Lagbanner
Sillysvepet: Tobias Sana till Häcken – Torino vill ha Isak Hien

Sillysvepet: Tobias Sana till Häcken – Torino vill ha Isak Hien

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (20:30)

Chocken: Sana på väg till Häcken
IFK Göteborg bröt med Tobias Sana tidigare i sommar efter dispyt med huvudtränare Mikael Stahre. Nu kommer uppgifter att Häcken är nära att plocka upp den kontraktslösa 33-åringen.
(Sportbladet)

KLART: Jordan Larsson är klar för Schalke 04


Gini Wijnaldum klar för Roma
AS Roma har presenterat Georginio Wijnaldum ikväll, som den gångna säsongen spelat för PSG. Det ska röra sig om ett lån.
(AS Roma)

Torino uppges sugna på Isak Hien
Torino sålde sin mittbackskugge Gleison Bremer till Juventus för ett par veckor sedan. Nu uppges det att de kan finna ersättaren i Djurgården, Isak Hien.
(Toro News)

Sebastian Anderssons flytt till Danmark spricker
Iförrgår kunde vi rapportera om att Bröndby och Köln var överens om en övergång av Sebastian Andersson. Köln hade accepterat budet på anfallaren och han skulle vara läkarundersökas i Danmark. Nu meddelar den tyska klubben att Andersson är på väg åter då han inte kom överens med Bröndby.
(Bold.dk)

Newcastle förlänger med Eddie Howe
Eddie Howe gjorde under 10-talet underverk med Bournemouth och fick de att gå från ett lågdivisionslag till att bli etablerade i Premier League. Något liknande har han verkligen gjort med Newcastle sedan han tog över i vintras. Nu belönas han med ett långtidskontrakt.
(Newcastle United)

Varberg förlänger med Dryselius
Jocke Persson har tror verkligen på sin 18-årige målvakt Viktor Dryselius, som klubben skrev seniorkontrakt med inför säsongen. För nu är kontraktet, som bara sträckte sig i ett år, förlängt till och med 2025.
(Varbergs BoIS)

AC Milan skriver kontrakt med Pobega till 2027
Tommaso Pobega imponerade i Torino ifjol, där han var utlånad till från Milanoklubben. Nu har 23-åringen belönats med ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2027.
(AC Milan)

Jordan Veretout klar för Marseille
Fransosen lämnar Roma efter tre säsonger och förväntas kosta Marseille drygt  €11 miljoner.
(Olympique Marseille)

West Ham har nu presenterat Maxwel Cornet
 


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:40)

Officiellt: Cucurella till Chelsea
Den spanske vänsterbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2028.
Fulham intresserade av Willian

Brassen Willian, med ett förflutet i Chelsea och Arsenal, kan vara på väg tillbaka till Premier League. Nykomlingen Fulham är intresserade av att plocka tillbaka 33-åringen som numera spelar i Corinthians.
(Goal)

... och Fulham har frågat Roma om Kluivert
Premier League-nykomlingarna Fulham är aktiva inför premiärhelgen och klubben har kontaktat Roma för att undersöka möjligheten att plocka in Justin Kluivert.
(Daily Mail)

Officiellt: Fulham lånar in Duffy
Brighton lånar ut den 30-årige försvarsspelaren Shane Duffy till Fulham under den kommande säsongen.
(Fulham FC)

Officiellt: AIK presenterar Thill
AIK är överens med Vincent Thill och hans ukrainska klubb FC Vorskla om ett lån av den 22-årige spelaren till och med den 30 juni 2023. 
(AIK Fotboll)

Alonso nära en övergång till Barcelona
Officiellt: Rytting Kaneryd klar för Chelsea

Chelseas damlag har gjort klart med säsongens femte nyförvärv. Denna gång är det svenska EM-succéspelaren Johanna Rytting Kaneryd som presenterats av klubben.
(Chelsea på SvenskaFans)

Officiellt: Fallenius tillbaka till Bröndby
Svenske Oskar Fallenius har varit utlånad från Bröndby till norska Start, men efter en operation så återkallar den danska klubben den 20-årige vänsteryttern.
(Bröndby IF)

Officiellt: Colwill från Chelsea till Brighton
Brighton lånar den unge försvarsspelaren Levi Colwill från Chelsea under resten av säsongen. 19-åringen var förra säsongen utlånad till Huddersfield.
(Brighton & Hove Albion FC)

Onana snart klar för Everton
Officiellt: Monza förstärker med Marlon
Monza fortsätter att stärka laget inför premiären och under fredagen blev det klart att man lånar in brassen Marlon. 27-åringen är försvarare och lånas in från Shakhtar Donetsk. Han har ett förflutet i bland annat Sassuolo och Barcelona.
(AC Monza)

MORGONENS UPPGIFTER (09:45)

Läkarundersökning för Larsson
Kontraktslöse Jordan Larsson uppges genomföra läkarundersökning hos Schalke under fredagen och sen skriva på kontraktet med Bundesliga-klubben.
(Bild)

Napoli vill ha in Kepa och Raspadori
En målvakt och en anfallare vill Napoli förstärka truppen med innan säsongen drar igång. Förhandlingar pågår med Chelsea om Kepa Arrizabalaga, men även Keylor Navas (PSG) är ett alternativ. När det kommer till anfallare så är Giacomo Raspadori från Sassuolo huvudspåret.
(Corriere dello Sport)

Officiellt: Riqui Puig presenterad av LA Galaxy
Lindelöf ett alternativ för Roma?

Manchester Uniteds Eric Bailly har ryktats vara på väg till Roma. Nu uppges italiensk media att ett lån av Victor Lindelöf också varit upp till diskussion mellan klubbarna då svensken och Mourinho har ett förflutet ihop.
(Forza Roma)

Real Madrid tittar på efterträdare till Benzema
Benjamin Sesko (Salzburg) och Amine Gouiri (Nice) finns på listan över potentiella efterträdare till Karim Benzema. Sesko har också kopplats samman med Barcelona, Manchester United, Chelsea och Liverpool under sommaren.
(Radioestadio Noche)

Officiellt: Azpilicueta förlänger med Chelsea » Läs mer på Chelseas sida på SvenskaFans

... och Barcelona är intresserade av Meunier
Barcelona-tränaren Xavi ville värva Azpilicueta, men nu när försvarsspelaren förlängt med Chelsea så kan klubben istället vända blickarna till Dortmunds Thomas Meunier.
(Sport)

Chelsea spenderar 300 miljoner pund?
London-klubben vill förstärka ytterligare och Cucurella från Brighton är nära en övergång. Dessutom förs diskussioner om Fofana (Leicester), Frenkie De Jong (Barcelona) och Aubameyang (Barcelona). Ihop med de tidigare värvningarna så kan Chelsea prislapp för nyförvärv bli hissnande 300 miljoner pund.
(Telegraph)

... och Chelsea presenterar Cucurella idag?
... och Chelseas Colwill till Brighton
Engelsk intresse för Aouar
Lyons Houssem Aouar lockar till sig intresse från Leicester och Nottingham. Mittfältaren har ett år kvar på sitt kontrakt och även spanska Real Betis har tidigare visat intresse för 24-åringen.
(Foot Mercato)

Officiellt: Den förste italienaren klar för Ajax
Pisas anfallare Lorenzo Lucca är klar för Ajax. 21-åringen har skrivit på ett kontrakt som är ett lån ett år med en inkluderad köpoption. Lucca blir den första italienaren någonsin i Ajax.
(Ajax)

Roback på väg bort från Milan
Den svenske 19-åringen kan lånas ut från Milan och Grasshoppers uppges intresserade. Tidigare har FC Zürich och St Gallen visat intresse för att låna anfallaren.
(Calciomercato)

******
Torsdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-08-05 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans