ryktats lämna Malmö FF hela året, men 20-åringen har velat kriga vidare för en startplats. Nu tycks han ha gett upp, för Kalmar FF är bara detaljer ifrån att presentera Nanasi på lån säsongen ut.
(Sportbladet)

Wolverhampton förlänger med och lånar ut Fabio Silva
Det hypeade tillskottet från Porto förra sommaren lyckades aldrig att ta en ordinarie plats i Wolves. Nu förlänger dock Premier League-klubben kontraktet med spelaren till 2026 och lånar ut honom till Anderlecht.
(Wolverhampton)

Ajax köper tillbaka Brobbey?
Ifjol lämnade Brian Brobbey Ajax för Leipzig som bosman. I Tyskland har dock inte Brobbey lyckats alls och nu tyder mycket på att Brobbey återvänder till Amsterdam.
(Fabrizio Romano)

Luis Suarez presenterad av Olympique Marseille
Den 24-årige colombianska anfallaren Luis Suraez har skrivit på för Marseille. Övergångssumman säga ligga på €10 miljoner som tillfaller Granada.
(Olympique Marseille)

Djed Spence klar för Tottenham
Det har ryktats hela sommaren om högerback Spence, som var utlånad från Middlesborough till Nottingham under den gångna säsongen. Nu har kan kritat på för Spurs fram till 2027.
(Tottenham-redaktionen)

Kroatiska HNK Gorica lånar från Barcelona
Det är den senegalesiska landslagsmannen Moussa Wagué som lämnar Barcelona för säsongen.
(HNK Gorica)

Ålborg vill ha Anton Salétros
Den tidigare AIK-spelaren Salétros har gjort en fin säsong i norska Sarpsborg. Nu vill Ålborg värva svensken.
(Ekstrabladet)

Burnley nobbar Fulhambud
Fulham är intresserade av den ivorianske yttern Maxwel Cornet. Burney vill dock inte släppa 25-åringen för billigare peng än vad man köpte honom för ifjol. Burnley sägs kräva £17.5m.
(Sky Sports)

Manchester City lånar ut Zack Steffen
Middleborough får låna den amerikanska landslagsmålvakten under kommande säsong.

 MORGONENS UPPGIFTER (09:00) 

Atlético Madrid nästa för Ronaldo?
Hur pass sannolikt det är att Cristiano Ronaldo skulle gå till Atlético Madrid kan man ifrågasätta, men det ryktas åtminstone om att portugisen kan vara på väg till klubben.
(AS)

... men ten Hag är hoppfull om att behålla stjärnan
Erik ten Hag har inte gett upp hoppet om att övertala Ronaldo om att hans framtid finns i Manchester United och är så pass optimistisk att han till och med pratar om en eventuell förlängning.
(The Guardian)

Övergången närmar sig – de Ligt på plats i München
Under gårdagskvällen landade Matthijs de Ligt i München för att slutföra övergången till Bayern München, som väntas bli officiell i princip när som helst.
Koundé allt närmare Chelsea
Chelsea ska ha kommit överens med Jules Koundé om det personliga avtalet och nu återstår det bara för engelsmännen att även övertyga Sevilla om att släppa sin stjärna.
(Marca)

Zinchenko så gott som klar för Arsenal
Innan veckan är slut kommer vi med största sannolikhet få se Oleksandr Zinchenko presenterad av Arsenal då ukrainaren uppges vara väldigt nära en övergång från Manchester City.
(Goal)

Leeds in i jakten på stjärnskottet
Charles De Ketelaere spås gå en mycket ljus framtid till mötes och har tidigare under sommaren rapporterats vara väldigt nära Milan. Men nu har Leeds beslutat sig för att göra ett försök och ska ha erbjudit Club Brugge över 30 miljoner pund för jättetalangen.
(Gazetta dello Sport, via Goal)

... samtidigt som Milan gör ett nytt försök
Under dagen kommer Milan och Club Brugge att slå sig ner för att förhandla om De Ketelaere. Italienarna hoppas kunna övertyga belgarna om att släppa 21-åringen genom att presentera ett lukrativare anbud.
(Fabrizio Romano)

Ramsey vill riva kontraktet med Juventus
Aaron Ramsey spenderade våren på lån hos Rangers men är nu tillbaka hos Juventus, som han står under kontrakt med även kommande säsong. Mittfältaren hoppas dock att klubben ska vara villiga att riva kontraktet så han kan lämna gratis.
(Daily Mail)

Kubo lämnar Real Madrid permanent
Efter att ha varit utlånad till flera klubbar kommer Takefusa Kubo nu lämna Real Madrid permanent då han i stället väntas skriva på ett längre kontrakt med Real Sociedad förutsatt att läkarundersökningen går enligt planerna.
(Real Sociedads hemsida)

Milan eller Roma för Wijnaldum?
Georginio Wijnaldum kan ha gjort sitt i PSG då den franska huvudstadsklubben ska ha erbjudit honom till både Roma och Milan.
(Calciomercato)

Nobbar United för Marseille?
Jonathan Clauss verkar föredra södra Frankrike framför de brittiska öarna då högerbacken ser ut att nobba Manchester United för att i stället skriva på för Marseille.
Brandt stannar i Dortmund trots allt?
Julian Brandt har tidigare uppgetts vara till försäljning i sommar, men nu dementerar Dortmund-ledningen att så är fallet. I stället menar dem att mittfältaren gjort stora framsteg och att man vill se mer av honom.
(Transfermarkt)

Kacaniklic flyttar till Cypern
Alexander Kacaniklic verkar ha gjort sitt i Hajduk Split då han uppges vara klar för en övergång till AEL Limassol hemmahörande på Cypern.
(Sportbladet)

”Tanganga snart i Milan”
Representanter för Tottenham ska vara på plats i Italien för att förhandla om Japhet Tanganga, som vid lyckade samtal kommer spendera nästa säsong på lån hos Milan.
(Daily Mail)

Napoli värvar från Brighton
Norrmannen Leo Östigard lämnar England och Brighton för att fortsättningsvis spela sin fotboll i Italien och närmare bestämt Napoli.
(Napoli-redaktionen)

Ingen Ishak till St. Pauli
Det ser inte ut att bli någon återkomst till Tyskland för Mikael Ishak. Åtminstone inte till St. Pauli som varit öppna med sitt intresse för den svenske anfallaren. Klubben har nämligen kört fast i förhandlingarna med Lech Poznan och valt att dra sig ur.
(Hamburger Morgenpost)

”Wright och Sirius går skilda vägar”
Det verkar som att Kevin Wright gjort sitt i Sirius då hans kontrakt väntas rivas.
(Sportbladet)

*  *  *

Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-19 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans