Lagbanner
Sillysvepet: Real Madrid släpper Casemiro – Chelsea lägger bud på Aubameyang

Sillysvepet: Real Madrid släpper Casemiro – Chelsea lägger bud på Aubameyang

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Real Madrid släpper Casemiro
Alla detaljer ska vara klara för flytten från Real Madrid till Manchester United. Läkarundersökning och kontraktskrivande väntas till helgen.


Chelsea lägger bud på Aubameyang
Chelsea har nu lagt ett bud på Barcelona Pierre-Emerick Aubameyang. Budet uppges vara på £15 miljoner samt inkludera Marcos Alonso.
(The Athletic)

Fofana får stanna hemma
Leicesters försvarare har varit frustrerad i veckan. Detta då klubben satt en hög prislapp på honom efter att Chelsea visat stort intresse. Nu har han bett managern Brendan Rodgers om att inte delta i helgens match. Något som ska ha beviljats.
(Sky Sports)

Marseille närmar sig Baily
Manchester Uniteds Eric Baily ser ut att spendera kommande säsong i Marseille. Det rör sig i så fall om ett lån med en köpoption.
(Fabrizio Romano)

Nice vill låna från Man United
Ligue 1-klubben försöker förstärka med 20-årige yttern/anfallaren Amad Diallo. OGC Nice vill ha med en utköpsklausul, något United är tveksamma till då man ser framtida potential i sin spelare.
(RMC Sport)

… och plocka in Pepe från Arsenal
Diskussionerna kring Nicolas Pepe fortsätter. Lånar Nice in yttern väntas Arsenal aktivera försöken värva nytt på hans position.
(The Athletic)

… och gör ett sista försök med Cavani
Mycket har talat för att Cavani till slut hamnar i Villarreal. Lyckas Nice ändra på det? Man uppges i alla fall ha erbjudit uruguayanen en ”extraordinär lön” om han kommer till Rivieran.
(FootMercato)

Officiellt: Ndombele presenterad av Napoli
Flytten från Tottenham har varit ”klar” en tid, men först under eftermiddagen presenterades Tanguy Ndombele sin nya klubb.
(Napoli)

Officiellt: Brandon Soppy till Atalanta
Bergamo-klubben värvar fransmannen från Udinese och får betala nio miljoner euro för högerbackens tjänster.
Guirassy allt närmare Everton
Rennes-anfallaren tränar separat och har inte tagits ut till helgens match. Franska källor placerar honom i Everton inom kort.
(L’Equipe)

Bartosz Grzelak ut – Henok Goitom in
AIK sparkar huvudtränaren Bartosz Grzelak. Man ersätter honom med Henok Goitom och Peter Wennberg.
(AIK på SvenskaFans)

*** 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

”Ingen som helst kontakt med Ronaldo”
Dortmund-bossen Hans-Joachim Watzke berättar att han ”älskar spelaren”, men att det inte finns något att prata om eftersom BVB och Cristiano Ronaldo inte för några diskussioner. Detta efter tidigare uppgifter om att portugisen vill till den tyska klubben.
(Bild

”Positiva samtal om Aubameyang
De personliga villkoren ska inte vara något problem mellan Aubameyang och Chelsea. Återstår för Chelsea att övertyga Barcelona. Engelsmännen tycker att prislappen på 30 miljoner euro är för hög.
(Fabrizio Romano

Officiellt: Rekordvärvning för Forest
Gibbs-White lämnar Wolverhampton för storsatsande Nottingham som betalar 50 miljoner euro för övergången. Officiellt: Chelsea värvar Casadei
19-åringen Cesare Casadei från Inter tillhör nu Chelsea. Enligt mediauppgifter kostar tonåringen 15 + 5 miljoner euro att lösa.
(Chelsea

Real funderar på Guimaraes
Skulle Casemiro lämna Real Madrid är Bruno Guimaraes ett alternativ. Newcastle har dock hittills vara tydliga med att man inte vill sälja sin mittfältare.
(Sport

Nytt försök med Emerson
West Ham har tagit ny kontakt med Chelsea och spelarens representanter för att värva ytterbacken Emerson. 
(Sky Sports

Med på fredagsträningen i Madrid
Casemiro uppges snart bli klar för Manchester United, men tränade under fredagen som vanligt med Real Madrid. Carlo Ancelotti har bekräftat att Casemiro vill lämna. Bertrand Traoré lämnar Aston Villa
Anfallaren lånas ut till satsande turkiska klubben Basaksehir, där Mesut Özil spelar nu.
(RMC Sport

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Casemiro snart klar för United
Real Madrids mittfältare är nära en övergång till Manchester United i en affär som uppges kosta den engelska klubben 60 miljoner euro plus tio miljoner euro i bonusar. 
(Sky Sports)
... men United-bud på Antony nobbat
Manchester Uniteds försök att värva yttern Antony från Ajax går trögare. United uppges ha fått nej på ett bud på 80 miljoner euro för den 22-årige brasilianaren.
(Athletic)

... och Carrasco och Gakpo är intressanta för United
Två vänsteryttrar finns på Manchester Uniteds radar: PSV Eindhovens Cody Gakpo (23 år) och Atletico Madrids Yannick Carrasco (28).
(Telegraph)

Genoa intresserade av Madjed
Gnonto snart klar för Leeds?
Leeds förhandlar med Zürich om den unge italienska anfallaren Willy Gnonto. En affär som tar 19-åringen till Premier League för fem miljoner euro plus bonusar uppges vara nära.
(Football Italia)

Sebastian Andersson i klurig sits
Det finns intresse hos andra klubbar för Kölns svenske anfallare Sebastian Andersson, men hans höga lön gör en eventuell övergång till en komplicerad affär. Svensken har ett år kvar på sitt kontrakt.
(Express)

Officiellt: Schuurs klar för Torino
Den 22-årige mittbacken från Ajax är klar för Torino.
Leicester vill förlänga med Maddison
James Maddison har två år kvar på sitt kontrakt med Leicester och redan nu har klubben inlett samtal om en förlängning. Newcastle är en av klubbarna som visat intresse för att köpa 25-åringen.
(Daily Mail)

Barcelonas högerbacksjakt går vidare
La Liga-klubben uppges ha kontaktat Monaco för att undersöka möjligheterna att värva den 21-årige brasilianske högerbacken Vanderson.
(Sport)

Marseille hoppas på Bailly
Förutom Atalanta-spelaren Malinovskyi (se gårdagen) så vill Marseille även värva Manchester Uniteds mittback Eric Bailly. Ett lån med utköpsklausul är det man satsar på.
(L’Equipe)

Officiellt: Häcken värvar talang från Sundsvall
Den 15-årige talangen, Nuurdin Ali Mohudin, lämnar GIF Sundsvall och är klar för BK Häcken.
(Häcken)

Nice nästa för Marcelo?
Real Madrid-legendaren kan fortsätta karriären i Frankrike och Nice hoppas kunna knyta till sig den nu 34-årige vänsterbacken.
(Foot Mercato)

Se klippet ”United och Real är överens om stjärnan” i spelaren nedan:

******
Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-19 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans