Lagbanner
Sillysvepet: Conte vill ha Vertonghen – Ödegaard ser ut att stanna

Sillysvepet: Conte vill ha Vertonghen – Ödegaard ser ut att stanna

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Lautaros utköpsklausul går ut 7 juli
Inters eftertraktade anfallare har en utköpsklausul på 111 miljoner euro. Klausulen går ut den 7 juli och därefter måste intresserade klubbar förhandla med Inter om en övergångssumma. Barcelona är i ”pole position” när det kommer till en värvning av argentinaren.
(Mundo Deportivo)

Sancho vill lämna Dortmund
Jadon Sancho vill lämna Dortmund i sommar. Manchester United har visat stort intresse för talangen men Dortmund vill ha 130 miljoner euro för 20-åringen.
(Sport Bild via Sport.de)

Chelsea tror inte på Sancho – satsar på Havertz
London-klubben verkar gå ”all in” på Leverkusens Kai Havertz. ESPN uppger att Chelsea har gett upp värvningen av Dortmunds Jadon Sancho, som verkar allt närmare en övergång till Manchester United.
(ESPN)

... och överväger en framtid med Nagelsmann?
Chelsea verkar vara inne på tysklandsspåret och förutom värvningen av Kai Havertz så överväger London-klubben att ta in Leipzigs tränare Julian Nagelsmann i framtiden.
(Transfermarkt)

Conte vill ha Vertonghen
Inter-managern hoppas kunna locka över den belgiske försvararen när säsongen är över. Vertonghen sitter just nu på ett utgående kontrakt med Tottenham.
(CalcioMercato)

Officiellt: Västerås tar in Jahn


Officiellt: Henningsson tillbaka i Öster
30-åriga yttermittfältaren Alexander Henningsson återvänder till Östers IF. Kantspelaren har skrivit på ett avtal som löper säsongen ut. Henningsson lämnade Öster 2015 och har representerat Halmstads BK, IFK Värnamo och Norrby IF.
(Östers IF)

Tyska lagen som vill ha Mavropanos
Arsenals mittback Konstantinos Mavropanos är utlånad till Nürnberg, men flera andra tyska lag är intresserad av 22-åringen. Mainz, Stuttgart, Werder Bremen och Wolfsburg nämns bland de intresserade klubbarna.
(Bild)

"Ronaldo kan lämna Juventus"
Precis som i förra månaden cirkulerar det nu återigen rykten om att Cristiano Ronaldo kan söka en ny klubb efter säsongen. Än så länge känns spekulationerna långt ifrån konkreta.
(Goal)

Falco ersätter Kulusevski i Parma?
Kulusevski ska ju till Juventus och Parma vill förstärka sin offensiv. Lecces Filippo Falco är huvudspåret och 28-åringen kan användas i flera offensiva positioner.
(Football Italia)

Ødegaard ser ut att stanna i Real Sociedad
Förra veckan skrev vi om att La Real trodde de skulle förlora inlånade Martin Ødegaard. Nu har vinden vänt och klubbens president tror och hoppas på en fortsättning i klubben för normannen, som lånats in från Real Madrid.
(Goal)

Förhandlingar att vänta med Dybala
Juventus vill göra argentinare till fanbärare i storklubben och är redo att fixa ett nytt kontrakt med en lön på 12 miljoner euro per år. Dybala själv vill ha 15 miljoner euro per år.
(Gazzetta dello Sport)

35 miljoner pund för Höjbjerg
Southampton är redo att sälja sin danske mittfältare Pierre Emile Højbjerg, men vill ha 35 miljoner pund för 24-åringen. Everton och Tottenham har visat intresse.
(Standard)

Avgörande sommar för fransk duo
Två fransmän som jagar landslagsplats kan få en hektisk transfersommar. Högerbacken Sidibé är utlånad till Everton, som vill behålla honom. Vad säger Monaco? Kurt Zouma tillhör Chelsea, men uppskattas av Mourinho i Tottenham. Även Everton är en möjlighet för Zouma.
(L'Equipe)

Officiellt: Holländsk talang klar för City
Utrechts 16-årige målvakt Mikki van Sas är klar för Manchester City. Talangen har jagats av såväl stadsrivalen United som Barcelona. Holländaren kommer ta plats i Citys U18-lag.
(FC Utrecht)

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-10 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans