Lagbanner
Sillysvepet: Arsenal närmar sig mittfältaren – Olsen snart i Premier League?

Sillysvepet: Arsenal närmar sig mittfältaren – Olsen snart i Premier League?

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

“Arthur en prioritet för Arsenal”
Fransk media menar att förhandlingarna om Juventus-spelaren Arthur Melo är långt gångna. Fabrizio Romano är mer försiktig och nöjer sig med att säga att de pågår.
(RMC Sport och Fabrizio Romano)

Aston Villa ett alternativ för Robin Olsen
Steven Gerrards Aston Villa lyckades inte värva in Darren Randolph från West Ham. Därför tittar man nu på svenske målvakten Robin Olsen, för tillfället utlånad från Roma till Sheffield United.
(Alex Crook/Talksport)

Lucas Digne snart i Aston Villa
Everton och Aston Villa uppges vara överens om en summa på 27 miljoner euro för vänsterbacken. Läkarundersökning är planerad till senare under onsdagen.


Theo Hernandez nära en förlängning
Milans franske ytterback har placerats i Chelsea, PSG och Manchester City. Nu ser han dock ut att vara nära en förlängning med Milano-klubben.
(Calciomercato)

Malmös mittbacksjakt fortsätter
I stort sett varje dag omnämns en ny mittback vara på gång till de svenska mästarna. Den här gången är det den nordmakedoniske försvararen Darko Velkovski som uppges vara på ingång.
(Himmelriket på SF)

Ring tackar för sig I Kalmar
På Kalmars hemsida låter Jonathan Ring meddela att han framöver kommer testa lyckan utomlands då han gjort klart med en ny klubb utan att nämna vilken.
(Kalmars hemsida)

Allsvenskan nästa för Armenteros?
Efter att ha gått klubblös en längre tid öppnar nu Samuel Armenteros för att flytta hem till Sverige och skriva på för en allsvensk klubb.
(Fotbollskanalen)

Premier League-duo letar i Bundesliga
Frankfurts ytter Filip Kostic är en jagad man. West Ham och Arsenal tävlar med flera Serie A- och La Liga-klubbar om en signatur redan i januari.
(Calciomercato)

Officiellt: Coman har förlängt med Bayern
Det nya kontraktet löper till 2027.
”Tecatito” nära Sevilla
Januari är sista chansen för Porto att få pengar för sin högerback/högerytter Jesus ”Tecatito” Corona. Sevilla är nära att slå till enligt uppgifter i Spanien.
(Marca

Bakambu på ingång – diskussioner om Kolasinac
Marseille ser ut att snart kunna presentera kontraktslöse Cédric Bakambu. Klubben är även i behov av en vänsterback och ligger i långt gångna förhandlingar med Arsenal om Sead Kolasinac.
(Le Provence)

Real Madrid tittar på 15-årigt stjärnskott
Palmeiras underbarn Endrick kommer allt närmare en flytt till Spanien. Real Madrid är in kontakt med tonåringens representanter.
(ESPN)

Newcastle vill värva från Tyskland
Amadou Haidara har tidigare under vintern ryktats vara på gång bort från Leipzig och nu verkar det som att Newcastle gör ett seriöst försök att knyta mittfältaren till sig.
(Daily Mail)

”David Neres till Sjachtar”
Ajax och Donetsk-klubben ska vara överens om en försäljning på omkring 16 miljoner euro. Nu väntas Ajax trycka på för att få loss Steven Bergwijn från Tottenham igen.
(Fabrizio Romano)

Rangers och Defoe går skilda vägar
Tro det eller ej, men Jerome Defoe spelar fortfarande fotboll. De senaste åren har han tillhört den skotska storklubben Rangers, men nu skiljs parterna åt som goda vänner och det återstår att se var anfallaren hamnar härnäst.
(Rangers hemsida)

Officiellt: Bärkroth lämnar Djurgården
Efter tre och ett halvt år i ”blårändernas” tjänst är det dags för Nicklas Bärkroth att se sig om efter en ny klubb.
Lucas Hägg Johansson klar för Vejle
Kalmar FF:s tidigare målvakt har nu gjort klart med en ny klubb då han framöver kommer representera Vejle – som just nu parkerar sist i den danska ligan.
(Vejles hemsida)

EXTRA UPPDATERING (11:15)

Officiellt: Cifuentes tar över Hammarby
Spanjoren har skrivit på ett treårskontrakt och kommer från danska Aalborg. 
Officiellt: Erlingmark flyttar till Grekland
Mittfältaren August Erlingmark lämnar IFK Göteborg på free transfer och är klar för Atromitos.
Officiellt: Kalmar värvar vänsterback
Den isländske vänsterbacken David Kristján Ólafsson har skrivit på för Kalmar fram till 2024.

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:30)

PSG en verklig möjlighet för Pogba
Paul Pogba sitter på ett utgående kontrakt med Man United. L’Equipe menar att det finns ett reellt intresse både från spelaren och Paris att få till en affär. Pogba till PSG i vinter eller till sommaren?
(L’Equipe)

Milan intresserade av Bailly
Atletico kan dumpa Suarez
Luis Suarez framtid i Atletico ser ut att lida mot sitt slut. Anfallarens kontrakt går ut till sommaren och klubben är redo att göra sig av med 34-åringen redan i vinter om de hittar en ersättare. Det ryktas om en flytt till Saudiarabien för uruguayanen.
(Cope)

Rashford funderar på framtiden
Uniteds anfallsstjärna har 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt. Klubben vill utnyttja sin option på ett extra år och förlänga med 24-åringen, men frågan är om Rashford vill stanna?
(Daily Mail)

Utländska klubbar vill ha Antonsson
Marcus Antonsson är utan klubb och anfallaren funderar på framtiden. 
– Det finns intresse från klubbar i Sverige och utomlands så vi får se vart jag spelar nästa säsong, säger han till Hallands-Posten.
(Hallandsposten)

Newcastle presenterar Wood idag?
Tottenham vill förstärka med trio
En högerytter, en mittfältare och en anfallare finns på London-klubbens önskelista för januarifönstret. När det kommer till högerytter så finns Wolverhamptons Adama Tarore på radarn.
(Telegraph)

Dembélé kan stanna – tills i sommar
Barcelona vill antingen sälja eller förlänga kontraktet med Ousmane Dembélé nu i januari. Spelaren själv vill ha ett bättre kontrakt och kommer inte parterna överens så siktar fransmannen på att vänta ut att det nuvarande kontraktet, som går ut till sommaren, för att sen flytta till Premier League.
(Cadena SER)

Svensk mittback till MLS
San José Earthquakes har draftat Oskar Ågren från Clemson University. 23-åringen, som är son till Per Ågren, har ett förflutet i LB07.
(San José Earthquakes)

Aston Villa har presenterat Coutinho
*****
TISDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-12 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans