Lagbanner
Sillysvepet: Morelos inte till salu

Sillysvepet: Morelos inte till salu

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:50)

Leeds värvar från Manchester City
Den offensiva spelaren Ian Poveda ansluter till Championship-laget och har signerat ett avtal fram till sommaren 2024. 
(Leeds hemsida)

Falkenberg förstärker från Nya Zeeland
Anfallaren Matthew Garbett blir FFF:s nästa nyförvärv och har skrivit under ett treårskontrakt med Hallandsklubben. Till Falkenbergs hemsida säger nyförvärvet följande:
- Jag kan inte vänta på att få komma i gång med laget och möta spelarna och ledarna.
(Falkenbergs hemsida)

Blomberg får kontrakt av AIK?
Mittfältaren spenderade förra säsongen hos GIF Sundsvall men har under veckan tränat med Gnaget. 32-åringen kommer fortsatt träna med AIK i nästa vecka och kanske får han ett kontrakt av klubben? Johan Blomberg representerade AIK under åren 2015-2017.
(Fotbollskanalen)

Borthwick-Jackson till Oldham
Manchester Uniteds vänsterback fortsätter att lånas ut. Efter att ha spenderat tid hos Tranmere bär nu flyttlasset vidare till Oldham i League Two.
(Man Uniteds hemsida)

Morelos inte till salu
Rangers-tränaren Steven Gerrard håller hårt i sin anfallare Alfredo Morelos som öst in mål för den skotska klubben under denna säsong. Den 23-årige anfallaren har dragit till sig intresse från andra klubbar (bland annat Sevilla) men Gerrard hävdar att inga bud har kommit in på colombianen.
(Sky Sports)

Lazaro till Newcastle
Den österrikiska mittfältaren är klar för The Magpies och lånas in från Inter.


EXTRA UPPDATERING (16:45)

Paulinho klar för Hammarby
Under fredagen presenterade Bajen den offensiva spelaren Paulinho som närmast kommer från Hapoel Be’er Shev - en klubb som han nyligen bröt kontraktet med. För svensk publik är han mest känd för sina sejourer i BK Häcken. Den 33-årige anfallaren har skrivit under ett tvåårskontrakt med Hammarby.
(Hammarbys hemsida)

...och Djurdjic lämnar Bajen
Efter två säsonger med Stockholmsklubben bär det vidare till Kina för den serbiska anfallaren Nikola Djurdjic. Ny klubbadress blir Chengdu. Till klubbens hemsida säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson följande: "Han kom som en bad boy, han spelade som en bad boy och han lämnar lite som en bad boy – tack för allt Niko." 
(Hammarbys hemsida

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Juventus vill sälja till Barcelona
Italienarna har kallat hem Matheus Pereira från sin utlåning till franska Dijon. Detta för att redan i januari kunna sälja 21-åringen till Barcelona.
(RMC Sport)

Monaco erbjuder stora pengar
Napolis Dries Mertens sitter på ett utgående kontrakt. Monaco står redo att erbjuda honom ett långt bättre avtal än Napoli (skattefritt blir det också). Uppgifterna ska ha fått spelaren att tveka om att förlänga med Serie A-klubben för att istället flytta till furstendömet.
(Corriere dello Sport

Hammarby kallar till presskonferens
Klockan 16:30 på Årsta IP är det dags. Media spekulerar kring att det kan vara klart med en flytt till Kina för Nikola Djurdjic. Senare i eftermiddag vet vi mer.

”Karlström kan resa till Sydafrika”
Jesper Karlströms alternativ med flytt till Israel eller Ryssland ska ha spruckit. Det gör att han nu kanske skriver på nytt och följer med till Djurgårdens träningsläger i Sydafrika.
(FotbollDirekt)

”Långt ifrån överens…”
Tottenham och Real Sociedad har en del att jobba på om det ska bli någon flytt för baskernas anfallare Willian José. ”La Real” vill ha 25 miljoner euro – Spurs erbjuder 12…
(The Guardian)

Gabigol lämnar för gott?
Inter behöver ge plats för flera spelare som ryktas till klubben. Gabigols utlåning till Flamengo kan därmed bli till en permanent transfer, skriver…
(Calciomercato)

Thomas Lemar tillbaka i ryktesfloran
Atlético-yttern fyllde spaltmeter i början av januari. Nu skriver Marca att ”alla vägar leder till Arsenal”. Tidningen menar att om Lemar lämnar för Gunners så får Atlético löneutrymme att ta in den anfallare tränare Simeone vill ha.
(Marca)

Officiellt: Aaron Mooy till Brighton permanent
Lånet från Huddersfield har varit en succé. Nu har Brighton köpt loss Mooy som skrivit på för tre och ett halvt år. Leipzig siktar in sig på Christensen
Med Dani Olmo redan på ingång riktar Leipzig blickarna mot Chelsea-försvararen Andreas Christensen. Kanske blir det en comeback i Bundesliga för dansken?
(Bild)

Officiellt: Vallejo till Granada
Wolverhampton lånar ut Jesus Vallejo till Spanien för resten av säsongen.
(Wolverhampton)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Barcelona in i jakten på Eriksen
Vinterns i särklass längsta följetång har handlat om Christian Eriksen och hans eventuella flytt till Inter. Med en vecka kvar av vinterns övergångsfönster uppges Barcelona nu ha gett sig in i jakten på danskens signatur.
(Sky Sports)

Manchester United nästa för Cavani?
Ryktena om den uruguayanska anfallaren är just nu många. Atlético Madrid och Chelsea är bara några av klubbarna han ryktats till den här vintern, och nu har ytterligare ett ploppat upp då Manchester United sägs undersöka om han går att lösa från PSG.
(The Telegraph)
 
Carrasco kan återvända till toppfotbollen
I snart två års tid har Yannick Carrasco hållit till i Kina. Snart kan han dock vara på väg tillbaka till Europa, och den här gången för spel i Premier League. Crystal Palace är nämligen väldigt angelägna om att knyta yttern till sig i vinter och ett lån har diskuterats.
(HLN)
 
Olmo allt närmare Leipzig
Dinamo Zagrebs tränare vid namn Nenad Bjelica har nu bekräftat att Dani Olmo kommer lämna den kroatiska storklubben då spanjoren redan tagit farväl av sina lagkamrater. Således kan vi förvänta oss att övergången blir officiell under dagen.
(Sportske Novosti)
 
... som går efter Christensen
I går rapporterade vi om att Bayern München är intresserade av RB Leipzigs försvarsklippa Dayot Upamecano. Kanske hans ersättare blir Andreas Christensen, då Leipzig nu ska försöka få loss dansken från Chelsea innan vinterns fönster stänger.
(BILD)
 
Milan och Benfica i förhandlingar
Efter en minst sagt blek första halva av säsongen hoppas AC Milan på en desto muntrare vår. Då krävs det dock att man förstärker truppen ytterligare och ett namn som finns högt upp på deras önskelista är Benficas mittfältare Florentino. Förhandlingar ska ha inletts och det återstår att se om man lyckas lösa 20-åringen innan fönstret bommar igen.
(Sport Mediaset)
 
Ytterbacken också på Milans lista
Den amerikanske landslagsspelaren Antonee Robinson spelar sedan i somras permanent för Wigan och har en strålande höst bakom sig. Detta har inte gått AC Milan förbi, som nu vill försöka locka över honom till Italien.
(The Sun)
 
Everton vill förstärka mittfältet
Pierre-Emile Højbjerg är lagkapten i Southampton och har den här säsongen varit en oerhört viktig pjäs på det centrala mittfältet. Snart kanske man dock tvingas klara sig utan sin dansk, då Everton uppges ställt in sig på att försöka värva honom innan fönstret bommar igen.
(Sky Sports)
 
Napoli förbereder storbud
20 miljoner euro ska Napoli vara beredda att hosta upp för Jean-Philippe Mateta, som nyligen återvänt från sin långdragna skada och redan noterats för två mål på fyra matcher för sitt Mainz 05. Det återstår att se om den tyska klubben är villiga att släppa sin anfallare redan nu i vinter.
(Calciomercato)
 
”Younes vill till Leverkusen”
Speltiden har den här säsongen varit minst sagt skral för Amin Younes, som sägs vilja bort från Napoli då han vantrivs där. I stället hoppas han på en flytt hem till Tyskland där han ska föredra Bayer Leverkusen framför bland annat Werder Bremen och Köln.
(Spox)
 
Rangers skyttekung till Spanien?
Alfredo Morelos har för vana att ösa in mål för sitt Rangers och det är inte särskilt förvånande att han lockar till sig uppmärksamhet. Nu ska Sevilla ha börjat fundera på om man ska försöka locka över den robuste anfallaren i vinter.
(Sky Sports)
 
Bayern spanar för framtiden i Kiel
En dag kommer Bayern München bli tvungna att klara sig utan sin målspruta Robert Lewandowski, och har redan börjat spana på framtida ersättare. En av dem är Holstein Kiels 21-årige anfallare Lion Lauberbach, som man nu hoppas kunna lägga vantarna på och fostra i klubbens reservlag.
(BILD)
 
... och även i Lyon
Förutom Lauberbach finns även Lyons yngling Yaya Soumaré på rekordmästarnas radar. Den 19-årige yttern har ännu inte debuterat för a-laget men har ändock väckt stort intresse hos Bayern München.
(L’Equipe)
 
Pohjanpalo skriver under i dag?
Sedan i går befinner Joel Pohjanpalo sig i Hamburg och väntas i dag skriva på ett låneavtal med HSV. Den finska anfallaren tillhör sedan snart sex år tillbaka Bayer Leverkusen men har haft det oerhört tufft med skador. Nu hoppas han på att ett miljöombyte ska ge honom en nystart på karriären.
(Hamburger Morgenpost)

******
Torsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster


 

SvenskaFans.com2020-01-24 19:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans