Lagbanner
Sillysvepet: Tyska superstjärnan stekhet – PSG in i jakten på Håland

Sillysvepet: Tyska superstjärnan stekhet – PSG in i jakten på Håland

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

PSG vill också ha Håland 
Precis som med Mbappé tidigare påstås nu PSG utmana Real Madrid om en framtida signatur från den norske succéanfallaren.
(Marca)

... och Ridle Baku i Mainz finns också på radarn
Paris ska även fylla på med upp till två nya högerbackar. Den unge Mainz-försvararen Ridle Baku ska vara ett nytt, och ganska billigt, alternativ.
(L'Equipe)

Inter satsar på Cavani igen
Dries Mertens ser ut att förlänga med Napoli och vips så blir spåret som ska ta Cavani (utgående kontrakt med PSG) till Inter pånytt stekhett, det skriver...
(Corriere dello Sport)

Ryskt intresse för Milosevic
Den kontraktslöse tidigare AIK-försvararen letar ny klubb. AIK är ett av alternativen, men Alexander Milosevics agent berättar att det finns intresse från ryska klubbar.
(Fotbollskanalen)

"AIK utmanar ÖSK"
ÖSK jobbar för att åter knyta till sin nu kontraktslöse Nahir Besara. Man får dock konkurrens om en signatur från AIK.
(NA och FotbollDirekt)

"Luis Campos på väg till Tottenham"
Efter att ha uträttat stordåd med Monaco och Lille är den eftertraktade sportchefen nu bara detaljer från att göra vännen José Mourinho sällskap i London,

Tre Premier League-klubbar jagar Havertz
Kai Havertz sänkte inte sina aktier i måndags. Chelsea, Man United och Liverpool gör Bayern sällskap i jakten på en signatur från Leverkusen-spelaren.
(Sun)

Championship-klubb vill ha Tankovic
En icke namngiven engelsk Championship-klubb ska vara intresserad av att locka till sig Tankovic, det skriver grekisk media.
(SDNA)

Semedo för samtal med tre klubbar
Barcelona-backen dyker upp i många "Silly Season-trådar" och ska därmed ha höjt sitt värde. Juventus, Inter eller Manchester City ska vara alternativ just nu.
(Marca)

Marseille ska sälja för 60 miljoner euro
Trots CL-platsen måste Marseille sanera ekonomin i sommar. Upp till "en hel startuppställning" ska var uppsatt på transferlistan. Hetast bör mittfältaren Sanson vara.
(L'Equipe)

Veteranen lägger skorna på hyllan
I februari blev han 39 år gammal och har varit aktiv i över 20 års tid. Nu meddelar Aritz Aduriz att karriären är över, som sedan 2012 varit en del av Athletic Bilbao.  Amartey på väg bort från Leicester
Spelarens agent menar att Amartey vill lämna PL-klubben för att få fart på sin karriär igen.
(Goal)

Adama Traoré lockar till sig intresse
Manchester City, Liverpool, Manchester United... Den franska sajten kallar det för en "XXL-kamp" om en signatur från Wolves-spelaren.
(Le 10 Sport)

Dagens Zlatan: Temperatur har stigit i Bologna
Tränare Mihajlovics klubb har inte gett upp försöken att värva svensken och har honom "högst upp på listan" för önskade nyförvärv.
(Corriere dello Sport)

Vägen till Barça ligger öppen för Pjanic
Katalanerna väntas satsa allt för att få över den bosniske mittfältaren från Juventus, då han är "precis vad man behöver".
(Mundo Deportivo)

... men PSG är också intresserade
Även Paris hör sig för med den tidigare Lyon-spelarens omgivning. Detta i jakten på att hitta en bra kollega till Verratti på mitten.
(Le Parisien)

Lazio förlänger med Inzaghi
"Lazio har sin Ferguson", menar Gazzettan nu när klubben förlänger med sin tränare fram till slutet av 2023.
(Gazzetta dello Sport)

England nästa för Pléa?
Målskytt efter 37 sekunder när Bundesliga omstartade. Den franske anfallaren kan lämna Mönchengladbach. Flera PL-klubbar, men främst Tottenham, vill få till en värvning.
(Bild)

Officiellt: Neuer skriver nytt kontrakt
En lång följetong är nu slutligen till ända. Manuel Neuer har valt att förlänga sitt kontrakt med Bayern München fram till 2023.  Trotjänaren stannar ett år till
Lukasz Piszczek har varit Dortmund trogen i tio års till och det blir minst ytterligare en säsong till för den polske högerbacken, som nu undertecknat ett nytt ettårskontrakt.
(Dortmunds hemsida

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-20 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans