Lagbanner
Sillysvepet: United redo att släppa Pogba – Sancho vill endast till CL-klubb

Sillysvepet: United redo att släppa Pogba – Sancho vill endast till CL-klubb

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är söndagens nyheter.

Grealish i stället för Pogba?
Manchester United uppges vara redo att göra sig av med Paul Pogba för att göra plats åt Jack Grealish, som väntas gå loss för runt 70 miljoner pund. Fransmannen har inte spelat fotboll sedan i december och har tidigare sagts lessnat på tillvaron i United.
(Daily Star)

”Lingard kan hamna i Arsenal”
The Athletic spånar på var Jesse Lingard skulle passa bäst någonstans och menar på att det inte vore en omöjlighet att Arsenal kommer försöka värva honom om Dani Ceballos återvänder till Real Madrid
(The Athletic)

Arsenal säkra på sin sak
Ryan Fraser sitter på ett utgående kontrakt med Bournemouth och det mesta talar för att han kommer lämna klubben gratis i sommar. I så fall tror Arsenal att 26-åringen kommer välja att flytta till London.
(TeamTalk

Bournemouth villiga att sälja duon
Joshua King och Callum Wilson kan båda komma att vara till försäljning i sommar då Bournemouth vill förbättra ekonomin. Detta ska i så fall intressera Manchester United och Tottenham som båda letar förstärkningar till offensiven.
(The Sun)

Bernard tänker inte flytta
Evertons brasilianske ytter har gett svar på tal angående om han är aktuell för en flytt till Roma, vilket han bestämt förnekar och ämnar att stanna kvar på Goodison Park.
(Liverpool Echo)

Slimani kan lämna Leicester
Trots en lyckosam utlåning till Monaco verkar det inte som att Leicester är villiga att ge Islam Slimani en ny chans till nästa säsong. I stället kan han återvända till Sporting i Portugal, som var den klubb han lämnade för att testa sina vingar på de brittiska öarna.
(Leicester Mercury)

”Har inte sagt ja till någon än”
Donny van de Beek är en spelare som den senaste tiden varit i ropet då han främst kopplats samman med Real Madrid och Manchester United. Nu har Ajax-mittfältaren uttalat sig om sin framtid och säger att den fortfarande är öppen då han inte sagt ja till någon klubb än.
(Daily Mail)

Rangnick-spåret ännu inte dött
Sedan flera månader tillbaka har det snackats om att Ralf Rangnick ska ta över som både tränare och sportchef i AC Milan. För några veckor sedan verkade det som att tysken inte längre var aktuell, men nu kommer nya uppgifter som menar på att förhandlingar fortfarande pågår och att klubbens ägare är redo att investera 75 miljoner euro i nya spelare under sommarens övergångsfönster.
(Gazzetta dello Sport)

Romagnoli ett eftertraktat namn
AC Milan ser ut att få det kämpigt att behålla Alessio Romagnoli. Mittbacken finns nämligen på både Barcelona och Lazios radar.
(Football Italia)

Lazio väntar ut Rangers
Under vinterns övergångsfönster lyckades Rangers låna in Ianis Hagi och har möjligheten att göra övergången permanent. Skulle man inte välja att utnyttja den optionen väntas Lazio göra ett försök att locka över den talangfulle rumänen.
(Daily Record)

Hamad flörtar med Örebro
I framtiden kan Jiloan Hamad komma att återvända till svensk fotboll, och i så fall verkar det som att det är Örebro han vill spela för. 29-åringen säger nämligen att han vet med sig att han någon gång i karriären kommer representera sin hemstads största klubb.
(Nerikes Allehanda)

Skandinaviskt intresse för Andersson
BK Häckens Adam Andersson har ögonen på sig av både norska Rosenborg och danska Bröndby, som båda är intresserade av att värva försvararen.
(FotbollDirekt)

Ny förbundskapten i Irland
Tanken var att Stephen Kenny skulle tillträda som ny förbundskapten för Irland den sista juli, men det irländska fotbollsförbundet meddelar att han tillträder sin tjänst med omedelbar verkan – vilket innebär att Mick McCarthy nu gjort sitt. 
(FAI)

West Ham tittar på tysk
Freiburgs 23-årige mittback Robin Koch uppvaktas av många klubbar men framförallt av West Ham, skriver Daily Star. Hammers leder jakten men även Tottenham, Norwich och Leeds är intresserade. Sedan tidigare har Freiburg tackat nej till RB Leipzigs €20 miljoner bud.
(Daily Star)

Lautaro förkastar kontraktsförlängning
Inter försöker säkra framtiden för argentinaren Lautaro Martínez i klubben men spelaren själv verkar tveka. 22-åringen har, enligt senaste rön, tackat nej till Inters senaste erbjudande. Många klubbar har kopplats ihop med anfallaren men framförallt Barcelona verkar vilja utnyttja denna möjlighet.
(Sport)

Godín till Tottenham?
Jan Vertonghen kan vara på väg bort från Tottenham efter rykten om att Diego Godín är på väg in. Spurs önskar nämligen byta holländaren mot uruguayanen när sommarfönstret öppnar.
(Calciomercato)

Arsenal samtalar med Kurzawa
Igår skrev vi att Barcelona ville locka över PSG:s vänsterback Layvin Kurzawa till Katalonien då fransmannens kontrakt går ut i sommar. Nu rapporteras det om att Arsenal också ger sig in i jakten på Kurzawas namnteckning.
(Express)

Sancho vill spela i Champions League
Jadon Sancho kommer inte att gå till Manchester United, enligt senaste rön. Dortmund-spelaren är noga med att om han lämnar Tyskland ska det vara för en Champions League-klubb. Både Liverpool och Chelsea stärker därför sina aktier.
(The Sun)

*****

Lördagens sillysvep

SvenskaFans.com2020-04-05 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans