Lagbanner
Sillysvepet: ”Cavani bara timmar från Atletico”

Sillysvepet: ”Cavani bara timmar från Atletico”

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Tottenham i fortsatta diskussioner
Tottenham diskuterar vidare med PSV och Milan angående Steven Bergwijn respektive Krzysztof Piatek.
(Fabrizio Romano)
 
Perez på plats på tisdag
Roma är överens med Barcelona och Carlos Perez väntas anlända till Rom under tisdagen. Då ska han genomgå en läkarundersökning och signera sitt kontrakt.
(Gianluca Di Marzio)
 
Napoli med nytt Petagna-försök
Napoli har än en gång kontaktat SPAL angående Andrea Petagna. SPAL vill inte släppa sin anfallare under januarifönstret, men är öppna för sommarfönstret. Det skulle kunna resultera i att Napoli gör klart övergången nu och lånar tillbaka Petagna säsongen ut.
(Gianluca Di Marzio)
 
Roma tar sikte på Rafael
Romas tredjemålvakt Daniel Fuzato är på väg bort – sannolikt till Vitoria Setubal – och nu vill Roma ha Cagliaris Rafael som ersättare.
(Gianluca Di Marzio)
 
Officiellt: Ibanez till Roma
Roma har presenterat brassebacken Roger Ibanez da Silva. 21-åringen ansluter från Atalanta på ett 18 månader långt lån. Skulle vissa klausuler uppnås finns det en köpobligation på €8 miljoner.
(Roma)
 
Radu snart i Parma
Med Luigi Sepe skadad har Parma gått efter Andrei Radu som ersättare. Målvakten är utlånad från Inter till Genoa men har fått mindre speltid och ser alltså ut att hamna i Parma.
(Gianluca Di Marzio)
 
Officiellt: Soro till Celtic
Celtic har presenterat Ismaila Soro. Mittfältaren ansluter från israeliska Bnei Yehuda och har skrivit på för fyra och ett halvt år.
(Celtic)
 
Atletico avvaktar med nästa bud
Atletico har ännu inte lagt ett andra bud på PSG:s Edinson Cavani, men det uppskattas att affären kan färdigställas under de kommande dagarna.
(RMC)
 
… eller är Cavani bara timmar bort?
AS hänvisar till en källa i Edinson Cavanis närhet som menar att affären kan bli klar under måndagskvällen. Cavanis agent ska befinna sig i Madrid för att slutföra förhandlingarna om kontraktet.
(AS)
 
Officiellt: Hertha presenterar Tousart
Hertha Berlin har nu gjort klart med Lyons Lucas Tousart. Mittfältaren har skrivit på ett långtidskontrakt men ansluter först till sommaren.
(Hertha)
 
West Ham närmar sig Soucek
West Ham väntas öka sitt tidigare bud till €20 miljoner för Slavia Prags Tomas Soucek. Diskussionerna uppges vara långt gångna. West Ham ska även ha hört sig för om möjligheten att låna Tottenhams Kyle Walker-Peters.
(Guardian)
 


Arsenal förväntar sig ett Barcelona-bud
Arsenal förväntar sig att Barcelona kommer höra av sig angående Pierre-Emerick Aubameyang innan januarifönstret stänger. Barcelona, som letar forwardsförstärkning efter Luis Suarez skada, befarar å sin sida att Aubameyang blir för dyr. Det spekuleras i att Arsenal kan kräva £50 miljoner för sin kapten.
(Telegraph)
 
… men Valencia är på plats i Barcelona
Valencias president är på plats i Barcelona för förhandlingar om Rodrigo Moreno. Valencia vill ha €60 miljoner i övergångssumma medan Barcelona har kontrakt med olika alternativ, från lån med köpoption till spelarbyten. Förhandlingarna uppges dock vara långt gångna.
(Marca)
 
Real Madrid sätter käppar i hjulen?
Real Madrid ska vara tveksamma till att släppa Dani Ceballos till Valencia då man inte vill förstärka en rival. Ceballos är för tillfället utlånad till Arsenal, men efter dåligt med speltid väntas han flytta under januari.
(Marca)
 
Kurzawa överens med Juventus
PSG:s Layvin Kurzawa har kommit överens med Juventus om sina personliga detaljer och nu inväntar man bara att klubbarna ska enas om bytesaffären som ser Mattia De Sciglio gå motsatt väg.
(L’Equipe)

*** 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Kjartansson flyttar till Turkiet
Trots intresse från Hammarby och Malmö blir det ingen återkomst till svensk fotboll för Vidar Örn Kjartansson. Anfallaren har i stället skrivit på ett lånekontrakt med turkiska Yeni Malatyaspor, som löper ut till sommaren. Officiellt: Jean-Kévin Augustin till Leeds
Så var det klart. Leipzigs franske anfallare lämnar Tyskland och ansluter till Championship-klubben Leeds. Den tidigare PSG-spelaren har skrivit på ett lånekontrakt med utköpsklausul.
(Leeds)
 
Nytt bud på Bruno Fernandes
En av transferfönstrets långkörare rullar vidare. Enligt portugisisk media väntas Manchester United återkomma till Sporting Clube de Portugal med ett nytt bud på Bruno Fernandes.
(Record)

Meier vill bort från Hertha Berlin
På fredag stänger övergångsfönstret och innan dess hoppas Arne Meier representera en annan klubb än Hertha Berlin. 21-åringen känner sig bortvald efter klubbens nysatsning och önskar därmed lämna. Intresse lär inte saknas för mittfältaren, som värderas till 20 miljoner euro.
(Bild)
 
Ajax lånar ut anfallstalang
I hopp om att utvecklas har Ajax beslutat sig för att låna ut Hassane Bandé till schweiziska FC Thun. Där kommer han hålla till fram till och med sommaren 2021.
(FC Thun)
 
Bayern går inte efter Can
Tidigare har det ryktats om att Bayern München är ute efter Emre Cans tjänster. Det är man inte längre och därmed är det öppen bana för Borussia Dortmund att försöka locka hem honom – om nu inte Manchester United eller någon annan sätter stopp för det.
(Goal
 
”Inget intresse för Lookman”
Återkomsten till RB Leipzig har än så länge inte blivit som han hade hoppats på. Ademola Lookman sägs vilja återvända till de brittiska öarna, men enligt tysk media finns det inget intresse för 22-åringen och därmed ser han ut att bli kvar i Tyskland åtminstone säsongen ut.
(Fussballtransfer)
 
Eriksen på plats i Milano
Ska det äntligen bli ett slut på den eviga följetången? Christian Eriksen har åtminstone nu anlänt till Milano för att genomföra läkarundersökningen och diskutera de sista detaljerna i avtalet med Inter. Permanent flytt väntar ”Gabigol”
Hela förra året spenderade Gabriel Barbosa i sitt hemland Brasilien där han gjorde stor succé för Flamengo. Nu väntas klubben snart köpa loss anfallaren permanent från Inter, vilket i så fall kommer kosta dem runt 18 miljoner euro.
(Gianluca Di Marzio)
 
AIK lånar ut målvaktstalang
Samuel Brolin kommer under årets säsong att tillhöra Akropolis, som är nykomlingar i Superettan. Samtidigt kommer han mellan varven fortsätter träna tillsammans med AIK – som verkar ha stor tro på 19-åringen.
(AIK:s hemsida)
 
***

MORGONENS UPPGIFTER (08:45)

Tottenham hoppas på Bergwijn
Saker och ting ser ut att gå snabbt när det kommer till Steven Bergwijns övergång till Tottenham. Spelaren hoppas få lämna ett krisande PSV Eindhoven och fanns inte med i deras matchtrupp under den gångna helgen. Affären uppges kunna bli klar inom loppet av 48 timmar.
(Mirror)

Can allt närmare flytt
Plötsligt talar det mesta för att Borussia Dortmund kommer få sin vilja igenom gällande Emre Can. Juventus har svängt i frågan och är numera villiga att sälja 26-åringen. Det enda som återstår är att komma överens om övergångssumman.
(Bild)
 
... till Manchester United?
Efter att Juventus nu släppt garden tänker Manchester United göra ett försök att kapa Cans övergång till Dortmund. Frågan är bara om mittfältaren är så värst sugen på en återkomst till de brittiska öarna.
(Express)

Arteta vill inte släppa Mustafi
Frustrationen och missnöjet gentemot Shkodran Mustafi har den senaste tiden varit stort. Trots det tänker Mikel Arteta inte låta sin mittback lämna klubben, utan vill i stället försöka utveckla honom till en bättre spelare.
(The Telegraph)

Benitez och Newcastle kan återförenas
Som vanligt bör man ta saker och ting med en rejäl nypa salt när det kommer från The Sun. Den här gången hävdar de att Rafa Benitez snart kan vara tillbaka i Newcastle eftersom klubbens potentiella nya ägare åter vill se spanjoren vid rodret.
(The Sun)
 
Kampen om Berge fortsätter
Sheffield United ska ha fått sitt bud nobbat av Genk gällande Sander Berge. Norrmannen har imponerat stort i Belgien och förutom Sheffield ska även West Ham spana på mittfältaren. Det återstår att se om de har större lycka i sin jakt.
(Daily Mail)

Leipzig vill ha succéspelaren
Robin Gosens är bara en av många spelare i Atalanta som utmärkt sig positivt. Givetvis har tyskens framgångar inte gått obemärkt förbi, och nu uppges RB Leipzig börjat undersöka möjligheten att lösa ut 25-åringen från sitt kontrakt.
(Sportbuzzer)

Lyon intresserade av Akanji
Manuel Akanji har inte varit Borussia Dortmunds mest stabila mittback den här säsongen och kopplas nu bort från klubben. Lyon ska vara sugna på att lägga vantarna på den 24-årige schweizaren, men Dortmunds sportchef Michael Zorc nekar till att man ska vara beredda att sälja honom i vinter.
(Sport)

Tousart skriver på i dag
Sent i går afton ska Lucas Tousart ha anlänt till Berlin, för att i dag genomföra den obligatoriska läkarundersökningen innan han skriver på för Hertha Berlin. Dock kommer han spendera resten av säsongen i Lyon.
(L’Equipe)

Leeds nästa för Augustin?
Tiden i Monaco har så här långt inte varit särskilt lyckosam för Jean-Kévin Augustin, och nu verkar det som att hans utlåning dit från RB Leipzig kommer hävas i förtid. I stället ser han ut att spendera våren hos Leeds i jakten på en uppflyttning.
(Daily Mail)

"Ben Arfa har hittat en ny klubb"
Ska man tro spansk media kommer det inte dröja länge innan Hatem Ben Arfa åter spelar fotboll. Real Valladolid är klubben som väntas presentera 32-åringen, som stått klubblös sedan han lämnade Rennes i somras.
(Mundo Deportivo)

Dynamo Dresden fortsätter rusta
Mittfältaren Ondrej Petrak har fått snålt med speltid hos Nürnberg och lånas nu ut till ligakonkurrenten Dynamo Dresden, som därmed gjort klart med sitt femte nyförvärv den här vintern.
(Dynamo Dresdens hemsida)

***

Söndagens sillysvep
SvenskaFans Silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-27 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans