Lagbanner
Sillysvepet: Bale närmare sig en övergång – AIK-stjärnan på väg bort?

Sillysvepet: Bale närmare sig en övergång – AIK-stjärnan på väg bort?

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:45)

Bale närmar sig en flytt?
Gareth Bale har i dag befunnit sig i hemlandet Wales där han besökt fotbollsklubben Cardiff City för att diskutera en potentiell övergång i sommar. 32-åringens kontrakt med Real Madrid löper ut vid månadsskiftet och är därmed fri att lämna utan kostnad.
(WalesOnline)

”Antony har bestämt sig”
Det ser ut som att Antony och Erik ten Hag snart kan vara återförenade då yttern uppges ha beslutat sig för att han vill lämna Ajax för att fortsätta karriären hos Manchester United.
(Goal)

Husseins utköpsklausul avslöjad
Bilal Hussein har så här långt imponerat för AIK i årets allsvenska och uppges ha ögonen på sig från större klubbar ute i Europa. Nu kommer Sportbladet med ett avslöjande om att mittfältarens utköpsklausul är så låg som åtta och en halv miljon kronor.
(Sportbladet)

Krychowiak kan hamna i Sverige
Enligt grekisk media är Malmö intresserade av att lägga vantarna på den polske mittfältaren Grzegorz Krychowiak, vars avtal med AEK Aten snart löper ut. Om han inte väljer att förlänga kan det blir så att han härnäst hamnar i Sverige.
(SDNA)

”Finns grejer jag inte kan prata om nu”
Huruvida Dennis Hadzikadunic kommer återvända till sin ryska klubb Rostov eller inte vid årsskiftet återstår att se. Mittbacken menar på att han inte hoppas det blir till verklighet men säger samtidigt att det finns saker han inte får lov att prata om i dagsläget.
(Fotbollskanalen)

... men Olsson stannar i Malmö?
Medan Hadzikadunic är ett osäkert kort verkar det som att Martin Olsson kommer bli kvar i Malmö även nästa säsong. 34-åringen bekräftar att förhandlingarna om ett nytt kontrakt är långt gångna.
(Fotbollskanalen)

Nice sugna på Chelsea-målvakten
Kepa Arrizabalaga blev inte direkt någon succé i Chelsea och nu kan målvakten lämna klubben för att gå på lån till Nice över den kommande säsongen.
(Foot Mercato)

Toljan på väg tillbaka till Tyskland
Efter tre år i Italien ser det ut som att Jeremy Toljan är på väg tillbaka till Tyskland och Bundesliga. Den tidigare Dortmund-försvararen uppvaktas av Wolfsburg som ska sitta i förhandlingar med Sassuolo om en potentiell affär.
(Bild)

Officiellt: Varberg förlänger med Persson
Den karismatiske tränaren Joakim Persson blir kvar i Varberg trots anbud från andra klubbar hemmahörande både i och utanför Sverige då han förlängt sitt avtal med hallänningarna.
(Varberg-redaktionen på SF)

Kalmar värvar från Malmö
Isak Bjerkebo lämnar Malmö FF för spel med seriekonkurrenten Kalmar FF, som tror mycket på den lovande anfallaren.
(Kalmars hemsida)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:35)

Ny era i PSG?
Nye sportsligt ansvarige Luis Campos gillar att värva ungt. Nu uppges han ha siktat in sig på Nice och franska U21-landslagets Khéphren Thuram för att förstärka mittfältet i Paris.
(Saber Desfarges

... och osäkerhet kring Neymars framtid
PSG:s president Al-Khelaifis möte med pressen i går skapar rubriker. Många läser in att klubben är redo att släppa Neymar, trots att brassen vill stanna. Startskottet för Neymar-ryktena denna sommar?
(RMC Sport) 

”Neymar till Juventus?”
Det gick bara några timmar så kom uppgifter om att Juventus kommer att göra ett försök att locka över Neymar till Turin då Allegri vill ha honom under sommarens transferfönster.

Leeds nobbar Arsenals första bud
Intresse och förhandlingar fortsätter men Leeds vill ha mer för att släppa sin stjärna Raphinha till Arsenal i sommar.
(David Ornstein

Hammarby och MFF i dragkamp
Båda klubbarna ska ha lagt bud på Sirius Moustafa Zeidan, men Uppsala-klubben vill ha mer för en spelare man värderar till tio miljoner kronor.
(Sportexpressen

Barcelona går för ”hat-trick”
Trots tveksamheter kring Barcelonas ekonomiska resurser uppger katalansk media att klubben nu satsar hårt för att få till ett ”hat-trick” i värvningar: Koundé från Sevilla, Lewandowski från Bayern och Bernardo Silva från Man City.
(Mundo Deportivo)

... men Bayern sitter lugnt i båten
Trots Barcelonas intresse för Lewandowski känner München-klubben ingen stress. Man tror inte att katalanerna har råd med en affär.
(90min

Officiellt: Bayern presenterar Sadio Mané
Den förre Liverpool-anfallaren kostar enligt uppgift 32 miljoner euro + bonus. Tottenham funderar på Lenglet
Spurs kan tänka sig att låna in Barcelonas mittback Clément Lenglet och ta på sig hans lånekostnader. Försvararen har tidigare kopplats ihop med Marseille.
(TodoFichajes)

Hammarby budar på Saidi
Hammarby har presenterat att första bud för att locka till sig Abdelrahman Saidi. Tidigare har även MFF:s ryktats vara intresserade av Degerfors-spelaren.
(FotbollDirekt)

Haller snart klar för BVB
Dortmund fortsätter att gasa under transferfönstret. Nu uppges allt vara klart med värvningen av Sébastien Haller från Ajax. Läkarundersökning ska genomföras i morgon. Officiellt: Ajax presenterar ny tränare
Efter Erik ten Hags flytt till Manchester har klubben nu gjort klart med sin nya förstetränare: Alfred Schreuder.
(Ajax

Asensio föredrar Milan
Klopp är sugen på Asensio men Real Madrid-spelaren, som har ett år kvar på kontraktet, uppges nu hellre se en flytt till Serie A och italienska mästarna Milan.
(Sport

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Ajax släpper bara en spelare till United
Manchester United är intresserade av Antony och Lisandro Martinez från Ajax. Nu uppges klubben ha fått beskedet att den holländska klubben bara kan tänka sig att släppa en av spelarna, inte bägge.
(Mirror)

Lukaku snart klar för Inter
Lukaku återvänder till Italien och den blåsvarta delen av Milano. Detta efter samstämmiga uppgifter från Sky sports och, den pålitliga fotbollsjournalisten, Fabrizio Romano.
(Chelsea på SvenskaFans)
Cavani vill till La Liga?
Edison Cavani är klubblös och det har ryktats om en flytt tillbaka till Serie A för uruguayanen. Men nu uppges Rayo Vallecano vara det hetaste alternativet. Där skulle han bild anfallspar med Falcao.
(Marca)

Monaco och Liverpool överens om Minamino
Liverpools Takumi Minamino vill ha mer speltid och en övergång till Monaco verkar närstående. Ligue 1-klubben är villiga att betala 15 miljoner euro plus bonusar (som kan uppnå till ytterligare tre miljoner euro) för den 27-årige japanen.
(Goal och L'Equipe)

Braithwaite vill inte lämna Barcelona
Danske Martin Braithwaite ingår inte i Barças framtidsplaner men 31-åringen är helt inställd på att fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024. Detta uppskattas inte av klubben.
(Mundo Deportivo)

Newcastle får konkurrens om Ekitike
Reims unga anfallare Hugo Ekitike har ryktats vara på väg till Newcastle. Nu uppges även Bayern München, PSG och Real Madrid ha 20-åringen på sin radar.
(L'Equipe)

Dani Alves framtid är oklar
Brassen lämnar Barcelona och framtiden för 39-åringen är oklar. Han kommer behöva speltid för att behålla sin plats i landslaget och Mallorca eller Valladolid kan vara tänkbara destinationer om han stannar kvar i Europa.
(Sport)

Klubbarna förhandlar om Frenkie de Jong
Sigurdsson återvänder till Norrköping?
Islänningen Arnòr Sigurdsson var i IFK Norrköping 2017-2018 och kan nu vara på väg tillbaka. 23-åringen tillhör CSKA Moskva och har varit utlånad till Venezia under förra säsong. Med reglerna som gör att spelare med kontrakt med ryska klubbar är fria att röra på sig öppnar för en återkomst för mittfältaren.
(NT)

Officiell: Godin fortsätter i Argentina
Backveteranen Diego Godin byter klubb och lämnar Atletico Mineiro. Han flyttar till Argentina och Vélez Sarsfield. 36-åringen är mest känd för sin tid i Atletico Madrid där han gjorde 277 matcher mellan 2010 och 2019.
(Vélez Sarsfield)

Officiellt: Celtic värvar målvakt
Den schweiziske målvakten Ben Siegrist har skrivit på ett fyraårskontrakt med Celtic. 30-åringen har spelade senast med Dundee United, anländer på free transfer och förväntas ta platsen bakom Joe Hart som vanligtvis vaktar kassen.
(Celtic FC)

Favre ersätter Galtier i Nice?
Nice tränare Christophe Galtier är på väg att ta över PSG och hans ersättare kan bli Lucien Favre. Den rutinerade 64-åringen tränade klubben 2016-2018 och kommer senast från sitt uppdrag som tränare för Dortmund som han lämnade 2020.
(L'Equipe)

******
Tisdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-06-22 19:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans