Lagbanner
Sillysvepet: Ludwigson lämnar Hammarby – IFK Göteborg värvar norrman

Sillysvepet: Ludwigson lämnar Hammarby – IFK Göteborg värvar norrman

Onsdagens silly season-nyheter.

Vinterns silly season-rykten är i gång och SvenskaFans startar upp sitt sillysvep. 

Så håller transferfönstret öppet:
Sverige
: 1 februari - 28 mars
England, Tyskland och Frankrike: 1 januari - 31 januari 
Italien och Spanien: 2 januari - 31 januari 

***

KVÄLLENS UPPGIFTER (22:15) 

Officiellt: Väisänen lämnar Elfsborg – flyttar till USA
Mittbacken lämnar Borås och Allsvenskan för att testa vingarna i MLS-klubben Austin FC.
(IF Elfsborg)

Officiellt: Jo Inge Berget lämnar Malmö FF
Efter bland annat fyra SM-guld och ett cupguld skiljs nu parterna åt. Norrmannen bekräftar själv nyheten på Instagram. ”Dessvärre är jag tvungen att säga tack och farväl till Malmö FF. Fotbollen kan vara brutal. Det känns konstigt att vilja vara med men inte längre vara önskad”, skriver han bland annat. I nuläget ryktas det inte om någon ny klubb för 32-åringen.
(Sportbladet

Priset avskräcker United?
Manchester United vill låna in Atlético Madrids Joao Felix i januari. Klubben kan tänka sig att betala 4 miljoner euro, medan Atlético kräver hela 12-13 miljoner euro för lånekostnaden.
(Matteo Moretto

…men trycker på för Choupo-Moting?
Enligt tysk media ska United vilja knyta till sig kameruniern, som sitter på ett utgående kontrakt med Bayern München.
(Sky De

Officiellt: IFK Göteborg värvar norrman
22-årige Elias Hagen från Bodö/Glimt är klar för klubben inför nästa säsong.
(IFK Göteborg

Tottenham närmar sig Porro
Spurs ska vara i långt gånga förhandlingar med Sporting Lissabons ytterback Pedro Porro.
(AS

Everton intresserade av Ings
Aston Villa ska ha nobbat ett bud från Everton för anfallaren Danny Ings. Det återstår att se om klubben kommer med ett nytt förbättrat bud.
(Sky Sports

Ludwigson lämnar Hammarby
Gustav Ludwigson befinner sig i Sydkorea för att skriva på för Ulsan Hyundai. Om inget oförutsett inträffar kommer anfallaren officiellt presenteras inom kort.
(Sportbladet)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (16:30)

Phillips mot Rice för City?

Manchester City ska vara inne på att försöka bli av med Kalvin Phillips som inte rosat marknaden sedan övergången från Leeds. West Ham ska vara intresserade av engelsmannen och nu ska City vara öppna för att göra en affär med Hammers – om Declan Rice går motsatt väg.
(Caughtoffside

De Gea blir Manchester United trogen


Barcelona följer utvecklingen kring Firmino
Liverpool sägs vilja behålla brassen och ett kontraktsförslag kan snart ligga på bordet. Om parterna inte skulle komma överens är Barca en av klubbarna som är nyfikna på vad 31-åringen skulle kunna tillföra.
(Ekrem Konur

Akpom drar till sig intresse
Två Premier League-klubbar och två Bundesliga-klubbar ska vara intresserade av Middlesbroughs anfallare Chuba Akpom. 27-åringen leder Championships skytteliga och hans kontrakt med klubben går ut i sommar.
(Sky Sports) 

Mexikansk klubb ute efter Navas
Club América sägs vilja knyta till sig PSG-målvakten. 36-åringen har hamnat bakom Gigi Donnarumma i rangordningen och vill säkert spela så mycket som möjligt när karriären börjar närma sig sitt slut.
(Parisfans

Butland en man för Manchester United?
Jack Butland kan snart vara Uniteds nya andramålvakt. De är i behov av en ny sådan då Newcastle tidigare kallat tillbaka Dubravka, som tidigare var andravalet bakom De Gea.
(Fabrizio Romano

Officiellt: Spurs värvar England 
Det inhemska rekordet i WSL för en brittisk spelare är nu slaget. Detta efter att Bethany England presenterats för Tottenham under onsdagseftermiddagen. England kommer senast från Chelsea och summan för övergången landar på 250 000 pund. Det tidigare rekordet låg på drygt 200 000 pund. Bethany har fått skralt med speltid i Chelsea denna säsong och har endast två framträdanden i ligaspelet. Kontraktet är skrivet över 3 år. 
(Tottenham) MORGONENS UPPGIFTER (10:00)

Fabio återvänder (Klart)
Det är den föredetta Manchester United-backen Fábio Pereira da Silva, mer känd som Fabio som nu återvänder hem. Efter genombrottet i Manchester 2008 har ytterbacken huserat i klubbar i både England och Frankrike. Nu står det klart att Fabio, 32, återvänder hem till Brasilien och Gremio. Kontraktet är skrivet tlll 2024.
(Fotbollskanalen)

På storklubbarnas radar
Det är den turkiska transferskribenten Ekrem Konur som menar att Manu Kone i Mönchengladbach är jagad av flera storklubbar. Bland annat ska den 21 år gamla mittfältaren vara på Liverpool, PSGs såväl som Newcastles önskelista i vinter. Mittfältaren har i år gjort 14 framträdanden i Bundesliga som startar i slutet av januari igen.

(Ekrem Konur)

SVENSKAFANS.COM2023-01-04 22:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans