Lagbanner
Sillysvepet: Peking säljer Lauritsen

Sillysvepet: Peking säljer Lauritsen

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Peking säljer Lauritsen
Den danska mittbacken lämnar IFK Norrköping och allsvenskan för spel med den kroatiska klubben Dinamo Zagreb.
(IFK Norrköpings hemsida)

"Mets lämnar AIK"
AIK:s estniske mittback Karol Mets är på väg till Saudiarabien och Ettifaq FC. Sportbladet uppger att man får fyra miljoner kronor för försvararen.
(Sportbladet

"Pogba försöker övertyga Dembélé"
Förhandlingarna mellan Man United och Barcelona går framåt. Men vill Ousmane Dembélé lämna La Liga? Paul Pogba försöker iallafall övertala sin landsman.
(ESPN)

Scott Parker hoppfull om förstärkningar
På måndag är det Deadline Day och Fulhams tränare Scott Parker är medveten om att defensiven behöver förstärkas. Innan transferfönstret stänger hoppas tränaren att det ska finnas nya spelare på plats som kan hjälpa att stabilsera upp backlinjen. 
(FourFourTwo)

Juventus dumpar spelare för att kunna värva
Fiorentinas Federico Chiesa finns på Juventus önskelista och klubben är redo att göra sig av med Douglas Costa, Khedira, De Sciglio och Rugani för att ha råd att finansiera köpet – och betala lönen för Chiesa.
(Corriere dello Sport)

... och Rugani är redan på väg till Rennes
Juventus försvarare Daniele Rugani är nära en flytt till Rennes. Serie A-klubben lånar ut 26-åringen en säsong och lånet sägs kosta den franska klubben 1,5-2 miljoner euro.
(Sky Sports Italia)

Roma förhandlar om Man United-duo
Samtalen om att köpa loss Chris Smalling är nästan avslutade. Rom-klubben vill även låna in Diogo Dalot från Manchester United.
(Fabrizio Romano)

Brewster nära Sheffield United
Liverpool-talangen ser ut att flytta till Sheffield. Prislappen sägs hamna på omkring 25 miljoner euro och Liverpool uppges ha en återköpsklausul i kontraktet.
(The Times/Paul Joyce)

Officiellt: Leicester presenterar Fofana
19-årige mittbacken Wesley Fofan lämnar Saint-Etienne för Premier League.

Benfica bekräftar Vinícius-flytten
Som vi skrivit om de senaste dagarna så är Benficas skyttekung Carlos Vinícius på väg till Tottenham. Natten mellan torsdag och fredag bekräftade Benfica att klubbarna är överens på sin hemsida. Det handlar om ett lån över säsongen som ger den portugisiska klubben tre miljoner euro.
(Benfica)

... och Tottenham lägger fokus på Skriniar
Efter Vinicius-värvningen kommer Spurs att lägga kraft på att värva Inter-försvararen Milan Skriniar innan transferfönstret stänger.
(Standard)

Napoli vill ha Bakayoko
Chelseas Tiémoué Bakayoko har ryktats bort från Chelsea och flera klubbar visat intresse för 26-åringen. Nu sållar sig Napoli till klubbarna som vill låna fransmannen.
(Sky Sports Italia)

Köln lånar från Dortmund
Dortmunds Marius Wolf kommer ansluta till Köln på lån. 25-åringen, som blir klubbkamrat med Sebastian Andersson, är en offensiv spelare som ofta håller till på högerkanten. 
(Kölner Stadt-Anzeiger)

PSG utmanar om Aouar
Lyons mittfältare Houssem Aouar jagas av flera storklubbar. Senast i raden av intresserade klubbar finns PSG. Tidigare har det ryktats om intresse från bland annat Arsenal och Juventus.
(L'Equipe)

Ny klubbadress för Gagliolo?
Det kan bli ett klubbyte under de sista dagarna av silly season för svensk-italienske Riccardo Gagliolo. Hellas Verona är intresserade av vänsterbacken som spelar i Parma.
(Corriere di Verona via Tutto Hellas Verona)

Cuisance åker tillbaka till Bayern
Det är ”kaos i Cuisance-övergången” och det verkar som att Bayern Münchens 21-åring får vända hemåt igen. Michaël Cuisance var så gott som klar för Leeds men efter läkarundersökningen tog det stopp.
(Sport 1)

*******

Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-10-02 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans