Lagbanner
Sillysvepet: ”Malmö-fansen kan sluta drömma” – Håland har gjort sitt val?

Sillysvepet: ”Malmö-fansen kan sluta drömma” – Håland har gjort sitt val?

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

”Håland föredrar Real Madrid”
Manchester City har inte get upp jakten på den norske anfallaren. Madrid-tidningen AS menar dock att Håland helst vill till Real Madrid för att få spela med Kylian Mbappé till sommaren.
(AS)

City ute efter Real-anfallare?
För att ersätta utflyttade Ferran Torres kan Manchester City göra ett försök att värva Vinicius Junior från Real Madrid. Det tror katalanska…
(El Nacional)

Officiellt: Pontus Jansson förlänger med Brentford
Malmö-fansen kan sluta drömma om en återkomst för publikfavoriten Pontus Jansson i år då han nu förlängt sitt avtal med Brentford till 2023.


Juventus går för Aubameyang?
För att ersätta långtidsskadade Chiesa har Turin-klubben satt högsta prioritet på att värva in Arsenal-anfallaren i januari. Detta om vi ska tro…
(The Sun)

Rangnick jagar mittfältare i Hoffenheim
Manchester United uppges vilja förstärka mittfältet och knyta till sig Bundesliga-spelaren Diadié Samassékou från Hoffenheim.
(Kicker)

FCK vägrar ge upp Ekdal
Efter att ha fått sitt första bud nobbat har FC Köpenhamn gjort ett nytt försök att övertala Sampdoria att släppa Albin Ekdal – men även den här gången ska de ha fått kalla handen. Det återstår att se om danskarna försöker en tredje gång.
(Tuttosport, via Bold)

”Wålemark nära Feyenoord”
Det ser ut som att Häcken kommer få klara sig utan Patrik Wålemark nästa säsong. 20-åringen uppges nämligen vara väldigt nära en övergång till Feyenoord.
(GP)

Officiellt: Amir Al-Ammari till Blåvitt
IFK Göteborg har gjort klart med HBK:s mittfältare. 24-åringen har skrivit på för tre år på Kamratgården.
(IFK Göteborg)

… men ingen comeback för Dahlberg
Målvakten ryktades vara aktuell för en återkomst i IFK Göteborg, men så blir det inte då han i stället gjort klart med Gillingham FC i engelska League One.
(Gillinghams hemsida)

Officiellt: ”Corona is here”
Sevilla presenterar mexikanska nyförvärvet Jesus Manuel ”Tecatito” Corona som ansluter från Porto.
West Ham vill låna från PSG
London-klubben är ute efter Paris-försvararen Abdou Diallo. West Ham vill låna – PSG vill sälja för minst 25 miljoner euro.
(90 minutes)

”Tottenham redo att offra kvartett”
Adama Traoré verkar vara Tottenhams högsta prioritet under vinterns övergångsfönster och i hopp om att kunna locka över spelaren från Wolverhampton har man erbjudit fyra spelare i motsatt riktning.
(TeamTalk)

Officiellt: Neres lämnar Ajax
David Neres har skrivit på för Sjachtar Donetsk. Den ukrainska klubben betalar 12 miljoner euro + bonus för övergången.
(Ajax hemsida och Ajax på SF)

Läkarundersökning för Nani
Den tidigare Man United-yttern Nani är tillbaka i Europa. 35-åringen väntas genomföra sin läkarundersökning med Venezia i Serie A under fredagen.
(Sky Italia)

Hammarby testar anfallare
Gory Diocunda är namnet på den franske anfallaren som under den kommande veckan kommer provträna med Hammarby. Till vardags tillhör han spanska Velez FC, men hoppas kunna spela till sig ett kontrakt med Stockholmsklubben.
(Hammarbys hemsida)

Norrköping spetsar defensiven
Daniel Eid heter IFK Norrköpings nästa nyförvärv och är en högerback som hämtas in från norska Sogndal.
(IFK Norrköpings hemsida)

Från Borås till Miami
Nu står det klart att Christopher McVey lämnar Elfsborg och fortsätter karriären i USA där han framöver kommer representera Inter Miami.
(Elfsborgs hemsida)

... och även Ndione lämnar
Förutom McVey låter Elfsborg meddela att även Marokhy Ndione gjort sitt i klubben då anfallaren sålts till danska Viborg.
(Elfsborgs hemsida)

Schalke värvar från Norge
Här om dagen gjorde Schalke 04 klart med den tidigare MFF-spelaren Andreas Vindheim. I dag har de värvat ytterligare en norrman då Marius Lode ansluter från Bodø/Glimt.
(Schalkes hemsida)

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:45)

”Reims vill ha Ahmedhodzic”
Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic är ryktenas man och senaste nytt placerar honom i franska Reims. Där skulle han bli klubbkamrat med Jens Cajuste som just värvades av Ligue 1-klubben.
(Foot Mercato)

”Olsen överens med Aston Villa”
United vill ha Napolis Ruiz
Fabián Ruiz har ryktas på väg bort från Napoli och tidigare har klubbar som Barcelona, PSG och Liverpool varit bland tänkbara destinationer. Nu uppges även Manchester United ge sig in i jakten på den 25-årige spanjoren som kan vara aktuell till sommarens transferfönster.
(La Repubblica)

Kan Inter locka över Dybala?
Efter gårdagens rykten att Paolo Dybala inte tänker stanna i Juventus är snacket igång om nya tänkbara klubbadresser. Inter är intresserade, men även Barcelona och Tottenham.
(Gazzetta dello Sport och Tuttomercatoweb)

Inzaghi het på tränarmarknaden
Inters tränare Simone Inzaghi finns på radarn för såväl Atletico Madrid som Manchester United. Samtidigt hoppas Milano-klubben förlänga kontraktet med Inzaghi till 2025.
(Corriere della Sport via Tuttomercatoweb)

Nani tillbaka i Italien
Ni kanske kommer ihåg Nani? Nu ryktas portugisen vara nära en övergång till Venezia. 35-åringen spelade senast i Orlando City.
(Gianluca Di Marzio)

Atleticos önskelista på Trippiers ersättare
Valencias Daniel Wass är högst på Atleticos önskelista som ersättare till Kieran Trippier (som flyttat till Newcastle). Efter Wass finns Diogo Dalot (Manchester United), Rasmus Kristensen (Salzburg), Mattia De Sciglio (Juventus) och Pablo Maffeo (Mallorca) bland tänkbara alternativ.
(AS)

Depay med i Morata-affär?
Barcelona ger inte upp en affär med Juventus om Morata, men en affär är komplicerad. Den spanska klubben kan tänka sig att erbjuda Memphis Depay som en del av affären med italienarna. 
(Sport)

... och Barcelona vill ha Bayerns Süle
Försvarsspelaren Niklas Süle, vars kontrakt med Bayern går ut till sommaren, kan vara aktuell för en flytt till Barcelona.
(Bild)

”Kan inte lova att Tielemans stannar”
Leicesters mittfältare Youri Tielemans ryktas vara på väg bort från klubben och tränaren Brendan Rodgers kan inte lova att belgaren kommer stanna.
(Sky Sports)

Carroll dyker upp i Premier League igen?
Efter att Chris Wood flyttat till Newcastle letar Burnley efter en anfallare och då kan 33-årige Andy Carroll vara ett alternativ. Carrol spelade senast i Reading i Championship och är tillgänglig på free transfer.
(Daily Mail)

*****
TORSDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-14 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans