Lagbanner
Sillysvepet: Elfsborg tappar viktig duo – Arsenal lånar ut målvakten

Sillysvepet: Elfsborg tappar viktig duo – Arsenal lånar ut målvakten

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (21:00)

St. Louis nära att köpa ytterligare en svensk
St. Louis City är det nyaste tillskottet i MLS, och första säsongen för klubben blir nästa år. Redan har de gjort klart med landslagsbacken Joakim Nilsson från Arminia Bielefeld, men nu vill klubben även lösa Rasmus Alm från Elfsborg. Mycket tyder på att parterna kommer överens.
(Sportbladet)

Elfsborg ser även ut att tappa Simon Olsson
Elfsborg har enligt uppgifter accepterat ett bud från Heerenveen på Simon Olsson.
(Sportbladet)

Arsenal lånar ut målvakt
Det finns på tok för många kontrakterade målvakter i Arsenal. Förutom att man är nära att sälja Bernd Leno, lånas nu 20-årige Arthur Okonkwo ut till Crewe Alexandra.
(Arsenal)

Milan lånar ut Maldini
Daniel Maldini, son till Paolo Maldini, lånas ut från Milan till Spezia under kommande säsong.
(Spezia)

Villarreal scoutar Wahlstedt
Svenske Leopold Wahlstedt har snabbt blivit en populär person på Twitter. Dessutom har han presterat bra i norska Odds BK. Nu går rykten om att Villarreal scoutar målvakten.
(Stian André de Wahl)

Köln får inte sålt Sebastian Andersson
Den tyska klubben har varit öppna med att Sebastian Andersson inte ingår i planerna framöver, vilket har fått lag som Grasshoppers att intressera sig för svensken. Men Andersson som sitter på en bra lön i Köln har fått klubbars intresse att svalna.
(Bild)

Uba Charles nobbar Allsvenskan, väljer Lilleström
Flera allsvenska klubbar, bl a BK Häcken och IFK Göteborg, har velat ha Ljungskiles mittfältare Uba Charles. Det ser dock ut som att norska Lilleström vinner dragkampen för parterna är i kontakt om det personliga avtalet.
(SportExpressen)

Hammarbytalangen förhandlar med dansk klubb
Redan ifjol gjorde Ben Engdahl sin allsvenska debut för Hammarby, men i år har det bara blivit matcher för HTFF i Division 1. 18-åringen har därför börjat leta sig om för nya klubbar och nu avslöjar Sportbladet att kontakt ska finnas med danska Nordsjälland.
(Sportbladet)

Granqvist vill ersätta Tsouka och värva in en anfallare
Helsingborg sålde Ravy Tsouka idag till belgiska Zulte Waregem. Nu bekräftar sportchef Andreas Granqvist att klubben letar ersättare på högerbacksplatsen och även förstärkning i anfallet.
(Helsingborgs Dagblad)

Randers FC säljer Simon Tibbling
Danska Randers FC säljer Simon Tibbling till norska Sarpsborg. Den 27-årige mittfältaren har signat ett avtal som sträcker sig över 2024. Sarpsborg tränas av Stefan Billborn.
(Saprsborg)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:20)

Officiellt: Tsouka lämnar Helsingborg
Den 27-årige försvararen Ravy Tsouka lämnar klubben för belgiska S.V. Zulte Waregem.

(Helsingborgs IF) 

Ishak jagas av Serie A-klubb

Efter en succéartad fjolårssäsong som resulterade i en ligatitel med polska Lech Poznan drar Mikael Ishak till sig intresse. Det är nyuppflyttade Monza som enligt italiensk media ska vara sugna på att plocka in svensken.

(Calcioline) 

Telles återvänder till Porto?
Det har inte riktigt klickat fullt ut i Manchester United för 29-åringen vilket gjort att klubben funderar på att göra sig av med brassen. Telles gamla arbetsgivare Porto ska vara intresserade av att låna in honom och samtidigt baka in en köpoption i dealen.

(Ekrem Konur)

Juventus vill låna Martial?
Den gamla damen är ute efter anfallsförstärkning, men då förhandlingarna med Morata står stilla och Timo Werner har för hög lön kan de i stället vända sig till Manchester Uniteds franske anfallare.
(Tuttomercatoweb) 

...Och håller ögonen på Depay
Barcelonas holländske anfallare kan lämna klubben i sommar på grund av den mördande konkurrensen. Juventus sägs bevaka situationen och 28-åringen skulle kosta omkring 20 miljoner euro att köpa loss.
(TodoFichajes) 

Newcastle förbereder bud för Fekir?
Real Betis mittfältare har ryktats bort från klubben under sommaren. Senast i raden att visa intresse ska vara Newcastle som sägs förbereda ett bud på 45 miljoner euro för fransmannens kunnande.
(Transfer News) 

Paqueta på Citys radar
Om Manchester City skulle tappa Bernardo Silva har de identifierat Lyons Lucas Paqueta som ersättare. Brassen har tidigare dragit till sig intresse från seriekonkurrenterna Newcastle och Arsenal.
(L’Equipe) 

Raum snart en Leipzig-spelare
Efter många och men ser det nu ut som att Hoffenheims stjärna lämnar klubben. Parterna ska vara överens om alla detaljer och övergången till ”Die Roten Bullen” väntas bli officiell inom kort.
(Manuel Veth) 

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Ronaldos representanter i möte med Sporting
Varje dag går det att ta del av nya spekulationer gällande Cristiano Ronaldos framtid och det senaste är att superstjärnans representanter ska ha varit i kontakt med hans tidigare klubb Sporting om en övergång.
(The Athletic)

Rennes lånar från Tottenham?
Det verkar som att Joe Rodon kommer spendera kommande säsong på lån hos Rennes. Fransmännen ska även ha möjligheten att köpa loss mittbacken från Tottenham om allt faller väl ut.


Cucurella hoppas på en övergång
Manchester Citys jakt på Marc Cucurella fortsätter. Vänsterbacken ska ha meddelat Brighton att han väldigt gärna vill till de regerande mästarna och det återstår att se om han får sin vilja igenom.
(Fabrizio Romano)

... men City funderar på andra alternativ
Den långdragna processen har fått Manchester City att överväga att ge upp Cucurella den här sommaren och i stället lägga fokus på att plocka in antingen Alex Grimaldo eller Borna Sosa.
(Daily Mail)

Reguilón i stället för Alonso?
Barcelona är ännu inte nöjda när det kommer till nyförvärv och ska nu försöka hitta en ny vänsterback. Marcos Alonso är deras förstaval, men skulle man inte få sin vilja igenom där är Sergio Reguilón ett annat alternativ.
(AS)

Milan och Club Brugge slutligen överens
Efter flera turer fram och tillbaka verkar det slutligen som att Milan och Club Brugge har lyckats enas om en övergång för supertalangen Charles De Ketelaere.
(90Min)

Roma och Milan intresserade av Bailey
Eric Bailey kan ha gjort sitt i Manchester United då mittbacken inte verkar stå särskilt högt i kurs hos Erik ten Hag och en försäljning känns allt annat än omöjligt. I så fall kan han hamna i Italien då både Roma och Milan uppges vara intresserade.
(The Athletic)

Hur kommer det bli med Kostic?
Eintracht Frankfurt och West Ham fortsätter att diskutera en övergång för Filip Kostic, som bara har ett år kvar på sitt kontrakt med de regerande Europa League-vinnarna. Någon lösning ser dock inte ut att vara nära i nuläget.
(90Min)

”Milojevic får sparken”
Det är Sportbladet som rapporterar om att Malmö beslutat sig för att göra sig av med tränaren Milos Milojevic efter veckans praktfiasko i Champions League-kvalet.
Hien snart ett minne blott?
Isak Hien har den här säsongen fått sitt stora genombrott och mittbackens framfart har inte gått obemärkt förbi utanför Sveriges gränser. Den schweiziska storklubben FC Basel uppges nämligen vara väldigt angelägna om att plocka in 23-åringen i sommar.
(SportExpressen)

... som smickras av intresset
Hien själv menar på att en flytt utomlands självfallet är något som lockar, samtidigt som han slår fast att han trivs väldigt bra i Djurgården.
(Fotbollskanalen)

”Kehrer utsorterad från truppen”
PSG håller på att förbereda sig inför den kommande säsongen och en spelare som inte verkar ingå i klubbens planer är Thilo Kehrer. Försvararen har nämligen sorterats ut från truppen och uppges nu kunna bli Koundés ersättare i Sevilla.
(RMC Sport)

Italien nästa för Lookman?
Efter några tunga år hoppas Ademola Lookman få fart på karriären och kanske kan han lyckas med det hos Atalanta. Italienarna ska nämligen vara beredda att köpa loss 24-åringen från hans kontrakt med Leipzig.
(Gianluca Di Marzio)

Galatasaray går för Kluivert
Den turkiska huvudstadsklubben är på jakt efter förstärkningar framåt i banan och har identifierat Justin Kluivert som ett tänkbart nyförvärv. Det återstår att se om de kommer överens med Roma om en övergång.
(CalcioMercato)

*** *** ***

Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-29 21:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans