Lagbanner
Sillysvepet: Arsenal överens med Arthur?  –  Eriksen på väg till Premier League

Sillysvepet: Arsenal överens med Arthur? – Eriksen på väg till Premier League

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Arsenal överens med Arthur?
Det ska vara en lånedeal som Juventus har gått med på för Arthur. Brassen lånas av Arsenal till sommaren och därefter finns möjlighet att köpa loss mittfältaren, via en utköpklausul. Arsenal kommer betala hela Arthurs lön som ligger på 168.000 euro per vecka.
(90min)

Ajax Tagliafico trycker på flytt till Barcelona
Nicolás Tagliafico vill till Barcelona, och kan göra drömflytten redan nästa vecka. 
Just nu vill Ajax få till en permanent flytt för vänsterbacken, medan Barca endast vill låna argentinaren.

(Fabrizio Romano

Bayern har kontaktat de Jongs agent
Tyska storklubben vill värva Frenkie de Jong under januarifönstret, och har tagit kontakt med mittfältarens agent. Går det inte nu kommer Bayern München försöka i sommar igen.
De Jongs kontrakt med Barcelona sträcker sig till 2024 och det är oklart ifall klubben vill ”casha” in redan nu.
(Marca)

Christian Eriksen aktuell för Premier League-klubb
Det är Brentford som ska vara på väg att värva den danske mittfältsstjärnan Christian Eriksen – enligt uppgifter kan det vara klart inom 72 timmar.
(Mirror)

Valencia siktar på att låna Bryan Gil
Tottenham Hotspurs yttertalang värvades i somras från Sevilla. Nu kan han lånas tillbaka till Spanien och La Liga, när Valencia vill låna spelaren säsongen ut. De utmanas också av Real Sociedad och OGC Nice. Spurs har ännu inte tagit ett beslut – men en nyckel i det hela kan vara ifall Adama Traore kommer till London-klubben. (Fabrizio Romano)

Spurs håller hårt i Bergwijn
Ajax fortsätter visa intresse för anfallaren Steven Bergwijn. Tottenham kräver dock mer än vad den holländska storklubben erbjuder. Bergwijn anlände i januari 2020 till Tottenham för 32 miljoner euro, och Spurs kräver att få tillbaka minst den summan för att ens lyssna på bud. Ajax däremot, vill bara betala drygt 16 miljoner euro. En överenskommelse ser därför inte trolig ut innan sommaren.
(ESPN)

Spanska jättarna överens om ”pakt”
Real Madrid och FC Barcelona har kommit fram till ett ”non-aggression”-avtal. Det betyder att klubbarna inte får försöka värva spelare från varandra.
Det är ett formellt avtal som betyder att ingen av klubbarna får försöka värva spelare med utgående kontrakt.
Senast var det Barcelonas mittback Ronald Araujo som kopplades ihop med en flytt till Los Blancos. Araujo har ett kontrakt till 2023, men samtalen om en förlängning ska ha stannat av helt.
De uppgifterna har dock både Joan Laporta och Florentio Perez förnekat efteråt.
(Marca)

Fiorentinas VD om anfallsstjärnan: ”Vi har inte fått något bud på Vlahovic”
Ryktena kring Dusan Vlahovic är många – senast igår ska Arsenal ha lagt ett bud på serbiske anfallaren på 70 miljoner pund. 
Nu uttalar sig Fiorentinas VD Joe Barone att det inte stämmer: 
– Vi har inte mottagit något officiellt bud på Vlahovic som läget är nu, säger han och fortsätter:
– Vi är öppna för att förhandla, men vill att Vlahovic och hans agent ska vara öppna om framtiden, men de ger inget svar. Vi behöver prata om det, säger han till sajten DAZN. (Fabrizio Romano)

Real Madrid visar intresse för Bundesligas stortalanger
Jude Bellingham, 18, och Florian Wirtz, 18, är två talanger som är på Real Madrids värvningsradar. De är två av sju namn på en lista av potentiella värvningar för Los Blancos. 
Utöver dessa stortalanger finns Ajax Ryan Gravenberch, 19, Leicester City's Wesley Fofana, 22, och Palmeiras 15-årige underbarn Endrick med. Listan toppas dock av Erling Håland och Kylian Mbappé.
(Marca)

Atlético Madrid siktar på Chelseas vänsterback
Marcos Alonso är enligt spanska uppgifter ett transfermål för Atletico Madrid. Diego Simeone vill få in extra uppbackning på vänsterbackspositionen, men Chelseas skadebekymmer på positionen gör att en affär i januari känns osannolik.
(Marca)

Aston Villa visar intresse för Juventus-mittfältare
Steven Gerrard fortsätter vilja rusta upp. Nu är Aston Villa i kontakt med Juventus om att försöka värva Rodrigo Bentancour under januarifönstret. 
Värvas den 24-årige mittfältaren blir det Villas femte värvning sedan Gerrards ankomst till klubben.
(The Daily Mail)

Alli på väg bort från Spurs?
Mittfältaren Dele Alli som haft det tungt i London-klubben den senaste tiden ryktas hela tiden bort. Något som kan spä på ryktena ytterligare är att han inte fanns med i lagets trupp inför dagens möte med Chelsea. 
(Sky Sports

Newcastle i samtal med Brighton om Bissouma
Brightons 25-årige mittfältare har ryktats till flera olika klubbar i Premier League den senaste tiden. Enligt uppgifter är nu Newcastle redo att betala £50m för Bissoumas tjänster. 
(Daily Mail

Martial lämnar United i januari?
Ryktena har varit många kring Anthony Martials vara eller icke vara i Manchester United. Senaste nytt är att Sevilla och framför allt Juventus ska vara sugna på att locka över anfallaren under den sista veckan av transferfönstret. Klubbarna ser dock anfallarens lånekostnad och höga lön som ett problem. 
(Calciomercato)

* * *  * * *  * * *

Lördagens sillysvep

SvenskaFans2022-01-23 18:42:00

Fler artiklar om SvenskaFans