Lagbanner
Sillysvepet: Dries Mertens till storklubben – Parris lämnar Arsenal för United

Sillysvepet: Dries Mertens till storklubben – Parris lämnar Arsenal för United

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (20:15)

Helsingborg förstärker offensiven
Arian Kabashi heter Helsingborgs senaste nyförvärv och ansluter från Dalkurd, där anfallaren den här säsongen noterats för fem fullträffar.
 


Boca Juniors nästa för Cavani?
Edinson Cavani står fortfarande utan klubb trots att han den senaste tiden kopplats samman både med Villarreal och Dortmund. Nu kan det i stället bli Argentina för anfallaren då Boca Juniors visar stort intresse.
(El Grafico)

Manchester United förnyar intresset för Leroy Sané
Manchester Citys gamla ytterforward Leroy Sané är fortfarande intressant i Manchester, den här gången för United. Enligt uppgifter har Erik Ten Hags klubb varit i kontakt med Bayern München om en potentiell övergång.
(Daily Mirror)

Brentford fortsätter värva skandinaviskt
Ytterligare en spelare med skandinavisk härkomst ser snart ut att ansluta till Brentford. Den här gången handlar det om dansken Mikkel Damsgaard, som köps loss från Sampdoria.
(Fabrizio Romano)

”Sesko stannar i Salzburg”
Tidigare i dag rapporterade vi om att Manchester United inte har några planer på att ge upp om Benjamin Sesko. Nu verkar det dock som att de kan tvingas kasta in handduken då anfallaren sägs ha beslutat sig för att stanna i Salzburg minst ett år till.
(Sky Sports)

Tottenham överens med Udinese
Nu har klubbarna enats om en övergång för Destiny Udogie, som väntas bli presenterad som en Tottenham-spelare någon gång i kommande vecka.
(Fabrizio Romano)

Frankfurt säljer till Celta Vigo
Fyra år efter sin ankomst står det nu klart att Goncalo Paciencia har gjort sitt i Eintracht Frankfurt då anfallaren sålts till Celta Vigo, som han skrivit på ett treårskontrakt för.
(Celta Vigos hemsida)

Succélånet tillbaka i Elfsborg
Jack Cooper Love har varit en av Superettans största utropstecken då han vräkt in mål för Skövde. Nu väljer Elfsborg att kalla tillbaka anfallaren från sitt lån då man anser sig ha användning av honom i Allsvenskan.
(Borås Tidning)

Manchester United värvar landslagsspelare från Arsenal
Nikita Parris lämnar Arsenal för Manchester United. Parris, som hoppade in i EM-finalen för England mot Tyskland, kunde inte garanteras den speltid som önskades i Arsenal.
(Arsenals hemsida)

Dries Mertens på plats i Istanbul för att skriva på
 
MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Kommer Chelsea slå världsrekordet?
För att lyckas övertala Leicester om att släppa Wesley Fofana väntas Chelsea behöva hosta upp över 80 miljoner pund – vilket i så fall skulle innebära nytt världsrekord för en försvarare.
(Telegraph)

”Alonso har tagit adjö”
Mycket talar för att Marcos Alonso inom väldigt kort kommer lämna Chelsea för spel med Barcelona. Vänsterbacken ska redan ha sagt hejdå till sina lagkamrater på Stamford Bridge.
(Daily Mail)

United ger inte upp anfallaren
Benjamin Sesko har den här sommaren varit ett återkommande namn då den talangfulle strikern kopplats samman med ett flertal klubbar. Inte minst Manchester United, som trots tröga förhandlingar fortfarande hoppas få till en överenskommelse med Salzburg.
(Sky Sports)

Onana på plats i England
Läkarundersökningen är allt som återstår innan Amadou Onana kan presenteras av Everton.
De Jong accepterar sänkt lön?
Frenkie de Jong är fortfarande kvar i Barcelona och trots massivt intresse från både Manchester United och Chelsea kan han också bli det framöver. Mittfältaren sägs nämligen acceptera att sänka sin lön för att få vara kvar i klubben.
(Sport)

”Juventus överens med Kostic”
Det ser ut att börja röra på sig gällande Filip Kostic. Juventus ska nämligen ha kommit överens med serben om ett personligt avtal, men nu återstår det för italienarna att även komma överens med Eintracht Frankfurt. Fortsättning följer...
(Sky Italia)

Galatasaray försöker övertyga Mertens
Ett hus, en privatchaufför, ett flertal flygresor till Neapel och Bryssel samt naturligtvis även en fet lönecheck är några av sakerna som Galatasaray lockar med för att få Dries Mertens att skriva på för den turkiska storklubben. Det återstår att se om deras försök lyckas.
(Gianluca Di Marzio)

Wan-Bissaka återvänder till Crystal Palace?
Aaron Wan-Bissaka riskerar få minimalt med speltid i Manchester United den här säsongen och uppges därför överväga en flytt tillbaka till Crystal Palace som han representerade innan övergången till United.
(Sky Sports)

Ny klubb in i jakten på Angelino
Nottingham Forest har så här långt värvat fyra spelare från Bundesliga och snart kan det bli en femte. Detta då nykomlingarna i Premier League gett sig in i jakten på Angelino, som väntas lämna Leipzig innan sommarens övergångsfönster stänger.
(Daily Mail)

Leeds spanar i PSG
Anfallaren Arnaud Kalimuendo har dragit till sig Leeds intresse, som funderar på att göra ett försök att värva in honom från PSG.
(The Sun)

J-Södra säljer till Italien
18-årige Elias Nordström påbörjar ett stort äventyr då han lämnar Jönköping för att fortsätta karriären i Italien och närmare bestämt hos AC Pisa, hemmahörande i Serie B.
(J-Södras hemsida)

*** ***

Fredagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-06 20:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans