Lagbanner
Sillysvepet: Liverpool uppges rata stjärnan – storrensning i Real Madrid?

Sillysvepet: Liverpool uppges rata stjärnan – storrensning i Real Madrid?

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

”Vi gör allt för att han ska stanna”
Romas manager Paulo Fonseca säger att han och klubben gör allt för att Manchester United-lånet Chris Smalling ska stanna kvar i Rom-klubben. Fonseca säger att 30-åringen själv vill stanna och att han är älskad av supportrarna.
(ESPN)

Lautaro pushar för Barcelona
Vi har rapporterat en hel del om att Barcelona rycker i Inters Lautaro Martínez. Trots att Inter och Barcelona inte nått en överenskommelse är huvudpersonen själv inställd på en flytt till Katalonien. Det är följaktligen vad argentinaren önskar.
(Mundo Deportivo)

Minst fem måste bort från Real…
Om Real Madrid vill värva någon i sommar kommer klubben behöva sälja åtminstone fem spelare, skriver spanska AS. Klubben siktar på att minska lönekostnaderna med omkring 10%. Spelare som James Rodríguez, Gareth Bale, Lucas Vázquez, Mariano Díaz, Brahim Díaz och Reinier kan stå på ut-listan.
(AS)

… men Marcelo vill stanna
Även vänsterbacken Marcelo kan vara en av spelarna som kan tvingas bort från Santiago Bernabéu i sommar. I en instagram-chatt med Fabio Cannavaro sa Marcelo att han inte vill lämna Real och att Real inte vill sälja honom.
(Marca)

Roberto Martínez förlänger kontraktet
Det har, i skrivande stund, inte bekräftats men enligt ryktena är Roberto Martínez mycket nära att förlänga sitt kontrakt som förbundskapten för det belgiska landslaget. Martínez kontrakt skulle ha gått ut efter sommarens EM men nu förväntas kontraktet förlängas till 2022.
(HLN)

Ligue 1-trio på Uniteds radar…
Manchester United siktar primärt in sig på Dortmunds Jadon Sancho men uppges samtidigt ha några backupval om Sancho-dealen inte blir av. Man tittar bland annat på tre Ligue 1-spelare: Moussa Dembélé (Lyon), Victor Osimhen (Lille) och Wissam Ben Yedder (Monaco).
(Le10Sport)

… och en av dem skulle inte tacka nej
Med 16 mål på bältet i årets Ligue 1 har Moussa Dembélé imponerat. 23-åringen ryktas inte tacka nej till Manchester United om de visar ett konkret intresse.
(Manchester Evening News)

Donnarumma förlänger kontraktet?
Milan och dess målvakt Gianluigi Donnarumma diskuterar för närvarande en kontraktsförlängning. Målvaktens kontrakt går ut 2021 och han riskerar att lämna på fri transfer. Därför hoppas Milan att 21-åringen skriver på för ytterligare ett år.
(Gazzetta)

Milan funderar på Thauvin-bud
Marseille-spelaren Florian Thauvin sitter på ett kontrakt som går ut sommaren 2021. Om Marseille vill inkassera pengar för 27-åringens tjänster ska man således göra det nu. Milan funderar nu ett erbjuda stålar för Thauvin samtidigt som Valencia, Inter och Roma också visat intresse.
(Le10Sport)

”Hellre utomlands än till Bayern”
RB Leipzigs anfallare Timo Werner har varit en av vårens mest beryktade spelare. Tysken, som omges av flyttrykten, säger själv att om han ska lämna Leipzig skulle det vara för ett lag utomlands och inte för Bayern München. Han har mestadels ryktats till Liverpool.
(Goal)

Men Liverpool avstår Werner?
Det såg länge ut som att Liverpool gjort klart med Timo Werner men nu uppges Merseyside-klubben inte vilja spendera några pengar alls i sommar. Detta är, så klart, på grund av coronaviruset och den ekonomiska osäkerheten som råder i många klubbar.
(Mirror)

Suárez lockas till MLS?
Uruguayanen Luis Suárez kan vara på väg bort från Barcelona. En rad amerikanska MLS-klubbar uppges vilja värva 33-åringen som har två år kvar på kontraktet med Barca. På grund av coronaviruset kan Barcelona behöva inkassera från någon/några spelare där Suárez ryktas vara en av dem.
(Marca)

Lingard jagas av klubbar
Newcastle, Everton, West Ham och Leicester uppges vara intresserade av att värva Manchester United-spelaren Jesse Lingard i sommar. United överväger dock en möjlighet att förlänga kontraktet med Lingard snarare än att släppa honom.
(90 min)

Roma vill låna Alexis
Inter-spelaren Alexis Sánchez kan återigen flytta. Denna gång är det Roma som visat sitt intresse för att låna chilenaren i en säsong. Flytten till Inter, från United, har inte gett lika mycket som man hoppats på.
(Goal)

”Vill ta nästa steg”
Både AIK och IFK Göteborg har varit på jakt efter Rasmus Wiedesheim-Paul, som trots det blivit kvar i Halmstad. Nu talar han ut om ryktena och sin framtid i en intervju med FotbollDirekt.
(FotbollDirekt)

Durmaz uppges bryta kontraktet
Sejouren i Galatasaray har inte varit speciellt framgångsrik för Jimmy Durmaz och trots att han sitter på ett giltigt kontrakt fram till och med 2022 kan det brytas redan nu. Kanske blir en återkomst till Malmö aktuellt?
(Fotboll Skåne)

Köln chanslösa på Uth?
I vintras lyckades Köln låna in Mark Uth från Schalke 04, som snabbt visade framfötterna och blev en av lagets viktigaste spelare. Föga överraskande vill nu klubben behålla anfallaren – men Schalke räknar kallt med att 28-åringen kommer bära den kungsblåa tröjan från och med nästkommande säsong.
(Bild)

Pedro på Real Betis radar
Av allt att döma kommer Pedro i sommar lämna Chelsea då yttern fått minst sagt skralt med speltid under den nuvarande säsongen. Intresse för hans tjänster saknas inte då bland annat Roma och Lazio tidigare varit sugna. Nu ska även Real Betis gett sig in i jakten och hoppas övertyga 32-åringen om en återkomst till hemlandet Spanien.
(Sport)

”Sevilla utmanar PSG om Bakayoko”
Chelsea-mittfältaren har ett lyckat lån i Monaco bakom sig. Tidigare har PSG hört sig för. Nu ger sig Sevilla in i jakten på mittfältaren som sägs ha ett fast pris på 42 miljoner euro.
(France Football)

*** *** ***

Fredagens Sillysvep

svenskafans.com2020-05-02 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans