Lagbanner
Sillysvepet: Giroud lämnar Chelsea för Inter

Sillysvepet: Giroud lämnar Chelsea för Inter

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Giroud på väg till Inter


Chelsearedaktionen på SvenskaFans skrev om att Giroud är på väg till Inter.

”Gemensamma källor i Italien, bla Gazzetta har bekräftat att förhandlingarna mellan Inter och Chelsea gällandes Giroud ligger just nu på is pga Spinazzola/Politano transfern föll igenom då Spinazzola inte klarade läkarundersökningen. För att Giroud-transfern ska kunna finansieras behöver Inter skaka fram dem pengar Chelsea kräver i kompensation för Giroud, detta har dock gjort att Inter med Conte som tränare blickat mot en annan Chelsea-spelare som ni kan läsa mer om nedan.”
(Chelseared. SvenskaFans)

Mourinho ute efter en anfallare

Efter att Tottenham kryssade mot Watford pratade José Mourinho om att en Tottenham är ute efter en ny anfallare. Men skulle det inte bli så är det inte hela världen sade han också efter matchen.

“If it’s possible yes, if it’s not no. We all want the best for the club but it has to be when it’s possible to do and right to do. This is not the last match of Tottenham history, we have another on Wednesday and many next season. We must be calm.”

Även Arsenal vill värva i januari

Arsenals tränare Mikel Arteta var inte nöjd efter krysset mot Sheffield United och letar förstärkningar till laget. Vilka spelare eller på vilka positionen ville han inte förtydliga på presskonferensen.
(Skysports)
 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:25)

Spelarläget i AIK
AIK:s sportchef Björn Wesström kommenterar läget kring tre spelare i klubben. Nyförvärvet Ebenezer Ofori har inte fått sitt arbetstillstånd. Stefan Silva är åter en AIK-spelare efter att han brutit kontraktet med Fatih Karagümrük Sportif Faaliyetler San. Tic. A.S och slutligen så bekräftar Wesström att man förhandlar med en klubb om Nicolas Stefanelli.
(AIK Fotboll)

Grekiskt intresse för Tankovic
AEK Aten har som högsta prioritet att värva Muamer Tankovic, till vardags i Hammarby, enligt SDNA. Grekerna vill få igenom en affär redan i januari och vill helst inte vänta till sommaren.
(Fotbollskanalen)

Burnley förlänger med sin danska keeper
Lukas Jensen har fått en kontraktsförlängning av The Clarets. Det nya kontraktet för målvakten sträcker sig fram till sommaren 2021 med option på ytterligare ett år.
(Burnleys hemsida)

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Kurzawa hintar om en övergång till England
PSG:s vänsterback Layvin Kurzawa har anslutit sig till en brittisk agentur - något som gör att spekulationerna om en flytt till Arsenal växer sig allt starkare.
(Evening Standard)

...och Arsenal tänker signa honom för fem år
I sommar kommer PSG-backen stå utan kontrakt och Arsenals coach Mikel Arteta är villig att ta in honom till klubben. Det rapporteras om att den franske vänsterbacken ska skriva under ett femårskontrakt med The Gunners. 
(Express)

Kasper Larsen lämnar IFK Norrköping
Mittbacken säljs till Odense BK efter önskemål från Larsen själv då han längtat hem till Danmark. 
(IFK Norrköpings hemsida)

Newcastle spanar efter ny forward
Hull City-anfallaren Jarrod Bowen är på The Magpies radar. Han har länge varit ett intressant objekt för Newcastle-tränaren Steve Bruce och "skatorna" var nära att knyta till sig honom redan i somras.
(Telegraph)

Bruno Fernandes kopplas ihop med Manchester United
Mittfältaren som husererar i Sporting CP kan flytta till Old Trafford. Övergångssumman kan stiga upp till 60 miljoner pund. 
(Sky Sports)

...och Bailly förlänger
Den 25-årige mittbacken Eric Bailly väntas förlänga sitt kontrakt med klubben fram till sommaren 2022. 
(ESPN)

Christian Eriksen nära Inter
Efter produktiva samtal med Tottenham så ser en flytt att gå i land för dansken. Igår blev det klart att Ashley Young har kritat på för Inter och nu kan alltså nästa Premier League-spelare vara på gång till Milano-laget. 
(The Sun)

Chicharito till MLS
Den mexikanska anfallaren Javier "Chicharito" Hernandez sägs vara klar för LA Galaxy uppger Sports Illustrated. 
(SI)

Aston Villa vill ta in Slimani
Monaco-anfallaren Islam Slimani, som är på lån från Leicester denna säsong, har lockat till sig intresse från Premier League-nykomlingen Aston Villa. Men Leicester-bossen Brendan Rodgers varnar Aston Villa och säger att det kan bli komplicerat att ta in honom då han redan är utlånad från Leicester till Monaco över säsongen 2019/20.
(Independent)

*** *** ***

FREDAGENS SILLYSVEP
SVENSKAFANS SILLY SEASON-SIDA
DATUM FÖR ALLA TRANSFERFÖNSTER

svenskafans.com2020-01-18 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans