Lagbanner
Sillysvepet: Hammarby håller hårt i stjärnan – Malmö nobbar mångmiljonbud

Sillysvepet: Hammarby håller hårt i stjärnan – Malmö nobbar mångmiljonbud

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (19:00)

Hammarby håller hårt i Amoo
FC Köpenhamn ska ha fått ett bud värt 30 miljoner kronor på Akinkunmi Amoo nobbat av Hammarby, som har för avsikt att inkassera mer än så för att släppa sin guldklimp.
(Aftonbladet)

Officiellt: Skrabb tillbaka i Allsvenskan
Från och med kommande säsong är det Kalmar som Simon Skrabb kommer representera. Mittfältaren har stått klubblös sedan i höstas efter en besvärlig knäskada, men ska nu åter vara ”fit for fight”.
(Kalmars hemsida)

Heerenveen hör sig för om Sarr
Malmö FF:s anfallare Amin Sarr ses som en möjlig ersättare till Henk Veerman som lämnar Heerenveen för Utrecht.
(Voetbal International)

... men Malmö har nobbat första anbudet
Heerenveen ska ha kontaktat de svenska mästarna och kommit med ett förslag på att betala 20 miljoner kronor för Sarr – vilket skåningarna tackat nej till.
(Aftonbladet)

Officiellt: AIK förlänger och lånar ut Tihi
Robin Tihi har skrivit under ett nytt kontrakt med AIK som löper till 2024. Detta innan han lånades ut till allsvenska nykomlingen IFK Värnamo.
(AIK Fotboll)

Aubameyang allt närmare en flytt
Arsenal-anfallaren får inte följa med på klubbens träningsresa till Dubai i veckan. Allt för att förenkla en försäljning innan transferfönstret stänger.


Arsenal och Newcastle funderar på Douglas Luiz
Aston Villas centrale mittfältare kan vara på väg bort. Arteta i Arsenal uppges uppskatta spelare. Även Newcastle finns med i diskussionen.
(The Athletic)

”Valencia överens med Tottenham”
Det handlar om ett lån av mittfältaren Tanguy Ndombélé. Fransmannen vill dock först vänta och se om han kan få till en övergång till PSG.
(Julien Maynard/Téléfoot)

Crystal Palace nästa för van de Beek?
Förhandlingar ska pågå mellan Manchester United och Crystal Palace gällande Donny van de Beek, som den här säsongen fått minimalt med speltid. Det hela handlar om ett lån under resten av säsongen.
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Wolves köper loss Hwang
Det står nu klart att Hee-chan Hwangs låneavtal med Wolverhampton övergår till en permanent affär då engelsmännen aktiverat den inbakade utköpsklausulen.
(Wolverhamptons hemsida)

West Ham budar på talangen
Jens Cajustes lagkamrat, 19-årige Hugo Ekitike, har ryktats till flera klubbar under januari. Nu ska West Ham ha lagt ett bud på 25 miljoner för den spännande yttern. Reims väntas vilja ha mer.
(Le10Sport
Matuidi på väg tillbaka till Europa?
Förre PSG-mittfältaren Blaise Matuidi är inte uppskriven i Inter Miamis trupp för MLS-säsongen 2022 och ryktas vara på väg hemåt. Kanske för att hjälpa tidigare klubben Saint-Etienne?
(L’Equipe)

”Bordeaux överens med Barcelona”
Enligt katalansk media är klubbarna överens om en affär som ska ta försvararen Oscar Minguenza till Frankrike. Återstår att övertala spelaren själv, som uppges tveksam.
(Mundo Deportivo)

”Läkarundersökning för Bruno Guimaraes”
The Athletic menar att det är klart med Lyon-mittfältarens flytt till Newcastle. Bruno är just nu i Sydamerika för spel med Brasilien. Tidigare har det ryktats om att summan hamnar kring 40 miljoner euro.
(The Athletic)

… men ”Lyon dementerar kategoriskt”
President Aulas är inte nöjd med rapporteringen kring Bruno Guimaraes och OL svarar att inget är klart och underskrivet vad gäller mittfältaren.
(Olympique Lyonnais)

Süle lämnar Bayern i sommar
Bayern Münchens mittback Niklas Süle kommer att spela av kontraktet för att lämna klubben i sommar. Det bekräftar Oliver Kahn.
(Kicker)

Vill ha Azmoun direkt
Bayer Leverkusen har sajnat Zenits Zardar Azmoun till sommaren. Nu försöker man få över anfallaren redan i januari. Detta för en summa på två-tre miljoner euro.
(Sport1)

Milan med bud på Schalke-spelaren
Malick Thiaw spås gå en lysande framtid till mötes och har den här säsongen varit ordinarie i Schalkes mittlås. 20-åringen har ögonen på sig från bland annat AC Milan, som ska ha varit i kontakt med tyskarna men fått kalla handen. Det återstår att se om de ger sig på ett nytt försök nu i januari.
(Bild)

”Billal Brahimi snart i Nice”
Satsande franska ligatvåan Nice har valt Angers 21-åriga ytter när man inte fick loss Bryan Gil från Tottenham. Angers, som har ekonomiska problem, väntas få drygt tio miljoner euro.
(L’Equipe)

Ousted tar upp karriären igen
Trots att David Ousted valde att lägga handskarna på hyllan efter förra årets säsong har den 36-årige målvakten nu kritat på ett kontrakt med Midtjylland fram till sommaren.
(Midtjylland, via Bold.dk)


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:30)

Real Sociedad släpper inte Isak billigt
Om nån klubb vill värva svenske Alexander Isak så måste de betala utköpsklausulen på 90 miljoner euro.
(AS)

Pereira allt närmare Everton-jobbet
Everton söker tränare och portugisiske Vitor Pereira verkar komma allt närmare att ta över Premier League-klubben. Tidigare har Frank Lampard och Wayne Rooney varit uppe som tänkbara kandidater.
(Daily Mail)

”Newcastle och Nice ger upp Lingard”
Det mesta talar för att Jesse Lingard blir kvar i Manchester United. Både Newcastle och Nice verkar ge upp försöken att låna in engelsmannen i vinter.
(L'Equipe och Sky Sports)

Southampton vill värva Broja
Klubben vill köpa loss den albanske anfallaren som de lånar av Chelsea.
Engelskt intresse för Lyons Guimaraes
Real Madrid leder jakten på brassen 
Palmeiras 15-åring Endrick är het bland storklubbarna i Europa och enligt spansk media är Real Madrid i pole position för att värva anfallaren.
(Marca)

Porto nobbade bud från Tottenham
Tottenham har lagt ett bud på 45 miljoner euro på Portos vänsterytter Luis Diaz. Den portugisiska klubben uppges ha tackat nej och hänvisat till utköpsklausulen på 66 miljoner pund som finns på colombianen.
(Guardian)

”Barcelona överens med Kessie”
Milans Franck Kessie har ett kontrakt som går ut till sommaren och 25-åringen är intressant för flera storklubbar. Nu uppges Barcelona redan ha kommit överens med Kessie om en övergång inför nästa säsong.
(Football Italia)

... och Barça förhandlar om Tagliafico
”Inter vill värva ytter från Leipzig”

Leipzigs vänsterytter Angelino finns på Inters önskelista och spanjoren uppges ses om perfekt av tränare Simone Inzaghi för att ta hand om vänsterkanten i Milano-klubben.
(Fichajes)

... men Inter är nära affär om Gosens
Det verkar bli den tyska yttern Robin Gosens som tar hand om vänsterkanten i Inter framöver. Atalanta och Inter uppges nära en affär som tar 27-åringen till Milano.
(Sky Sports Italia)

Officiellt: Sevilla presenterar lånet av Martial
Diego Costa tillbaka i Europa
Den 33-årige anfallaren med förflutet i Chelsea och Atletico Madrid är på väg tillbaka till Europa. Salernitana är nära en affär som knyter brassen till klubben fram till slutet av säsongen. Costa spelade senast i Atlético Mineiro.
(Tuttomercatoweb)

*****
TISDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-26 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans