Lagbanner
Sillysvepet: Atalanta köper Pasalic - Arsenal kan satsa på Joe Hart

Sillysvepet: Atalanta köper Pasalic - Arsenal kan satsa på Joe Hart

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

Pasalic köps loss av Atalanta
Kroaten Mario Pasalic har varit en viktig kugge i Bergamo-laget och landar nu permanent i Atalantas ägo efter att ha tillhört Chelsea. Försäljningen blev officiell idag och är något som de båda klubbarna kommunicerar via sina hemsidor.
(Chelseas hemsida)
(Atalantas hemsida)

Kan Wahlqvist återvända till Peking?
Den svenske högerbacken Linus Wahlqvist ser ut att ramla ned med sitt Dynamo Dresden till Tysklands tredjeliga kommande säsong. Kanske kommer backen vända hem till IFK Norrköping - klubben som han vann SM-guld med 2015. Så här säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt om uppgifterna om en eventuell återkomst till Peking till Fotbollskanalen: "Nej, personligen vet jag inte det, men sedan har vi som klubb kontakt med Linus."
(Fotbollskanalen)

"€60 miljoner euro för Koulibaly"
Napoli uppges vara nära att köpa Gabriel från franska Lille. Det ger Liverpool luft under vingarna i försöket att få loss Kalidou Koulibaly från den italienska klubben. Klopp pressar på och PL-ledarna ska redan ha lagt att bud på 60 miljoner euro enligt Express. Italienska Corriere dello Sport hävdar att budet har nekats. Napoli vill ha mycket mer.
(Express)

Vertonghen och Vorm förlänger
Såväl Jan Vertonghen som Michel Vorm förlänger sina respektive utgående kontrakt med Tottenham över resterande del av den här säsongen.
(Tottenham)

Stekelenburg förlänger – innan han lämnar
Maarten Stekelenburg har kritat på en korttidsförlängning med Everton för resterande del av säsongen – sedan vänder veteranmålvakten hem till Ajax.
(Everton)

Juventus går för Bremen-talang
19-årige Eren Dinkci har haft målfest med U19-laget, men är nu nära en flytt från Werder Bremen. "Juventus menar allvar", rapporterar tysk media. Turin-klubben vill få till ett lån med utköpsklausul.
(Sky Tyskland)

"Kurzawa istället för Chilwell"
Leicesters Ben Chilwell ser ut att bli för dyr. Då spänner Chelsea blicken i Layvin Kurzawa som är eftertraktad nu när hans kontrakt med PSG går ut.
(Express

... men PSG erbjuder nytt kontrakt
Helt plötsligt ska Paris ha erbjudit vänsterbacken Kurzawa ett nytt fyrårskontrakt. Detta efter att man fram till nu sett ut att släppa honom som free-agent i sommar. Trots erbjudandet menar France Football att Chelsea fortfarande är ett hett alternativ.
(France Football)

Arsenal kan satsa på Joe Hart
Med Bernd Leno skadad behöver Gunners förstärka. Joe Hart är ett alternativ och han skulle kunna ansluta gratis då målvakten sitter på ett utgående kontrakt med Burnley.
(Express)

Ödegaard blir kvar i Real Sociedad
Norrmannen har utryckt en önskan om att stanna ett år till. Nu verkar även hans klubb Real Madrid tycka att ytterligare tolv månader i Baskien är den bästa lösningen.
(AS)

Messi förhandlar om nytt kontrakt
Argentinaren fyller 33 år i veckan och nu ska Barcelona ha inlett diskussion om att förlänga Lionel Messis kontrakt med ytterligare två år.
(Marca)

Barcelona hoppas säkra upp Luzzi
Barcelona ska sätta sig med Fabian Luzzis föräldrar och hoppas då kunna säkra upp Rayo Vallecanos 16-åring.
(Mundo Deportivo)

Ronaldo vill ha Alexis Sanchez
Brassen Ronaldo erbjuder Alexis chansen att avsluta "mardrömmen" i Inter och Manchester United genom att komma till klubben han äger i Spanien, Real Valladolid.
(Daily Mail)

Pokermatchen om Sané fortsätter
Bayern München erbjuder 40 miljoner för Leroy Sané. Ska Manchester City ta det "låga" budet eller låta tysken spela ut sitt kontrakt och gå gratis nästa sommar?
(Christian Falk, SportBild)

... och Guardiola letar mittback
Även om Leroy Sané försvinner är det i försvaret som City kommer att förstärka först. Pep Guardiola håller ett öga på Benfica-backen Ruben Dias.
(Standard)
 
Schneiderlin nära Nice
Den franske Everton-mittfältaren ska redan ha genomfört sin läkarundersökning i Nice och en flytt väntas bli officiell inom kort.
(Sky Sports)

Juventus frestar med två spelare
I går skrev vi om Turinklubbens intresse för Wolves-anfallaren Raul Jimenez. För att få till en övergång påstås Juventus vara villiga att erbjuda både Bernardeschi och Rugani i utbyte. Detta om man inte får loss Milik från Napoli.
(Tuttosport)

Immobile stannar i Lazio?
Locktonerna från Newcastle ser ut att vara resultatlösa. Ciro Immobile uppges nämligen vara redo att signera ett nytt kontrakt hos Lazio.
(Football Italia)

*** *** ***

SÖNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-06-22 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans