Lagbanner
Sillysvepet: Från Sevilla till Hoffenheim – Ingen flytt för Emre Can

Sillysvepet: Från Sevilla till Hoffenheim – Ingen flytt för Emre Can

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:05)

Lämnar La Liga för Bundesliga
Sevillas Moanes Dabour ansluter till Hoffenheim för en övergångssumma runt 11 miljoner euro. Dabour lyckades aldrig slå in sig i Sevillas startelva på allvar och får nu istället pröva lyckan i tyska Bundesliga.
(Sevillas officiella hemsida)

Ingen flytt för Emre Can
Det har varit många rykten kring Juventus Emre Can, men nu säger Juves klubbchef Fabio Paratici att det inte är aktuellt med någon flytt: ”Vi vet att han är en eftertraktad spelare, men han kommer att behövas hos oss även framöver.”
(The Sun)

Roma och Kolarov överens
Roma förlänger kontratet med före detta Manchester City-backen Aleksandar Kolarov. Den nya överenskommelsen sträcker sig fram till sommaren 2021.
(Romas officiella hemsida)

Villa gillar Drinkwater
Läkarundersökningen under tisdagen gick som smort och nu är det klart att Aston Villa lånar in Chelseas Danny Drinkwater resten av säsongen.
(Aston Villa på Twitter)

Brendan släpper inte Maddison
Det är många som drar i Leicester James Maddison, men om coach Brendan Rodgers får bestämma blir det inget flytt under det här transferfönstret. ”Han är en spelare som vi är angelägna om att behålla och som skall hjälpa oss på vår resa under kommande år.”
(Sky Sports)

Spurs Clarke eftertraktad i Championship
En mängd klubbar i engelska Championship drar i Tottenhams Jack Clarke. Ledningen i Spurs är villiga att åter låna ut spelaren men kräver då garantier att han får spela reguljärt. Lag som Millwall, QPR, Stoke och Middlesbrough verkar stå i kö för en överenskommelse med Spurs och Clarke.  
(Sky Sports)

Villa ger inte upp Romas Defrel
Aston Villa har länge haft ögonen på Romas Gregoire Defrel som för närvarande är utlånad till Sassuolo. Det lär knappast bli en affär under januari, men Villa rustar sig för nya försök när sommarens transferfönster öppnar.
(Birmingham Mail)  
 

EFTERMIDDAGS UPPGIFTER (13:30)

Kjartansson på väg tillbaka till Sverige?
Vidar Örn Kjartansson kan vara på väg tillbaka till Allsvenskan. Enligt isländska tidningen Morgunbladid kan anfallaren lämna Ryssland och såväl Hammarby som Malmö FF uppges intresserade.
(Fotbollskanalen)
 
Inter nästa för Giroud?
Chelseas anfallare Olivier Giroud vill ha mer speltid och kan lämna klubben. De engelska klubbarna Aston Villa och Newcastle är intresserade men italienska Inter verkar mest troligt som nästa destination för 33-åringen. 
(The Sun)
 
Drinkwater på läkarundersökning
Danny Drinkwater har varit utlånad från Chelsea till Burnley, men nu är 29-åringen på väg till Aston Villa. Brittisk press uppger att endast en läkarundersökning återstår innan ett låneavtal mellan Chelsea och Villa kan presenteras.
(Daily Mail)
 
Rabiot tänker inte flytta
Juventus mittfältare Adrien Rabiot har kopplats ihop med Arsenal och Manchester United men han berättar nu att han tänker stanna i Italien.
(Metro UK)
 
Lyon förhandlar om Toko-Ekambi
Fransmännen letar nytt efter Memphis Depays knäskada och nu diskuterar man med Villarreal om Karl Toko-Ekambi. Lyon vill låna, men spanjorerna är mer intresserade av en försäljning.
(L’Equipe)
 
… men Galatasaray vill behålla Seri
OL försöker även värva tidigare Nice-mittfältaren Jean-Michaël Seri, men Galatasarays tränare Fatih Terim vill inte släppa spelaren som är inlånad från Fulham, klubben han egentligen tillhör.
(L’Equipe)
 
Ardan Turan lämnar Istanbul Basaksehir
Barcelonas offensiva mittfältare Turan har varit utlånad till Istanbul Basaksehir sedan 2018. Nu lämnar 32-åringen klubben för nya äventyr.
(Istanbul Basaksehir)
 
Marseille letar ny anfallare
Steven Mendoza har visat framfötterna i Amiens under hösten vilket gjort att Marseille hör sig för om priset på colombianen som uppskattas av OM ”för sin kapacitet att spela på flera positioner” i anfallet.
(France Football


MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Manchester City tittar på Skriniar
Pep Guardiola vill värva Inters slovakiske försvarare för att förstärka defensiven och kan få konkurrens både från Barcelona och Real Madrid, tror…
(Mirror

United med sikte på Maddison
Manchester United tror att James Maddison är precis vad klubben behöver, men lär trots ekonomiska resurser få det svårt att locka över Leicester-spelaren under januarifönstret.
(Sky Sports

”Kiese Thelin klar för Malmö FF”
Enligt L’Equipe är allt klart. MFF lånar in Anderlechts svenske anfallare Isaac Kiese Thelin i sex månader. I avtalet finns även en utköpsklausul.
(L’Equipe pappersupplagan)

"Ring på väg tillbaka"
Sebastian Ring lämnade Örebro för Grimsby för ett år sedan. Nu är han nära en comeback i Allsvenskan. Enligt Sportexpressen kommer han att presenteras av Kalmar FF i veckan.
(Sportexpressen)

”Atlético förhandlar med PSG”
I går rapporterade vi om att både Chelsea och Manchester United gett sig in i jakten på Edinson Cavani. Enligt fransk media är dock fortfarande Atlético de Madrid den mest troliga kandidaten. Spanjonerna förhandlar med Paris för att få loss anfallaren redan i vinter.
(RMC Sport)

”Götze kommer att lämna BVB”
Kontraktet med Dormund går ut till sommaren och Mario Götze förlänger inte. Inter är en möjlig klubbadress till sommaren.
(Bild

Inter budar/budar inte på Eriksen
Knappt 25 miljoner euro ska italienarna vara villiga att betala för Tottenhams danske mittfältare. Detta trots att klubbens tränare Antonio Conte hellre vill se att Inter satsar på Arturo Vidal. Enligt Football London har dock Spurs inte alls haft någon kontakt med Eriksen
(Mirror och Football London)

Arsenal fortsätter diskutera kring Boateng
Köp eller lån, Arsenal menar allvar med sina försök att värva Bayern Münchens veteranförsvarare Jerome Boateng. Blir det ett köp tros tyskarna vilja ha 15 miljoner euro.
(Sky Sports)

Många klubbar efter Gedson Fernandes
En handfull engelska klubbar ser ut att vilja locka till sig Benfica-spelaren. Senast i raden hittar vi Everton och West Ham. Enligt Express är Everton närmast en deal som skulle innebära ett lån med utköpsklausul.
(Express och Football London

Wilfried Zaha byter agent
Pini Zahavi har nu hand om Crystal Palace-spelaren vilket får Sky Sports att spekulera kring att en övergång till Chelsea kan vara på gång. I somras ska Palace ha tackat nej till omkring 70 miljoner euro från Everton för Zaha.
(Sky Sports)

Luka Modric på väg till MLS?
Real Madrid-mittfältaren uppges föra diskussioner med Wayne Rooneys tidigare klubb, D.C. United. I Spanien tror man dock inte att amerikanerna har råd att betala kroaten vad han vill ha i lön.
(The Athletic och AS

”Jag älskar den här klubben”
Flyttryktena kring Aubameyang tog fart i helgen. Trots att han stod över måndgens cupmatch avfärdar dock anfallaren allt prat om att han är på väg bort från Arsenal.
(Daily Mail

***

Måndagens Sillysvep
SvenskaFans Silly Season-sida
Datum för alla transferfönster

 

SvenskaFans.com2020-01-07 21:05:00

Fler artiklar om SvenskaFans