Lagbanner
Sillysvepet: Traustason klar för IFK Norrköping? – Werner återvänder till Leipzig

Sillysvepet: Traustason klar för IFK Norrköping? – Werner återvänder till Leipzig

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:40) 

Diop genomför läkarundersökning
Issa Diop ser ut att lämna West Ham för spel i Fulham. Nykomlingen sägs få betala omkring 15 miljoner pund för den franske mittbackens tjänster.
(Sky Sports) 

Ruiz närmar sig PSG
Napoli-mittfältaren ska vara överens med de franska mästarna om de personliga villkoren och klubbarna sägs slutförhandla med varandra om en övergång som väntas kosta PSG 20-25 miljoner euro.
(Fabrizio Romano)

Vlasic lånas ut till Torino
Den 24-årige West Ham-anfallaren ser ut att lånas ut till italienska Torino. Kroatens representanter slutförhandlar med Serie A-klubben och det hela väntas bli officiellt inom kort.
(Football Italia) 

Depay snart i Juventus?
Barca-anfallaren ser ut att vara på väg till Italien och den gamla damen. Holländarens representanter ska vara i diskussioner med Juventus om en övergång som skulle binda 28-åringen till klubben till och med 2024.
(Nicolo Schira) 

…Och Gonzalez lämnar klubben
Mittfältaren Nico Gonzalez ser ut att lämna Barcelona för spel i Valencia. Klubbarna ska vara överens om en låneaffär som gäller för hela nästa säsong.
(Fabrizio Romano) 

Traustason klar för IFK Norrköping?
Den förre Malmö FF-spelaren Arnor Traustason ska vara överens med Peking om ett långtidskontrakt, enligt uppgifter till Sportbladet.
(Sportbladet) 

Sabovic återvänder till Djurgården
24-åringen som bröt sitt kontrakt med ryska Khimki tidigare i sommar ska vara klar för en återkomst till Djurgården. Parterna ska ha varit i förhandlingar under en tid och mittfältaren väntas skriva på ett kontrakt som sträcker sig över 2,5 år.
(SportExpressen) 

Officiellt: Matthews lämnar Varberg
Klubben bekräftar att de gått skilda vägar med mittfältaren Tashreeq Matthews som tidigare ryktats till seriekonkurrenten Sirius.
(Fotbollskanalen) 

Morata en man för United?
Efter att klubben gått bet på Marko Arnautovic ska Manchester United nu ha blivit erbjudna Alvaro Morata. Spanjoren har spenderat de två senaste säsongerna på lån i Juventus från Atlético Madrid.
(ESPN) 

Fiorentina visar intresse för Lo Celso
Tottenham-mittfältaren är på väg bort från klubben och enligt rykten ska Viola vilja låna in argentinaren för hela nästa säsong. Sedan tidigare har Villarreal uppgetts vara nära att göra klart med Lo Celso som spenderade förra säsongen på lån hos de gula ubåtarna.
(Sky Sports) 

Officiellt: Werner återvänder till Leipzig


Manchester City närmar sig Gómez
Anderlecht vänsterback Sergio Gómez ser ut att lämna Belgien för spel i Manchester. Klubbarna ska vara i slutskedet av förhandlingarna och övergången väntas kosta City cirka 10 miljoner euro.
(Fabrizio Romano) 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:30)

Man United backar från Arnautovic
Det blir ingen flytt till Manchester United för Marko Arnautovic. Bologna förkastade det första budet och nu sägs United backa ut från fortsatta förhandlingar.
(The Athletic)

Officiellt: Onana till Everton
Amadou Onana lämnar Lille för Everton. Där har han skrivit på för fem år.
Chelsea förbereder ett nytt bud
Chelsea väntas återkomma till Inter med ett nytt bud på Cesare Casadei. Italienarna väntas acceptera £12 miljoner för den 19-årige mittfältaren.
(London Evening Standard)

Officiellt: Veteranmålvakt till Leeds
Leeds har gjort klart med 32-årige Joel Robles. Målvakten ansluter på en free transfer från Real Betis och har skrivit på för ett år.
(Leeds)

Bellerin river kontraktet?
Hector Bellerins representanter ska ha träffat Arsenal under dagen för att diskutera möjligheten att riva kontraktet. Högerbacken vill tillbaka till Real Betis, där han spenderade den gångna säsongen på lån.
(Fabrizio Romano)

Werner tillbaka till RB Leipzig
Timo Werner uppges återvända till RB Leipzig på permanent basis.
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Sesko klar för RB Leipzig
Benjamin Sesko lämnar RB Salzburg för RB Leipzig – nästa sommar. 19-åringen har satt sin signatur på ett femårskontrakt men blir alltså kvar i Salzburg kommande säsong.
(RB Leipzig)

Frankfurt får klara sig utan Kostic
Frankfurt bekräftar att Filip Kostic inte kommer att delta i Supercupen mot Real Madrid – istället slutförhandlar han med en ny klubb, förmodligen Juventus.
(Frankfurt)

Officiellt: Lomotey till Malmö
Emmanuel Lomotey ansluter från franska Amiens SC. 24-åringen blir Malmös femte nyförvärv den här sommaren och har skrivit på till 2026.
(Malmö)

Officiellt: FCK gör klart med Ryan
Mathew Ryan flyttar till Danmark. Den tidigare Arsenal- och Real Sociedad-målvakten har skrivit på för två år med FC Köpenhamn.
(FCK)

***

MORGONENS UPPGIFTER (08:30)

”United och Juventus överens”
Under gårdagen rapporterade vi att Manchester United funderade på att eventuellt plocka in Adrien Rabiot. Nu heter det att klubben är överens med Juventus om en övergång värd omkring 15 miljoner pund.
(The Guardian)

... även Milinkovic-Savic aktuell för United
Förutom Rabiot ska även Sergej Milinkovic-Savic vara ett tänkbart alternativ för Manchester United. Mittfältaren har tidigare sagts vara öppen för att lämna Lazio i sommar.
(The Telegraph)

Mertens och Torreira presenterade
Galatasaray har nu offentliggjort prestigevärvningarna av Dries Mertens och Lucas Torreira, som ansluter från Napoli respektive Arsenal.
Officiellt: Coady flyttar till Everton
Efter att de senaste dagarna ha uppgetts vara nära en övergång kan vi nu slå fast att Conor Coady slutligen har lämnat Wolverhampton för att gå till Everton.
(Evertons hemsida)

Wolves spetsar till offensiven
Efter spel med Benfica, PSG och Valencia väntar nu de brittiska öarna och närmare bestämt Wolverhampton för Goncalo Guedes. 25-åringen har nämligen köpts loss från spanjorerna för över 30 miljoner euro.
(Wolverhamptons hemsida)

”Chelsea beredda att slå världsrekord”
Att Chelsea är väldigt angelägna om att knyta Wesley Fofana till sig är ingen hemlighet. Nu uppges den engelska huvudstadsklubben vara beredda att slå det nuvarande världsrekordet för en försvarare – det vill säga betala över 80 miljoner pund – för att få sin vilja igenom.
(Football.London)

Kostic snart i Juventus?
Det verkar som att vi väldigt snart kommer få se Filip Kostic lämna Eintracht Frankfurt för att fortsätta karriären med Juventus. Förhandlingarna är inne i sitt slutskede där bara detaljer återstår innan parterna är överens.
(Fabrizio Romano)

”Werner skriver under i dag”
Timo Werner befinner sig på plats i Tyskland och väntas i dag göra klart det sista innan han skriver under kontraktet med Leipzig och lämnar därmed Chelsea efter två turbulenta år.
(Bild)

Officiellt: Sanchez lämnar Inter
Nu står det klart att Alexis Sanchez och Inter går skilda vägar och det är troligtvis bara en fråga om tid innan han presenteras av Marseille.
Officiellt: Modeste förstärker Dortmund
Det blir den 34-årige Anthony Modeste som ska försöka ersätta Sebastien Haller i Dortmund då fransmannen undertecknat ett avtal under den nuvarande säsongen.
(Dortmunds hemsida)

Hoffenheim plockar in Angelino
Efter att ha sålt David Raum till ligakonkurrenten Leipzig står det nu klart att det blir Angelino som ska försöka ersättare succéförsvararen i Hoffenheim – som lustigt nog hämtas in från just Leipzig.
(Hoffenheims hemsida)

Blåvitt värvar från Norrköping?
Enligt SportExpressens uppgifter ska IFK Göteborg och IFK Norrköping föra en dialog gällande Eman Markovic, som de förstnämnda väldigt gärna ser förstärka truppen innan sommarens övergångsfönster bommar igen.
(SportExpressen)

Elfsborg in i jakten på Alsanati
André Alsanati har den här säsongen varit en pigg injektion för AFC Eskilstuna och intresset för den 22-årige mittfältaren växer sig allt större. Sirius har tidigare gjort ett försök att värva honom och nu ska även Elfsborg vara beredda att göra samma sak.
(Eskilstuna Kuriren)

Anfallaren vill lämna Helsingborg
Anledningen till att Anthony van den Hurk inte fanns med i Helsingborgs trupp mot Häcken är att han inte längre känner sig motiverad att representera klubben och vill lämna så fort som möjligt.
(HD)

Romero återvänder hem
Efter femton år utomlands med spel för bland andra Manchester United, Monaco och Sampdoria väljer Sergio Romero nu att flytta hem till Argentina då han skrivit på ett kontrakt med storklubben Boca Juniors.
*** ***

Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-09 19:40:00

Fler artiklar om SvenskaFans