Lagbanner
Sillysvepet: Häcken och Blåvitt budar på Gaisare – Rooney värvar ÖFK-profil

Sillysvepet: Häcken och Blåvitt budar på Gaisare – Rooney värvar ÖFK-profil

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (20:00)

OFFICIELLT: Jesse Lingard skriver på för Nottingham Forest


Nicolás Tagliafico äntligen klar för Lyon
Efter väldigt mycket om och men, kan Lyon till slut presentera Tagliafico på transfer från Ajax.
(Fabrizio Romano)

BK Häcken och IFK Göteborg har lagt bud på Gais 19-årige mittfältare
BK Häcken, IFK Göteborg, Kalmar FF, Nordsjälland och Vålerenga är bara ett några klubbar som visar stort intresse för Gais Harun Ibrahim, vars kontrakt går ut nästa år. Nu kommer uppgifter att stadsrivalerna Häcken och IFK båda budat på spelaren.
(Markus Wulcan)

Wayne Rooney värvar den tidigare Östersundsspelaren
Rooney tog i somras över MLS-klubben DC United som tränare. Nu har han värvat in sin tidigare spelare i Derby, Ravel Morrison. Morrison spelade dessutom i Allsvenskan för Östersund 2019.
(DC United)

”Sam Larsson kommer att spela i Blåvitt”
Citatet är Mikael Stahres, som trots besvikelsen över att Sam valde bort IFK i sommar ändå är övertygad på att Sam Larsson kommer spela i Blåvitt igen.
(Expressen)

Dani Alves närmar sig Mexiko
Den brasilianska högerbacken fick inte fortsätta i FC Barcelona. Nu är veteranen nära Pumas UNAM.
(Record, via Fotbolltransfers)

Las Palmas lånar Vitolo
Vitolo har spelat i Atlético de Madrid sedan 2017, men han har inte fått den nyckelroll klubben hoppats på. Nu lånar Atléti ut Vitolo till Las Palmas.
(UD Las Palmas)

Helsingborg lånar Halmstads gamle skyttekung...
2019 och 2020 vräkte Rasmus Wiedesheim-Paul in bollar för HBK och var eftertraktad i hela Skandinavien. Rosenborg vann dragkampen om honom då men i avsaknad av genombrott har den norska klubben lånat ut anfallaren, först till Mjällby under vårsäsongen och nu alltså till Helsingborgs IF.
(Helsingborgs IF)

...men vill värva fler spelare
Andreas Granqvist vill förstärka Helsingborgs trupp ytterligare. Till HD.se lovar han att fler spelare är på ingång.
(Helsingborgs Dagblad)

Elfsborg lånar ut mittback till allsvenska rivaler
Efter att Sebastian Holmén värvats in så får Gustav Lagerbielke än svårare att få speltid i Elfsborg. Nu har man lånat ut 22-åringen till Degerfors IF.
(Elfsborg-redaktionen)

Mittfältaren vill lämna IK Sirius
Det har blivit knapert med speltid för Herman Sjögrell i Sirius. Uppsalaklubben värvade Sjögrell från ÖIS ifjol men mittfältaren har inte lyckats sätta avtryck. Nu vädrar han sitt missnöje och vill leta andra alternativ.
(Uppsala Nya Tidning, via Fotbolltransfers)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30) 

Officiellt: Bengtsson lämnar Häcken
De allsvenska serieledarna säljer den 24-årige mittfältaren till de cypriotiska mästarna Aris Limassol.
(BK Häcken) 

Stort intresse för Pavard
Manchester United, Chelsea, Juventus och Atlético Madrid ska alla följa fransmannens situation i Bayern. 26-åringen sägs vilja spela mittback mer regelbundet i stället för högerback vilket har startat spekulationer om att han kan vara på väg bort från klubben.  
(L’Equipe) 

Reguilón ett alternativ för Barcelona?
Om den spanska storklubben inte lyckas få loss Chelseas vänsterback Marcos Alonso ser de Sergio Regulión som ett alternativ.
(Mundo Deportivo) 

...Och Barca värvar från Girona?
Parterna ska vara överens om den talangfulle mittfältaren Unai Hernández som till en början kommer representera klubbens ungdomslag.
(Fabrizio Romano) 

Brighton letar ersättare
Fiskmåsarna överväger att låna in Arsenals Nuno Tavares som en direkt ersättare för Marc Cucurella som ser ut att lämna klubben för Manchester City i sommar.
(O Jogo) 

Vecino närmar sig Lazio
Mittfältaren Matias Vecino ser ut att ansluta till Rom-klubben och ett kontrakt till 2025 ska ligga på bordet för uruguayanen.
(Nicolo Schira) 

Napoli dubbelvärvar?
Sydkoreanen Kim Min-Jae ska vara detaljer ifrån att presenteras som en ny Napoli-spelare och klubben är även ute efter att plocka in den brasilianske målvakten Neto på fri transfer.
(Ekrem Konur) 

…Och överväger att göra sig av med Lozano
Napoli ska vara villiga att sälja yttermittfältaren i sommar och ska redan vara i förhandlingar med West Ham som är ute efter att bredda truppen inför nästa säsong.
(Football Italia) 

Brentford närmar sig Mee
Den förre Burnley-försvararen som lämnade klubben efter säsongen ser snart ut att ha hittat en ny klubb.
(The Guardian) 

Dubois till Galatasaray?
Lyons 27-årige högerback ser ut lämna Frankrike för den turkiska högstaligan.
(Sabah) 

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

”de Jong föredrar Chelsea eller Bayern”
Det fortsätter gå trögt för Manchester United gällande att locka över Frenkie de Jong. Holländaren verkar inte alls vara sugen på att gå dit utan sägs föredra Chelsea eller Bayern München om han nu tvunget måste lämna Barcelona.
(Sport)

Real Madrid nobbar Ronaldo?
Cristiano Ronaldo kan glömma en återkomst till Real Madrid då den spanska huvudstadsklubben inte har några som helst intentioner att få till en återförening i sommar.
(Marca)

Officiellt: Juventus värvar Bremer
Efter att ha sålt Matthijs de Ligt till Bayern München står det nu klart att det blir Bremer som kommer in som ersättare, som hämtas in från stadsrivalen Torino.
Milan ett steg närmare drömvärvningen
Att Milan verkligen hoppas på att få över Charles De Ketelaere i sommar är ingen hemlighet och under gårdagen var Paolo Maldini på plats i Belgien för att förhandla med Club Brugge. Förhandlingar som enligt honom själv var väldigt positiva.
(Fabrizio Romano)

Oblak stannar trots allt?
Trots att han tidigare uppgetts vara på väg bort verkar det nu som att Jan Oblak kommer förbli en Atlético Madrid-spelare då han väntas förlänga sitt kontrakt till 2026.
(Ekrem Konur på Twitter)

”Han är Chelseas huvudmål”
Mycket talar för att Cesar Azpilicueta kommer lämna Chelsea för Barcelona i sommar och i så fall uppges Chelsea ha Leipzigs kroatiske talang, Josko Gvardiol, som favorit till att ersätta spanjoren.
(The Sun)

Clauss fortsätter karriären i Marseille
Trots intresse från bland andra Manchester United väljer Jonathan Clauss i stället att skriva på för Marseille.
(Marseilles hemsida)

Dzeko i stället för Suarez?
Dortmund väntas plocka in en anfallare efter att Sebastien Haller drabbats av en tumör i testiklarna och har tidigare kopplats samman med Luis Suarez. Nu florerar dock även Edin Dzeko som ett tänkbart alternativ.
(Calcio Mercato)

Newcastle med bud på Leeds-stjärnan
Jack Harrison står högt upp på Newcastles önskelista och ska enligt senaste uppgifter ha lagt ett bud på 25-åringen värt runt 18 miljoner pund.
(Football Insider)

Nottingham Forest inte klara än
Trots mängder med värvningar är Nottingham Forest fortfarande på jakt efter nytt blod till truppen och den senaste spelaren att ryktas dit är Watfords anfallare Emmanuel Dennis.
(Daily Mail)

Lazio nästa för Marcelo?
Marcelo har lämnat Real Madrid, men verkar inte ha några planer på att återvända hem till Brasilien. I stället spekuleras det nu om att han härnäst kan komma att representera Lazio.
(La Lazio Siamo Noi)

”Inte haft en tanke på att lämna”
Patrik Schick gjorde förra säsongen stor succé då han öste in mål för sitt Bayer Leverkusen – vilket fick flera klubbar att få upp ögonen för anfallaren. Men enligt egen utsago har han aldrig haft en tanke på att lämna föreningen och ser fram emot en ny säsong med ”die Werkself”.
(Rheinischen Post)

Seferovic fortsätter i Galatasaray
Den 30-årige anfallaren Haris Seferovic har gjort klart med sin tionde klubb i karriären då han nu presenterats av Galatasaray.
(Galatasaray)

Hammarby värvar från Belgien
Ibrahima Breze Fofana är namnet på den 19-årige mittfältstalangen som uppges lämna belgiska Club NXT för att fortsätta karriären i Hammarby.
(SportExpressen)

*  *  *

Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-21 20:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans