Lagbanner
Sillysvepet: “Arsenal leder jakten på Isak” – Bajen säljer för 30 miljoner?

Sillysvepet: “Arsenal leder jakten på Isak” – Bajen säljer för 30 miljoner?

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:00): 

”Arsenal leder jakten på Isak”
Barcelonas manager Xavi uppges vilja ha Alexander Isak, men Real Sociedad vägrar att släppa svensken till en ligakonkurrent. Media i Katalonien placerar i stället Isak hos Arsenal.
(El Nacional)

… och får bud på Maitland-Niles
Roma har nu lagt sitt sitt bud på Arsenals Ainsley Maitland-Niles. Det rör sig om ett lån med köpoption till sommaren.
(The Athletic)

”I princip klar för Barcelona”
Obetydliga detaljer återstår innan Alvaro Morata kan lämna Juventus och presenteras som en Barcelona-spelare. Det hävdar…
(AS)

”Ancelotti har bestämt sig om Isco”
Engelsk media tror att Tottenham inom kort kommer att kunna köpa loss Real Madrid-spelaren Isco. Spurs tros ta möjligheten nu när Dele Alli kan vara på väg bort.
(Express)

Officiellt: Ikoné presenterad av Fiorentina
Serie A-klubben har nu gjort klart med yttern Jonathan Ikoné från franska mästarna Lille.
 


McVey till Beckhams Inter Miami?
Elfsborgs försvarare Christopher McVey kan snart bli lagkamrat med Gonzalo Higuain. Det tror…
(GT och Elfsborg på SF)

Officiellt: Lindahl klar för Kalmar FF
Kalmar presenterar sitt fjärde nyförvärv. Axel Lindahl spenderade hösten hos Degerfors dit han var utlånad från norska Bodö/Glimt.
(Kalmar FF)

Officiellt: Carljohan Eriksson lämnar Mjällby
Före jul blev han utsedd till årets målvakt. Först i dag är det klart att succémålvakten gjort sitt i klubben, detta trots att man redan förra veckan presenterade att Samuel Brolin blir kvar även nästa säsong.
(Mjällby)

”PAOK kan sänka priset på Colak”
Den grekiska klubben uppges vara villiga att sänka prislappen på Malmö FF:s inlånade anfallare Antonio Colak, om de vill köpa loss honom. Det tidigare priset på omkring 30 miljoner kronor ska nu vara 25 miljoner.
(Sportime och Himmelriket på SF)

Bajen säljer för 30 miljoner?
Hammarby uppges bara vara detaljer från att sälja Aziz Ouattara Mohammed till Genk i Belgien.
(Expressen)

Patterson snart i Everton
Everton betalar omkring 15 miljoner euro för Rangers-spelaren. Läkarundersökning och kontraktsskrivning ska genomföras i veckan.
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Barcelona har presenterat Ferran Torres
Efter en tids väntan har den tidigare Manchester City-spelaren nu tagit klivet ut på Camp Nou.
 
Officiellt: Bayern säljer till Dresden och Venezia
Yttern Oliver Batista Meyer lämnar München och har presenterats av Dynamo Dresden.
Samtidigt är det klart att franske mittfältaren Michaël Cuisance har sålts till Venezia i Italien.
(Dynamo Dresden och Venezia)

Ndombele till Roma?
Den franske mittfältaren ingår inte i Contes planer för Tottenham. Roma och Mourinho uppges nu vilja låna in Tanguy Ndombele resten av säsongen.
(Calciomercato)

Liverpool letar i Grekland
I sin jakt på en ny mittfältare kastar Liverpool blickarna på Olympiakos 20-åring Aguibou Camara som har ett förflutet hos franska mästarna Lille.
(Calciomercato)

*** *** ***

MORGONENS UPPGIFTER (09:45): 

Barça och United i bytesaffär?
Anthony Martial vill lämna Manchester United i vinter och en av klubbadresserna han kopplas samman med är Barcelona. För att den övergången ska kunna bli till verklighet kan katalanerna välja att låta Ousmane Dembélé gå i motsatt riktning.
(Ara)

Dragkamp att vänta om Traoré
Både Tottenham och West Ham har ögonen på Adama Traoré och Wolverhampton ska vara villiga att sälja sin anfallare för att kunna frigöra medel till egna spelarköp.
(Telegraph)

Pochettino hoppas på Mbappé
Trots att det mesta talar för att Kylian Mbappés tid i PSG lider mot sitt slut har klubbens tränare Mauricio Pochettino inte gett upp hoppet om att superstjärnan ska förlänga sitt till sommaren utgående kontrakt.  
(Sky Sports)

Lukaku byter klubb – men stannar i England?
Troligtvis är det här bara början på en rejäl soppa gällande Romelu Lukaku och hans situation i Chelsea. Anfallaren uppges vara missnöjd med tillvaron i Chelsea och vill lämna klubben. Ett av många tänkbara alternativ som omnämns är att han kommer flytta till stadsrivalen Tottenham för att återförenas med Antonio Conte.
(Gazzetta dello Sport)

... Tuchel och Lukaku ska prata
Chelsea vill ogärna släppa sin centertank i januari och nu ska Thomas Tuchel sätta sig ner och prata med spelaren om situationen.
Milan vill förstärka defensiven
I och med att Simon Kjaer åkt på en korsbandsskada som håller honom borta från spel resten av säsongen är Milan på jakt efter en ersättare till dansken. Spelaren som den italienska storklubben helst av allt vill se ansluta i vinter är Lilles Sven Botman – som den senaste tiden kopplats samman med flertalet lag.
(CalcioMercato)

Trippier en av många på Newcastles lista
Newcastle väntas hålla sig aktiva under vinterns övergångsfönster och planerar att förstärka truppen med minst sex nya namn. Ett av dem som är högst upp på listan sägs Kieran Trippier vara.
(iNews)

”Roma spanar i Tottenham”
Den italienska huvudstadsklubben uppges visa intresse för Tottenhams mittfältare Tanguy Ndombélé, som den senaste tiden fått skralt med speltid.
(CalcioMercato)

Intresset för Zakaria ökar
Det står klart att Denis Zakaria kommer lämna Borussia Mönchengladbach senast till sommaren och ryktena om schweizaren är redan många. Nu ska även Aston Villa ha gett sig in i jakten med hopp om att kunna locka med regelbunden speltid.
(Daily Mail)

Wolf på gång till Celtic?
Hittills har det blivit skralt med speltid i Borussia Mönchengladbach för sommarens nyförvärv Hannes Wolf, och mittfältaren kan redan vara på väg bort. Celtic är en av klubbarna som sägs vara intresserade av hans tjänster.
(The Celtic Way)

Officiellt: Mittbacken lämnar Köln
Efter tre och ett halvt år går Rafael Czichos och Köln skilda vägar då mittbacken flyttar till USA där han kommer representera Chicago.
(Chicagos hemsida)

***  ***  ***

Söndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-01-03 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans